Lehtikaali-perunamuusi
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Lehtikaali-perunamuusi on herkullinen perunalisäke monille ruoille. Tarjoa esimerkiksi paistetun lohen kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 1/2 kg | tai |
n. 100 g | lehtikaalia tai |
n. 4 1/2 dl | maitoa tai |
n. 1 tl | suolaa tai |
2 rkl | voita tai |
Ravintosisältö
Energia | 556 kJ / 132 kcal |
Rasva | 2,3 g |
josta tyydyttynyttä | 1,5 g |
Hiilihydraatit | 23,8 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 3,6 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Poista lehtikaalista paksut lehtiruodit ja silppua se hienoksi. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää lehtikaalisilppu kattilaan ja jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia.
Kuumenna maito. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta perunasose suolalla, voinokareella ja hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.
Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,75/kpl1,50/l
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kgHinta 2,29/kpl1,15/kg
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5lHinta 1,79/kpl1,19/l
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,99/kpl0,99/l
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(27 arviota)
- alle 30 min4,1(300 arviota)
- 30 - 60 min4,3(23 arviota)
- 30 - 60 min3,7(9 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
- alle 30 min4,1(12 arviota)
- alle 30 min4,2(11 arviota)
- yli 60 min3,1(107 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (67 arviota)
- Hollantilainen3 vuotta sittenHollannisa lehtikaalta syödään näin, paitsi kuudelle hengelle kaalta käytetään silloin tosiaan vähintään 10 kertaisesti ja keitetään lyhyesti perunoiden mukaan ennen soseuttamista. Päälle lihalientä (voista) ja savumakkaraa. Lisukkeeksi suolakurkkua ja/tai (dijon-) sinappia. Vinkki: lehtikaali saa kunnolla makua vasta kun se on ollut hieman pakkasessa - joko pellolla ennen poimintaa tai sitten pakastamalla valmiiksi ruodittuja lehtiä. Kunnon talviruokaa!
- Isolde5 vuotta sittenKuvassa on kyllä suhteessa 1,5 kg:n perunan lisäksi enemmän lehtikaalia kuin 100 g! Olen aivan samaa mieltä kuin nimim. mä tiedän.
- mä tiedän6 vuotta sittenAivan liian vähän lehtikaalia tässä reseptissä. Aidossa Hollantilaisessa reseptissä on noin 400g leikattua lehtikaalia ja 1kg perunaa.
- kotikokki6 vuotta sittenAi miten tästä ei vois tykätä! Sairaan hyvää! Ja eipä oo pelkkää perunaa vaan jotain terveellistäkin seassa ;)
- EiYök6 vuotta sittenItse paistoin lehtikaalit pannulla kera voin, talvivalkosipulin ja yrttisuolan. Mielestäni lehtikaalin aromit tulee näin paremmin esiin. Kumosin ne lopuksi valmiin perunamuusin joukkoon ja sekoitin. Herkullista!
- lo476 vuotta sittenMinä laittaisin ruoditun lehtikaalin pakastepussiin ja pakastimeen. Pakastettuna lehtikaali on saanut keittämistä vastaavan käsittelyn ja helppo pakastettuna pussissaan murskata suoraan keitettyjen perunoiden joukkoon. Näin lehtikaalin vesiliukoiset vitamiinit eivät mene veden mukana hukkaan, mikäli muussissa käyttää maitoa nesteenä. Kuituinen lehtikaali on myös kuivattuna helppo lisä ruuanlaitossa ja leivonnassa.
- Mamma7 vuotta sittenEi kyllä tykätty... :(
- yök7 vuotta sittenyök