Veriappelsiini-lehtikaalisalaatti
Raikkaan talvinen ja värikäs salaatti syntyy erilaisista lehtikaaleista ja veriappelsiineista. Veriappelsiinivinegretti antaa salaatille ihanan maun.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 3(430 g)veriappelsiinia
- 1/4tlsormisuolaa
- ripaus mustapippuria
- 100glehtikaalia
Valmistus
alle 30 min- Leikkaa veriappelsiinit terävällä veitsellä kuorettomiksi. Purista leikatuista kuorista mehua suoraan salaattikulhoon. Viipaloi veriappelsiinit ja valuta myös leikkuulaudalle kertynyt mehu kulhoon. Mehua tulisi olla 3 rkl. Jos mehun määrä jää vajaaksi, jatka sitä tilkalla valkoviinietikkaa.
- Vatkaa öljy mehun joukkoon haarukalla. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
- Huuhtele lehtikaalit ja leikkaa kova lehtiruoti pois, suikaloi lehdet. Laita lehtikaalit kulhoon, lisää babylehtikaalisekoitus ja puristele kaalit kastikkeen joukkoon. Anna maustua 10 minuuttia.
- Sekoita lopuksi veriappelsiiniviipaleet salaatin joukkoon.
Tiesitkö että...
Voit valmistaa salaatin kokonaan isolehtisestä lehtikaalista.Kategoriat
Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi