• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lempeä hirvipata

Lempeä hirvipata marinoidaan karpalomehulla ja mausteilla. Ruokakerma ja sinihomejuusto tekevät padasta täyteläisen ja pehmeän.
Lempeä hirvipata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 345 kcal / annos (250g)

Ainekset

6 annosta
    • 600ghirven ulko- tai sisäpaistia
    • 1punasipuli
    • 2porkkanaa
    • 1pieni palsternakka

Marinadi

    • 3dlkarpalotäysmehua
    • 1/2dlöljyä
    • 1valkosipulinkynsi
    • 10huhmaressa murskattua katajanmarjaa
    • 8mustapippuria
    • 2rklpersiljaa hienonnettuna
    • 1tlsuolaa

Kastike

    • 1dlvettä
    • 1rklriista-kantarellifondia
    • 2dlruokakermaa
    • 50gsinihomejuustomurua

Puolukkasurvos

    • 3dlpuolukoita
    • 3rklsokeria
    • 2rklpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa hirvenpaisti noin 2 x 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka.
  2. Sekoita marinadin aineet keskenään kulhossa. Lisää lihapalat ja kasvikset. Anna marinoitua mielellään yön yli.
  3. Pane kasvikset ja lihapalat marinadeineen uuninkestävään pataan. Lisää vesi ja riistafondi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia.
  4. Sekoita joukkoon ruokakerma ja sinihomejuusto. Anna hautua uunissa vielä kymmenisen minuuttia.
  5. Murskaa puolukoita hieman haarukalla tai puisella survimella. Lisää sokeri ja persilja. Tarjoa hirvipaistin kanssa.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 345 kcal1 450 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4