• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lehtipihvit ja chimichurrikastike

Chimichurri on Argentiinalainen yrttiöljykastike, joka tarjoillaan yleensä pihvin kanssa.
Lehtipihvit ja chimichurrikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 annosta
  • alle 30 min
  • 219 kcal / 100 g

Ainekset

2 annosta
    • 2kpl(240 g)naudan ulkofileelehtipihviä
    • 1(100 g)sipuli
    • 1-2rklöljyä
    • n. 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Chimichurrikastike

    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 3/4dlöljyä
    • 2rklpunaviinietikkaa
    • 1-2tlSambal oelek chilitahnaa
    • 1tlPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1tlkuminaa
    • 1/2tltimjamia

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin kastike. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään, kumina ja timjami huhmaressa murskattuina.
  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Puolita sienet. Kuullota sipuleita ja sieniä rasvassa. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
  3. Paista lehtipihvit pannussa kypsäksi pakkausohjeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sivele pihvit kastikkeella molemmin puolin. Annostele pihvien päälle sieni-sipuliseos. Tarjoa lisäksi perunasosetta.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lopun kastikkeen voit käyttää esimerkiksi salaatinkastikkeena tai leivän kastamiseen. Se säilyy jääkaapissa noin viikon.

Ravintosisältö per 100 g

  • 219 kcal915 kJ
  • Proteiinia10,2 g
  • Hiilihydraatteja2,69 g
  • Rasvaa18,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2