Lihavartaat ja marinoidut vihannekset
Tarjoa lihavartaat marinoitujen grillivihannesten kanssa. Helppoa ja herkullista grilliruokaa.
4 annosta30 - 60 min405 kcal / annos (400g)
Ainekset
4 annosta
- 4kpl(n. 500 g)naudan ulkofileelehtipihvejä
- öljyä
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- puisia varrastikkuja
Marinoidut grillivihannekset
- 1kesäkurpitsa
- 1keltainen paprika
- 1punasipuli
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
- 4luumutomaattia
- 2-3rklöljyä
- 1sitruuna (suikaloitu kuori ja mehu)
- 2rklhunajaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1tlbasilikaa
Valmistus
30 - 60 min- Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa lehtipihvit 2-3 sentin suikaleiksi. Kiedo suikaleet liotettuihin varrastikkuihin. Voitele vartaat öljyllä. Kypsennä grillissä tai parilassa 5-7 minuuttia välillä käännellen. Mausta vartaat suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa kesäkurpitsa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paloittele paprikat ja lohko sipuli. Halkaise herkkusienet ja tomaatit. Sekoita vihannesten joukkoon öljy. Kypsennä vihannekset grillissä tai parilalla.
- Suikaloi tai raasta sitruunan kuori karkeaksi raasteeksi. Purista sitruunasta mehu. Mausta mehu hunajalla, suolalla, mustapippurilla ja basilikalla.
- Sekoita kypsien, kuumien vihannesten joukkoon maustettu sitruunanmehu ja kuorisuikaleet. Kaada vihannekset tarjoiluvadille ja nosta päällimmäiseksi grillatut tomaatinpuolikkaat. Tarjoa vartaiden kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 400g100 g
- 405 kcal1 700 kJ
- Proteiinia 35 g
- Hiilihydraatteja20 g
- Rasvaa21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi