• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Palapaisti

Palapaisti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • yli 60 min
  • 115 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • n. 650gnaudan palapaistia
    • palajuuriselleriä
    • 2-3porkkanaa
    • 3sipulia
    • 2rklmargariinia
    • 3-4dlvettä
    • 1tlsuolaa
    • 10kokonaista maustepippuria
    • 2laakerinlehteä

Suurus

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota lihat huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen paistamista. Kuori juurekset. Kuutioi selleri ja leikkaa porkkanat parin sentin paloiksi. Hienonna sipulit.
  2. Ruskista lihakuutiot parissa erässä paistinpannulla. Lisää juurekset lihojen ruskistuttua ensimmäisen lihaerän joukkoon hetkeksi paistumaan ja siirrä pataan. Kaada pannulle 1 1/2 dl vettä ja lisää huuhdeliemi nesteeksi pataan. Lisää sipulit hetkeksi kuullottumaan toisen lihaerän kanssa. Huuhtele pannu taas samoin ja lisää liemi pataan.
  3. Kuumenna pata kiehuvaksi, lisää suola ja mausteet. Peitä kannella ja anna palapaistin kypsyä hiljalleen miedolla lämmöllä 1 1/2-2 tuntia, kunnes liha on pehmeää. Lisää tarvittaessa hiukan vettä.
  4. Vatkaa vehnäjauhot kylmään kermaan tai veteen tasaiseksi seokseksi ja sekoita suurus kiehuvaan pataan. Anna hautua vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa palapaisti perunasoseen kanssa. Tarjoa lisäksi salaattia.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 115 kcal482 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja2,11 g
  • Rasvaa6,31 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua