• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tomaatti-mozzarellamureke

Tomaatti-mozzarellamureke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 178 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa
    • 1tlk(2 dl)kermaviiliä
    • 1ps(57 g)Pirkka sipulikeittoaineksia
    • 2rklkorppujauhoja
    • 1kananmuna

Täyte

    • 1pkt(150 g)Pirkka mozzarellaa
    • 2pientätomaattia
    • basilikaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kermaviili, sipulikeittoainekset ja korppujauhot kulhossa. Lisää muna ja jauheliha. Sekoita mureketaikina tasaiseksi.
  2. Viipaloi mozzarella. Puolita tomaatit ja viipaloi myös ne. Suikaloi basilikan lehtiä noin 1/2 dl.
  3. Muotoile puolet taikinasta pitkulaiseksi levyksi (n. 12 x 30 cm) leivinpaperin päälle pellille. Asettele päälle mozzarella- ja tomaattiviipaleita limittäin. Ripottele päälle runsaasti basilikaa.
  4. Peitä mureke lopulla mureketaikinalla. (Voit koristella pinnan vielä mozzarellalla ja tomaatilla, niin halutessasi.) Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Koristele mureke basilikan lehdillä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 178 kcal745 kJ
  • Proteiinia11,9 g
  • Hiilihydraatteja4,93 g
  • Rasvaa12,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4