• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Letut, mansikat ja minttuvaahto

Letut, mansikat ja minttuvaahto on taivaallinen makuyhdistelmä. Mansikat on maustettu appelsiinimarmeladilla.
Letut, mansikat ja minttuvaahto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 162 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 3dlmaitoa
    • 2dlkermaviiliä
    • 1tlsuolaa
    • 2kananmunaa
    • 2 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
    • 1/2dljuoksevaa margariinia

Paistamiseen

    • juoksevaa margariinia
    • sokeria

Mansikat

    • n. 400gtuoreita mansikoita
    • 1dlPirkka appelsiinimarmeladia
    • 1rklappelsiinitäysmehua

Minttuvaahto

    • 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1rklsokeria
    • 1tlkuivattua minttua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa lettutaikinan aineet kevyesti sekaisin. Anna taikinan turvota noin 1/2 tuntia. Paista taikinasta rasvassa ohuita lettuja (noin 10 kpl). Ripottele lettujen väliin sokeria ja peitä letut niin, että ne pysyvät lämpiminä.
  2. Lohko mansikat pituussuunnassa 4 osaan. Kuumenna appelsiinimarmeladi kattilassa juoksevaksi. Sekoita joukkoon appelsiinimehu. Kaada seos kuumana mansikoiden päälle ja sekoita.
  3. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla sekä mintulla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 162 kcal678 kJ
  • Proteiinia3,37 g
  • Hiilihydraatteja14,5 g
  • Rasvaa9,87 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu