Hyppää sisältöön
LihamurekeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lihamureke

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Jauhelihamureke on arkiruokien kestosuosikki. Lisää makua murekkeeseen saat täyttämällä sen sienillä, kasviksilla tai juustolla.

    Ainekset

    4 annosta

    Ravintosisältö

    • Energia
      751 kJ / 180 kcal
    • Rasva
      10,9 g
    • josta tyydyttynyttä
      4 g
    • Hiilihydraatit
      5,2 g
    • josta sokereita
      1,9 g
    • Proteiini
      14,9 g
    • Suola
      1,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota noin 5 minuuttia.
    2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli rasvassa.
    3. Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
    4. Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.
    5. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa lihamureke esimerkiksi perunasoseen kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (563 arviota)

    • AJ
      2 kuukautta sitten
      Hyvää ja helppoa 😋
    • Anu
      7 kuukautta sitten
      Tosi helppo ruokavalioni takia en laita korppujauhoja ainoastaan käytän vehnä tai hiivaleipä jauhoja 1kg annokseen laitoin 2rkl ja toimii ei tarvitseturvotella .maku asia
    • Mari
      8 kuukautta sitten
      Hyvää tulee vaikka sekoittaa kaikki aineet heti massaan.
    • MHK
      11 kuukautta sitten
      Laitoin sipulikeittoainespussin enkä muita mausteita, ruokakermana kolmen sipulin ruokakerma. Sisälle murekkeeseen herne-maissi-paprika sekoitusta. Hyvää tulee!
    • Kotiruokaa
      11 kuukautta sitten
      Hyvä ohje, korppujauhoa en tosin käyttänyt kaikkea ja lisäsin tuorejuustoa.
    • Kotikokki
      1 vuosi sitten
      Hyvää tuli.
    • Helppo arki
      1 vuosi sitten
      Todella hyvä ja helppo peruslihamureke. Tein nauta-sika jauhelihasta ja tuli tosi makoisa. Resepti täysin muutoin sama. Lisäksi keitetyt perunat ja -porkkanat sekä kanttarellikastike.
    • Pyörätuolissa oleva
      1 vuosi sitten
      Helppo kun kalorit on laskettu valmiiksi niin ei niistä tarvitse murehtia 😊
    • Tumpelo
      2 vuotta sitten
      Ihanan helppo🤗
    • USek
      2 vuotta sitten
      Lisäsin taikinaan 1/2 pieneksi kuutioitu punainen paprika ja juustoraasteet
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      perheenäiti44v, kuvan mureke on tehty neljälle hengelle reseptin mukaisesti 400 g jauhelihasta. Reseptin voi hyvin kuitenkin tuplata ja tehdä kerralla isomman murekkeen.
    • perheenäiti44v
      3 vuotta sitten
      Onko tuo kuvan mureke tehty vain 400g jauhelihasta? Ihmettelen miksi näissä murekeresepteissä on yleensä aina vain toi 400g jauhelihaa... Tekeekö joku oikeasti noin pienen murekkeen?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Folio, voit voidella folion rasvalla tai öljyllä ennen käyttöä.
    • Folio
      4 vuotta sitten
      Murekkeesta tuli hyvää mutta jotain tein väärin kun tuo folio tarttui pohjaan kiinni. Miten sen voi estää?
    • Färssi
      4 vuotta sitten
      Muotoilin färssistä ensin levyn, jonka keskelle laitoin pilkottuja herkkusieniä ja herne-maissi-paprikaa. Sitten kääntelin levyn reunat peittämään sisällön (onnistuu nostamalla leivinpaperia reunoilta) ja suljin sauman kannesta. Hyvää tuli.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Leskimies 74v, lihamurekkeesta irtoaa aina jonkin verran nestettä ja rasvaa valmistuksen aikana.
    • leskimies 74v
      4 vuotta sitten
      Mitä pitäisi tehdä kun pekoniin kääritty PIRKKA-pakkauksesta otettu 10% naudan jauhelihasta tehty mureke tuottaa uunivuoan pohjalle 1.5cm ällöttävää vetistä nestettä??? Muilla tutuilla samantapaisia kokemuksia!
    • Mureke uunissa
      5 vuotta sitten
      Meidän perheen lempparimurekkeen keskelle tulee aurinkokuivattuja tomaatteja ja kuivattuja luumuja ❤️
    • DjChef
      5 vuotta sitten
      Täytteeksi murekepötköön keskelle viipaleina 125g Pirkka Mozarellajuustoa ja tuoreita basilikanlehtiä revittynä. Käännä saumaus kiinni ja taputtele pintaan kokonaisia rosepippureita ja korppujauhoa antamaan viimeistellyn vaikutelman. Lämpötila +185°C n. 40min.
    • Kotikokki
      6 vuotta sitten
      Erittäin hyvää tuloo ilman oreganoakin.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      erkkiesimerkki, öljyä käytettiin sipulien kuullottamisessa.
    • erkkiesimerkki
      6 vuotta sitten
      mihinsäsen öljyn käytit?
    • Mikko
      7 vuotta sitten
      Lisäisin mustaa pippuria ja oregano pois. Makuasioita tietenkin nämäkin. Tein yleiskoneella 1kg jauhelihaa ja muut aineet suhteutettuna. Yleiskone hoitaa homman, ei tarvitse käsin koskea "ihanaan" jauheliha kananmuna rälliin.
    • Pikaruoka vaihtoon?
      8 vuotta sitten
      vaikuttaa helpolta ja muusin kanssa varmasti hyvää, täytyy kokeilla.