• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lihapullat pinkissä kastikkessa

Lihapullat pinkissä kastikkessa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 50,9 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta

Keitinliemi

    • 7dlvettä
    • 1Pirkka kasvisliemikuutio

Kastike

    • n. 6dlkeitinlientä
    • 1dlvettä
    • 4rklvehnäjauhoja
    • 1/2tlPirkka soijakastiketta
    • 3rklketsuppia
    • 1/2rklsinappia
    • 2rklruokakermaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa kulhoon korppujauhot ja sekoita joukkoon vesi. Sekoita hyvin ja anna turvota pari minuuttia. Mittaa sipulikuutiot kulhoon ja valuta päälle rasva. Kuumenna mikrossa (600 W) kaksi minuuttia.
  2. Lisää korppujauhojen joukkoon jauheliha, muna, suola, yrttisekoitus ja sipulikuutiot. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kostuta muovinen leikkuulauta vedellä. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin tasakokoisia lihapullia leikkuulaudalle. Taikinasta tulee noin 25 kpl.
  4. Kiehauta kattilassa keitinliemen vesi. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Nostele lihapullat kiehuvaan liemeen kahdessa tai kolmessa erässä. Lihapullat kypsyvät viidessä minuutissa. Siirrä kypsät lihapullat lautaselle ja kypsennä loput.
  5. Valmista kastike mittaamalla 6 dl keitinlientä kattilaan. Sekoita kylmään veteen vehnäjauhot ja kaada seos ohuena nauhana keitinliemeen. Keitä muutama minuutti. Mausta soijakastikkeella, ketsupilla, sinapilla ja ruokakermalla. Siirrä lihapullat kastikkeeseen ja kuumenna. Tarjoa perunoiden ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 50,9 kcal213 kJ
  • Proteiinia4,24 g
  • Hiilihydraatteja3,62 g
  • Rasvaa2,14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2