Palapaisti
Palapaisti on klassinen liharuoka, jonka maun takaavat kärsivällinen kypsytys, tarkoin valitut mausteet ja tarjoilu salaatin ja perunan kera.
4-5 annostayli 60 min115 kcal / 100 g
Ainekset
4-5 annosta
- n. 650gnaudan palapaistia
- palajuuriselleriä
- 2-3porkkanaa
- 3sipulia
- 2rklmargariinia
- 3-4dlvettä
- 1tlsuolaa
- 10kokonaista maustepippuria
- 2laakerinlehteä
Suurus
- 2rklvehnäjauhoja
Valmistus
yli 60 min- Ota lihat huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen paistamista. Kuori juurekset. Kuutioi selleri ja leikkaa porkkanat parin sentin paloiksi. Hienonna sipulit.
- Ruskista lihakuutiot parissa erässä paistinpannulla. Lisää juurekset lihojen ruskistuttua ensimmäisen lihaerän joukkoon hetkeksi paistumaan ja siirrä pataan. Kaada pannulle 1 1/2 dl vettä ja lisää huuhdeliemi nesteeksi pataan. Lisää sipulit hetkeksi kuullottumaan toisen lihaerän kanssa. Huuhtele pannu taas samoin ja lisää liemi pataan.
- Kuumenna pata kiehuvaksi, lisää suola ja mausteet. Peitä kannella ja anna palapaistin kypsyä hiljalleen miedolla lämmöllä 1 1/2-2 tuntia, kunnes liha on pehmeää. Lisää tarvittaessa hiukan vettä.
- Vatkaa vehnäjauhot kylmään kermaan tai veteen tasaiseksi seokseksi ja sekoita suurus kiehuvaan pataan. Anna hautua vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa palapaisti perunasoseen kanssa. Tarjoa lisäksi salaattia.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 115 kcal482 kJ
- Proteiinia 12 g
- Hiilihydraatteja2,11 g
- Rasvaa6,31 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
K-kaupan possut ovat paloiksi leikattuina nautaa. Moinen muodonmuutos!
Maatiaispossun palapaisti: 650 g naudanlihakuutioita???????????????????