Lehtikaali-perunamuusi
Lehtikaali-perunamuusi on herkullinen perunalisäke monille ruoille. Tarjoa esimerkiksi paistetun lohen kanssa. N. 0,55€/annos.
6 annostaalle 30 min177 kcal / annos (260g)
Ainekset
6 annosta
- n. 100glehtikaalia
- n. 4 1/2dlmaitoa
- n. 1tlsuolaa
- 2rklvoita
Valmistus
alle 30 min- Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Poista lehtikaalista paksut lehtiruodit ja silppua se hienoksi. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää lehtikaalisilppu kattilaan ja jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia.
- Kuumenna maito. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta perunasose suolalla, voinokareella ja hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 260g100 g
- 177 kcal739 kJ
- Proteiinia 5,15 g
- Hiilihydraatteja27,8 g
- Rasvaa4,42 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hollannisa lehtikaalta syödään näin, paitsi kuudelle hengelle kaalta käytetään silloin tosiaan vähintään 10 kertaisesti ja keitetään lyhyesti perunoiden mukaan ennen soseuttamista. Päälle lihalientä (voista) ja savumakkaraa. Lisukkeeksi suolakurkkua ja/tai (dijon-) sinappia. Vinkki: lehtikaali saa kunnolla makua vasta kun se on ollut hieman pakkasessa - joko pellolla ennen poimintaa tai sitten pakastamalla valmiiksi ruodittuja lehtiä. Kunnon talviruokaa!
Kuvassa on kyllä suhteessa 1,5 kg:n perunan lisäksi enemmän lehtikaalia kuin 100 g! Olen aivan samaa mieltä kuin nimim. mä tiedän.
Aivan liian vähän lehtikaalia tässä reseptissä. Aidossa Hollantilaisessa reseptissä on noin 400g leikattua lehtikaalia ja 1kg perunaa.
Ai miten tästä ei vois tykätä! Sairaan hyvää! Ja eipä oo pelkkää perunaa vaan jotain terveellistäkin seassa ;)
Itse paistoin lehtikaalit pannulla kera voin, talvivalkosipulin ja yrttisuolan. Mielestäni lehtikaalin aromit tulee näin paremmin esiin. Kumosin ne lopuksi valmiin perunamuusin joukkoon ja sekoitin. Herkullista!
Minä laittaisin ruoditun lehtikaalin pakastepussiin ja pakastimeen. Pakastettuna lehtikaali on saanut keittämistä vastaavan käsittelyn ja helppo pakastettuna pussissaan murskata suoraan keitettyjen perunoiden joukkoon. Näin lehtikaalin vesiliukoiset vitamiinit eivät mene veden mukana hukkaan, mikäli muussissa käyttää maitoa nesteenä. Kuituinen lehtikaali on myös kuivattuna helppo lisä ruuanlaitossa ja leivonnassa.
Ei kyllä tykätty... :(
yök