• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lettukakku mansikkarahkalla

Lettukakku mansikkarahkalla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8-10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 131 kcal / 100 g

Ainekset

8-10 annosta
    • 5dlPirkka kevytmaitoa
    • 4kananmunaa
    • 2dlohrajauhoja
    • 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2tlsuolaa
    • 1/2dlrypsiöljyä

Paistamiseen

    • juoksevaa margariinia

Lettujen väliin

    • 1prk(300 g)appelsiinimarmeladia
    • 3/4dlPirkka appelsiinitäysmehua

Mansikkarahka

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa kierrevatkaimella kivennäisvesi-maitoseokseen munat, ohra- ja vehnäjauhot, suola ja öljy. Taikina saa turvota puolisen tuntia.
  2. Sulata kattilassa appelsiinimarmeladi ja sekoita joukkoon appelsiinimehu.
  3. Kuumenna paistinpannussa tai muurinpohjapannussa rasvaa ja paista mahdollisimman ohuita lettuja. Taikinasta tulee noin 20 lettua.
  4. Voitele pullasudilla appelsiiniseosta jokaisen paistuneen letun pintaan. Pinoa letut päällekkäin sitä mukaa, kun ne paistuvat.
  5. Mansikkarahkaa varten vaahdota kerma ja paloittele mansikat. Sekoita rahkan aineet keskenään. Leikkaa lettukakusta lohkoja terävällä veitsellä ja tarjoa viileän mansikkarahkan kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 131 kcal549 kJ
  • Proteiinia3,97 g
  • Hiilihydraatteja17,2 g
  • Rasvaa5,57 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille