Lehtipihvit ja chimichurrikastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lehtipihvit ja chimichurrikastike

Chimichurri on Argentiinalainen yrttiöljykastike, joka tarjoillaan yleensä pihvin kanssa.

  • 2 annosta
  • alle 30 min
  • 219 kcal / 100 g

Ainekset

2 annosta
    • 2kpl(240 g)naudan ulkofileelehtipihviä
    • 1(100 g)sipuli
    • 1rs(100 g)siitakesieniä
    • 1-2rklöljyä
    • n. 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Chimichurrikastike

    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 3/4dlöljyä
    • 2rklpunaviinietikkaa
    • 1-2tlsambal oelek chilitahnaa
    • 1tlPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1tlkuminaa
    • 1/2tltimjamia

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin kastike. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään, kumina ja timjami huhmaressa murskattuina.
  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Puolita sienet. Kuullota sipuleita ja sieniä rasvassa. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
  3. Paista lehtipihvit pannussa kypsäksi pakkausohjeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sivele pihvit kastikkeella molemmin puolin.