• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lehtikaali-perunamuusi

N. 0,55€/annos.
Lehtikaali-perunamuusi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 177 kcal / annos (260g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Poista lehtikaalista paksut lehtiruodit ja silppua se hienoksi. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää lehtikaalisilppu kattilaan ja jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia.
  3. Kuumenna maito. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta perunasose suolalla, voinokareella ja hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016

Ravintosisältö perannos 260g100 g

  • 177 kcal739 kJ
  • Proteiinia5,15 g
  • Hiilihydraatteja27,8 g
  • Rasvaa4,42 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille26
  • kotikokki6 tuntia sitten

    Ai miten tästä ei vois tykätä! Sairaan hyvää! Ja eipä oo pelkkää perunaa vaan jotain terveellistäkin seassa ;)

  • EiYök7.10.2016

    Itse paistoin lehtikaalit pannulla kera voin, talvivalkosipulin ja yrttisuolan. Mielestäni lehtikaalin aromit tulee näin paremmin esiin. Kumosin ne lopuksi valmiin perunamuusin joukkoon ja sekoitin. Herkullista!

  • lo477.10.2016

    Minä laittaisin ruoditun lehtikaalin pakastepussiin ja pakastimeen. Pakastettuna lehtikaali on saanut keittämistä vastaavan käsittelyn ja helppo pakastettuna pussissaan murskata suoraan keitettyjen perunoiden joukkoon. Näin lehtikaalin vesiliukoiset vitamiinit eivät mene veden mukana hukkaan, mikäli muussissa käyttää maitoa nesteenä. Kuituinen lehtikaali on myös kuivattuna helppo lisä ruuanlaitossa ja leivonnassa.

  • Mamma11.9.2016

    Ei kyllä tykätty... :(