• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jauhelihatäyte muurinpohjaletuille

Jauhelihatäyte muurinpohjaletuille
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 95,8 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Muurinpohjaletut

    • 5dlPirkka kevytmaitoa
    • 2kananmunaa
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1dlohrajauhoja
    • 2rklPirkka juoksevaa margariinia
    • 1/2tlsuolaa

Jauhelihatäyte

    • 400gPirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1-2(150 g)sipulia
    • 1(200 g)paprika
    • 1rklvehnäjauhoja
    • n. 1 1/2dlvettä
    • 1tlsuolaa
    • 1tlProvencen mix -yrttisekoitusta
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna

Lisäksi

    • Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita lettutaikinan ainekset keskenään. Anna turvota noin 15 minuuttia. Paista taikinasta 8-10 isoa ohukaista.
  2. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika sekä maustekurkkuviipaleet. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipulit ja paprikat. Anna niiden pehmetä pari minuuttia. Ripottele jauhot jauhelihan joukkoon ja sekoita. Lisää vesi ja kiehauta sekoittaen.
  3. Mausta seos suolalla, yrteillä ja pippurilla. Anna hautua hiljaa noin 3 minuuttia. Lisää joukkoon maustekurkut. Ripottele päälle ruohosipulia. Tarjoa lisäksi juustoraastetta.

Ravintosisältö per 100 g

  • 95,8 kcal401 kJ
  • Proteiinia7,65 g
  • Hiilihydraatteja5,07 g
  • Rasvaa4,97 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille