Lihapulla-pastakeitto
Parmesaanilla maustetut lihapullat maistuvat herkullisilta keiton sattumina. Ruokaisuutta keittoon tuovat myös pasta ja pavut. Noin 1,50€/annos.
6 annostaalle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 1(75 g)sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 1(300 g)pieni kesäkurpitsa
- 1prk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 8dlvettä
- 2Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondia
- 1/2ps(à 300 g)Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste)
- 2dlPirkka kuviopastaa
- 1/2tlsuolaa
Lihapullat
- 400gPirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 1/2dlkorppujauhoja
- 1kananmuna
- 1 1/2dlparmesaania raastettuna
- 1tlkuivattua oreganoa
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Sekoita lihapullamassan aineet keskenään. Anna massan turvota noin 5 minuuttia. Muotoile pieniä lihapullia odottamaan esimerkiksi leikkuulaudalle.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi kesäkurpitsa.
- Kuullota sipuleita ja kesäkurpitsaa kattilan pohjalla öljyssä parin minuutin ajan. Lisää tomaattimurska, vesi ja annosfondit. Keitä pari minuuttia. Nostele lihapullat varovasti liemeen ja keitä noin 3 minuuttia. Lisää vielä katkotut pavut ja pasta ja jatka keittämistä vielä noin 7 minuuttia.
- Tarkista keiton maku, lisää tarvittaessa suolaa ja tarjoa halutessasi parmesaaniraasteen kera.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Kommentoi
Hyviä ruokia. Kannattaa kokeilla! Halpa ja täyttävä.
Monta kertaa kokeiltu resepti ja ehdottomasti yksi arjen lemppareista! Mausteita voi lisätä oman maun mukaan... :)
Oikein maukasta ja hyvää keittoa, tehdään varmasti uudestaankin!
Oikein maukas ja helppo keitto :)
Erittäin hyvä ruoka, pavut tosin jätin pois. Pitkästä aikaa resepti, jonka laitoin talteen.
Kokeilin tätä ohjetta tänään, oikein hyvää ja maistuvaa keittoa :3