• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lihamureke

Lihamureke on arkiruokien kestosuosikki, mutta sopii juhlavammallekin aterialle. Vaihtelua murekkeeseen saat erilaisilla mausteilla. Voit myös täyttää murekkeen halutessasi esimerkiksi sienillä, kasviksilla tai juustolla. Tämäkin resepti vain n. 1,25€/annos*.
Lihamureke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 244 kcal / annos (160g)

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1iso (150 g)sipuli
    • 1rklöljyä
    • 1kananmuna
    • 1tlsuolaa
    • 1tloreganoa
    • 3/4tlpaprikajauhetta
    • 1/4tlmustapippuria
    • ripausmauste- tai valkopippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota noin 5 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli rasvassa.
  3. Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  4. Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 244 kcal1 020 kJ
  • Proteiinia21,2 g
  • Hiilihydraatteja5,6 g
  • Rasvaa15,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 98 arvostelua