Lihamureke
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Jauhelihamureke on arkiruokien kestosuosikki. Lisää makua murekkeeseen saat täyttämällä sen sienillä, kasviksilla tai juustolla.
Ainekset
4 annosta
- 1 pkt (400 g) Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 1 dl Pirkka ruokakermaa (10 %)
- 1/2 dl Pirkka korppujauhoja
- 1 iso (150 g) sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 1 tl Pirkka oreganoa
- 3/4 tl Pirkka paprikajauhetta
- 1/4 tl mustapippuria
- ripaus mauste- tai valkopippuria
Ravintosisältö
- Energia751 kJ / 180 kcal
- Rasva10,9 g
- josta tyydyttynyttä4 g
- Hiilihydraatit5,2 g
- josta sokereita1,9 g
- Proteiini14,9 g
- Suola1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota noin 5 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli rasvassa.
- Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.
- Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa lihamureke esimerkiksi perunasoseen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −13 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,80/3 kpl3,00/lIlman Plussa-korttia 0,69/kpl (3,45/l)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(354 arviota)
- 30 - 60 min3,0(38 arviota)
- 30 - 60 min3,7(182 arviota)
- alle 30 min3,8(267 arviota)
- alle 30 min3,8(4 arviota)
- 30 - 60 min4,6(5 arviota)
- yli 60 min3,8(1 365 arviota)
- yli 60 min4,0(77 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (563 arviota)
- AJ2 kuukautta sittenHyvää ja helppoa 😋
- Anu7 kuukautta sittenTosi helppo ruokavalioni takia en laita korppujauhoja ainoastaan käytän vehnä tai hiivaleipä jauhoja 1kg annokseen laitoin 2rkl ja toimii ei tarvitseturvotella .maku asia
- Mari8 kuukautta sittenHyvää tulee vaikka sekoittaa kaikki aineet heti massaan.
- MHK11 kuukautta sittenLaitoin sipulikeittoainespussin enkä muita mausteita, ruokakermana kolmen sipulin ruokakerma. Sisälle murekkeeseen herne-maissi-paprika sekoitusta. Hyvää tulee!
- Kotiruokaa11 kuukautta sittenHyvä ohje, korppujauhoa en tosin käyttänyt kaikkea ja lisäsin tuorejuustoa.
- Kotikokki1 vuosi sittenHyvää tuli.
- Helppo arki1 vuosi sittenTodella hyvä ja helppo peruslihamureke. Tein nauta-sika jauhelihasta ja tuli tosi makoisa. Resepti täysin muutoin sama. Lisäksi keitetyt perunat ja -porkkanat sekä kanttarellikastike.
- Pyörätuolissa oleva1 vuosi sittenHelppo kun kalorit on laskettu valmiiksi niin ei niistä tarvitse murehtia 😊
- Tumpelo2 vuotta sittenIhanan helppo🤗
- USek2 vuotta sittenLisäsin taikinaan 1/2 pieneksi kuutioitu punainen paprika ja juustoraasteet
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenperheenäiti44v, kuvan mureke on tehty neljälle hengelle reseptin mukaisesti 400 g jauhelihasta. Reseptin voi hyvin kuitenkin tuplata ja tehdä kerralla isomman murekkeen.
- perheenäiti44v3 vuotta sittenOnko tuo kuvan mureke tehty vain 400g jauhelihasta? Ihmettelen miksi näissä murekeresepteissä on yleensä aina vain toi 400g jauhelihaa... Tekeekö joku oikeasti noin pienen murekkeen?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenFolio, voit voidella folion rasvalla tai öljyllä ennen käyttöä.
- Folio4 vuotta sittenMurekkeesta tuli hyvää mutta jotain tein väärin kun tuo folio tarttui pohjaan kiinni. Miten sen voi estää?
- Färssi4 vuotta sittenMuotoilin färssistä ensin levyn, jonka keskelle laitoin pilkottuja herkkusieniä ja herne-maissi-paprikaa. Sitten kääntelin levyn reunat peittämään sisällön (onnistuu nostamalla leivinpaperia reunoilta) ja suljin sauman kannesta. Hyvää tuli.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenLeskimies 74v, lihamurekkeesta irtoaa aina jonkin verran nestettä ja rasvaa valmistuksen aikana.
- leskimies 74v4 vuotta sittenMitä pitäisi tehdä kun pekoniin kääritty PIRKKA-pakkauksesta otettu 10% naudan jauhelihasta tehty mureke tuottaa uunivuoan pohjalle 1.5cm ällöttävää vetistä nestettä??? Muilla tutuilla samantapaisia kokemuksia!
- Mureke uunissa5 vuotta sittenMeidän perheen lempparimurekkeen keskelle tulee aurinkokuivattuja tomaatteja ja kuivattuja luumuja ❤️
- DjChef5 vuotta sittenTäytteeksi murekepötköön keskelle viipaleina 125g Pirkka Mozarellajuustoa ja tuoreita basilikanlehtiä revittynä. Käännä saumaus kiinni ja taputtele pintaan kokonaisia rosepippureita ja korppujauhoa antamaan viimeistellyn vaikutelman. Lämpötila +185°C n. 40min.
- Kotikokki6 vuotta sittenErittäin hyvää tuloo ilman oreganoakin.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenerkkiesimerkki, öljyä käytettiin sipulien kuullottamisessa.
- erkkiesimerkki6 vuotta sittenmihinsäsen öljyn käytit?
- Mikko7 vuotta sittenLisäisin mustaa pippuria ja oregano pois. Makuasioita tietenkin nämäkin. Tein yleiskoneella 1kg jauhelihaa ja muut aineet suhteutettuna. Yleiskone hoitaa homman, ei tarvitse käsin koskea "ihanaan" jauheliha kananmuna rälliin.
- Pikaruoka vaihtoon?8 vuotta sittenvaikuttaa helpolta ja muusin kanssa varmasti hyvää, täytyy kokeilla.