• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Liha-porkkanamureke

Liha-porkkanamureke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 118 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

    • parsakaalia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa toinen porkkana pituussuunnassa kahtia ja toisesta puolikkaasta pitkittäin ohut, porkkanan muotoinen viipale. Raasta loppu porkkana ja kokonainen porkkana meheväksi raasteeksi. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (tilavuus 1 1/2 l). Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi, jonka päälle panet porkkanaviipaleen.
  2. Mittaa kulhoon korppujauhot. Lisää maito puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita hyvin ja anna turvota pari minuuttia. Mittaa sipulikuutiot pieneen kulhoon ja valuta päälle rasva. Kuumenna mikrossa (600 W) kaksi minuuttia.
  3. Lisää korppujauhojen joukkoon jauheliha, suola, rakuuna, sinappi, sipulit ja porkkanaraaste. Sekoita mureketaikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita murekkeen pinta. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
  4. Kypsennä parsakaali mikrossa tai keittämällä. Kumoa porkkanamureke vadille ja poista leivinpaperi. Asettele parsakaalin kukinto porkkanan naatiksi ja loppu parsakaali vadille koristeeksi. Tarjoa lisänä perunasosetta.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 118 kcal493 kJ
  • Proteiinia11,5 g
  • Hiilihydraatteja5,56 g
  • Rasvaa5,51 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille