• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Liemi pakasteravuilleTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Liemi pakasteravuille

Valmiiksi keitetyt pakasteravut sulatetaan ja maustetaan itse tehdyssä liemessä.

  • yli 60 min
  • 41,3 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1kgkeitettyjä rapuja (pakaste)

Liemi

    • 2lvettä
    • (1 dlolutta)
    • 1/2dlmerisuolaa
    • 2palaasokeria
    • runsaastituoretta tilliä

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kattilaan vesi, (olut,) suola ja sokeri. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Lisää tilli ja hauduta 5-10 minuuttia. Anna liemen hetken aikaa jäähtyä ja poista tilli.
  3. Kaada vähän jäähtynyt liemi jäisten rapujen päälle tai nosta ravut jäisenä levynä kattilaan. Lisää joukkoon halutessasi vielä tuoretta tilliä.
  4. Nosta ravut kylmään. Anna niiden sulaa ja maustua yön yli seuraavaan päivään. Valuta sulaneet ravut ennen tarjoilua. Tarjoa paahtoleivän, voin, sitruunan ja hienonnetun tillin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 41,3 kcal173 kJ
  • Proteiinia4,59 g
  • Hiilihydraatteja5,02 g
  • Rasvaa0,25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua