• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rosmariinipyörykät ja tuoretomaattikastike

Rosmariinilla maustettujen lihapyöryköiden kanssa maistuu tuoreista tomateista tehty kastike. Tarjoa pyörykät ja tomaattikastike pastan kanssa.
Rosmariinipyörykät ja tuoretomaattikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 251 kcal / annos (260g)

Ainekset

5 annosta
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1dlvettä
    • 1/2dlkevytkermaa tai ruokakermaa
    • 2 1/2rklkorppujauhoja
    • 2rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
    • 1pienisipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklvoita tai öljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1(n. 100 g)keitetty kylmä peruna raastettuna
    • 1kananmuna

Kastike

    • 5-6(300 g)kypsää tomaattia
    • 2(n. 100 g)pientä porkkanaa
    • 1(n. 100 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1-2dlvettä
    • 1rklkasvisfondia
    • 1tlkuivattua oreganoa tai 1 rkl tuoretta
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlsokeria
    • sipulien vihreät varret tai ruohosipulia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa vesi ja kerma kulhoon. Sekoita joukkoon korppujauho ja rosmariini. Anna seoksen turvota noin 10 minuuttia.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi rasvassa. Lisää sipulit korppujauhoseokseen jäähtymään.
  3. Lisää liha, suola, pippuri, raastettu peruna ja muna kulhoon. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi.
  4. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin noin 30 samankokoista pyörykkää pellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15 minuuttia, kunnes pyörykät tuntuvat napakoilta painettaessa.
  5. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi ja hienonna. Raasta porkkanat. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
  6. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua pannulla öljyssä. Lisää porkkanaraaste hetkeksi kypsymään. Lisää tomaatit ja kiehauta.
  7. Lisää 1 dl vettä, tomaattipyree, fondi ja oregano. Hauduta kastiketta kannen alla noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla. Hienonna sipulin vihreät varret kastikkeeseen. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Kuumenna hyvin. Tarjoa rosmariinipyörykät ja tuoretomaattikastike kuumana perunoiden tai pastan kanssa.

Ravintosisältö perannos 260g100 g

  • 251 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia17,4 g
  • Hiilihydraatteja11,8 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille