• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
LihapullapeltiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lihapullapelti

Noin 4,20 €/annos*

  • 4-6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4-6 annosta

Lihapullat

Lisäksi

Päälle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää sipulit ja mausteet sekä jauheliha ja kananmuna korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja paloittele perunat. Halkaise ruusukaalit pitkittäin (tai paloittele parsakaali). Kuori ja lohko punasipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
  3. Laita perunat, kaalit ja sipulit pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja ripottele suolaa ja mustapippuria. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  4. Muotoile lihapullataikinasta noin 30 pyörykkää vedellä kostutetuin käsin.
  5. Ota pelti uunista, nostele lihapullat ja tomaatit sen päälle ja revi lopuksi päälle vielä mozzarella.
  6. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja kasvikset pehmeän paahtuneita.
  7. Viimeistele tuoreella basilikalla ja pestokastikkeella.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 88 arvostelua