• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Valkosipulipyörykät ja punainen tsatsiki

Valkosipulipyörykät ja punainen tsatsiki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 355 kcal / annos (240g)

Ainekset

4 annosta
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa 10%
    • 1dlkorppujauhoja
    • 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa
    • 6-8valkosipulinkynttä
    • 1kananmuna
    • 1rklPirkka sinappia
    • 2tltimjamia
    • 1tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Punainen tsatsiki

    • n. 10cm palakurkkua
    • 3-4(n. 2 dl)Pirkka etikkapunajuurta
    • 1tlmeiramia
    • 1-2tlsokeria
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kulhossa korppujauhot ja ruokakerma ja anna turvota 10 minuuttia. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet veitsellä rouhemaiseksi silpuksi.
  2. Lisää kulhoon jauheliha, valkosipulisilppu, muna, sinappi, timjami, suola ja pippuri. Sekoita mureketaikina puuhaarukalla tasaiseksi.
  3. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin tasakokoisia pyöryköitä leivinpaperille pellille. Taikinasta tulee noin 23 kpl. Paista pyöryköitä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  4. Raasta tsatsikin kurkku karkeaksi raasteeksi. Purista irtoavaa nestettä hieman pois. Hienonna veitsellä tai raasta punajuuret.
  5. Sekoita ruokajogurtin joukkoon raasteet ja mausteet. Tarjoa lisäksi perunoita.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 355 kcal1 500 kJ
  • Proteiinia27 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua