Mehevät pikkumurekkeet Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Mehevät pikkumurekkeet

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Pikkumurekkeet saavat mehevyyttä maukkaasta täytteestä. Murekkeet on helppo muotoilla muffinipellin avulla.

    Ainekset

    5 annosta
    400 g
     
    naudan jauhelihaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    vettä
    tai
    3/4 dl
     
    tai
    1 (100 g)
     
    sipuli
    tai
    1
     
    muna
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Täyte

    1
     
    paprika
    tai
    3–5
     
    tai
    1
     
    valkosipulinkynsi
    tai
    1 ps (125 g)
     
    mozzarellajuustoa
    tai
    1/2 dl
     
    tuoretta basilikaa hienonnettuna
    tai

    Lisäksi

     
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    711 kJ / 170 kcal
    Rasva
    11,6 g
    josta tyydyttynyttä
    5 g
    Hiilihydraatit
    4,8 g
    josta sokereita
    1,7 g
    Proteiini
    11,5 g
    Suola
    1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Voitele muffinipellin kymmenen vuokaa. Sekoita korppujauhot veteen ja anna niiden turvota. Hienonna sipuli ja kypsennä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla noin minuutti.

    Lisää korppujauhoseokseen sipuli, muna, jauheliha, suola ja mustapippuri. Sekoita käsin tasaiseksi.

    Jaa mureketaikina muffinipellin kymmeneen voideltuun vuokaan. Painele mureketaikina vuokien pohjalle ja reunoille niin, että täytteelle jää syvennys.

    Valmista täyte. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, silppua valkosipulinkynsi ja kuutioi valutettu mozzarella. Sekoita ainekset keskenään ja lisää hienonnettu basilika. Lusikoi täyte murekkeiden keskelle.

    Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia. Tarjoa pikkumurekkeiden kanssa tacokastiketta ja pakkauksen ohjeen mukaan keitettyä tuorepastaa.