Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Liha-tattipataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Liha-tattipata

Pirkka kuivatuilla herkkutateilla saat helposti herkullista sienten makua täyteläiseen liha-tattipataan.

Ainekset

5 annosta
    • n. 3dlvettä
    • 2pkt(à n. 300 g)naudan suikalepaistia tai
    • muuta mureaa naudan suikalepaistia
    • 2rklöljyä tai juoksevaa margariinia
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2laakerinlehteä
    • 2–3isoa (300 g)sipulia
    • 3–4(300 g)porkkanaa
    • n. 65gPirkka sinihomejuustoa
    • 1/2tlviherpippureita
    • 1dlruokakermaa
    • (1–2 tlvehnäjauhoja)
    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele sieniä hieman käsin ja liota niitä 3 dl:ssa vettä 1/2–1 tuntia. Voit myös hienontaa sienet liottamisen jälkeen.
  2. Ruskista lihat useassa erässä rasvassa ja siirrä pataan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja laakerinlehdillä. Kaada joukkoon sienet liemineen.
  3. Kuori ja paloittele sipulit sekä porkkanat. Lisää kasvikset pataan.
  4. Hauduta kannen alla liedellä noin 45 minuuttia, kunnes liha on mureaa. Sekoita joukkoon sinihomejuusto ja huhmaressa hienonnetut viherpippurit. Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia.
  5. Kaada kerma pataan ja kuumenna. (Voit suurustaa padan tarvittaessa. Sekoita kerma ja vehnäjauhot keskenään. Kaada seos pataan samalla sekoittaen. Keitä pari minuuttia.) Hienonna pinnalle persiljaa. Tarjoa liha-tattipadan kanssa perunoita, marjahyytelöä ja salaattia.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille6 arvostelua