Lehtikaali-perunamuusiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lehtikaali-perunamuusi

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Lehtikaali-perunamuusi on herkullinen perunalisäke monille ruoille. Tarjoa esimerkiksi paistetun lohen kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 1/2 kg
 
tai
n. 100 g
 
lehtikaalia
tai
n. 4 1/2 dl
 
maitoa
tai
n. 1 tl
 
suolaa
tai
2 rkl
 
voita
tai

Ravintosisältö

Energia
556 kJ / 132 kcal
Rasva
2,3 g
josta tyydyttynyttä
1,5 g
Hiilihydraatit
23,8 g
josta sokereita
2,3 g
Proteiini
3,6 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Poista lehtikaalista paksut lehtiruodit ja silppua se hienoksi. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää lehtikaalisilppu kattilaan ja jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia.

Kuumenna maito. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta perunasose suolalla, voinokareella ja hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.

Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    Etuhinta 1,00/kpl
    0,50/kg
    norm. 2,29/kpl (1,15/kg)
  • Pirkka suomalainen lehtikaali 100g
    Hinta 2,29/kpl
    22,90/kg
  • Valio kevytmaito 5 dl
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Peruna jauhoinen pesty/mull Suomi
    Hinta 1,29/kg
  • Lehtikaali 150 luomu Suomi
    Hinta 2,95/kpl
    19,67/kg
  • Lehtikaali punainen 200g Suomi
    Hinta 2,79/kpl
    13,95/kg
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHT
    Hinta 1,49/kpl
    2,98/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (68 arviota)

  • Lyydia
    8 kuukautta sitten
    Piti tehdä irlantilaista colcannonia, mutta kun kaupassa ei ollut savoijinkaalia, ostin lehtikaalta ja päädyin tähän löytämääni reseptiin. Tein vain itselleni, joten käytin aineksia 750 g perunoita ja 100 g lehtikaalta. Colcannonin ohjeesta otin maidon tilalle desin verran kermaa. Sekaan vielä voita ja silputtua persiljaa, ja päälle paistettua pekonisilppua, herkullista!
  • Hollantilainen
    4 vuotta sitten
    Hollannisa lehtikaalta syödään näin, paitsi kuudelle hengelle kaalta käytetään silloin tosiaan vähintään 10 kertaisesti ja keitetään lyhyesti perunoiden mukaan ennen soseuttamista. Päälle lihalientä (voista) ja savumakkaraa. Lisukkeeksi suolakurkkua ja/tai (dijon-) sinappia. Vinkki: lehtikaali saa kunnolla makua vasta kun se on ollut hieman pakkasessa - joko pellolla ennen poimintaa tai sitten pakastamalla valmiiksi ruodittuja lehtiä. Kunnon talviruokaa!
  • Isolde
    6 vuotta sitten
    Kuvassa on kyllä suhteessa 1,5 kg:n perunan lisäksi enemmän lehtikaalia kuin 100 g! Olen aivan samaa mieltä kuin nimim. mä tiedän.
  • mä tiedän
    7 vuotta sitten
    Aivan liian vähän lehtikaalia tässä reseptissä. Aidossa Hollantilaisessa reseptissä on noin 400g leikattua lehtikaalia ja 1kg perunaa.
  • kotikokki
    7 vuotta sitten
    Ai miten tästä ei vois tykätä! Sairaan hyvää! Ja eipä oo pelkkää perunaa vaan jotain terveellistäkin seassa ;)
  • EiYök
    7 vuotta sitten
    Itse paistoin lehtikaalit pannulla kera voin, talvivalkosipulin ja yrttisuolan. Mielestäni lehtikaalin aromit tulee näin paremmin esiin. Kumosin ne lopuksi valmiin perunamuusin joukkoon ja sekoitin. Herkullista!
  • lo47
    7 vuotta sitten
    Minä laittaisin ruoditun lehtikaalin pakastepussiin ja pakastimeen. Pakastettuna lehtikaali on saanut keittämistä vastaavan käsittelyn ja helppo pakastettuna pussissaan murskata suoraan keitettyjen perunoiden joukkoon. Näin lehtikaalin vesiliukoiset vitamiinit eivät mene veden mukana hukkaan, mikäli muussissa käyttää maitoa nesteenä. Kuituinen lehtikaali on myös kuivattuna helppo lisä ruuanlaitossa ja leivonnassa.
  • Mamma
    8 vuotta sitten
    Ei kyllä tykätty... :(
  • yök
    8 vuotta sitten
    yök