
Mausteiset grillivartaat
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Mausteiset grillivartaat herkkusienistä ja porsaasta kuuluvat monen grillikesään. Tulinen grillauskastike ja pinnalle puristettu limetinmehu kruunaavat ruoan.
- Kananmunaton
Ainekset
4–5 annosta
n. 600 g | tai |
1 pieni (300 g) | munakoiso tai |
1 (150 g) | punainen paprika tai |
1 (150 g) | keltainen paprika tai |
1 (200 g) | maissintähkä tai |
4 | salottisipulia tai |
1 rs (200 g) | tai |
Lisäksi | |
---|---|
8 | pitkää varrastikkua tai |
Tulinen grillauskastike | |
1 dl | rypsi- tai oliiviöljyä tai |
1/2–1 rkl | sambal oelek chilitahnaa tai |
1/2 | limetin kuori raastettuna tai |
1 rkl | soijakastiketta tai |
1 rkl | tuoretta rosmariinia tai timjamia hienonnettuna tai |
1 tl | hunajaa tai |
Pinnalle | |
1/2 | limettiä tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita grillauskastikkeen ainekset keskenään.
Leikkaa liha kuutioiksi ja mausta grillauskastikkeella. Upota varrastikut veteen likoamaan, jotta ne eivät pala grillissä.
Leikkaa munakoiso ja paprikat noin 3 x 3 cm:n paloiksi ja maissi paksuiksi viipaleiksi. Kiehauta kuorittuja sipuleita vedessä noin 1 minuutti ja leikkaa ne puoliksi tai lohkoiksi. Puhdista herkkusienet.
Pujota kaikki ainekset vuorotellen vartaisiin. Valele vartaita grillauksen aikana grillauskastikkeella. Grillaa noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes lihasneste on kirkasta. Purista vartaiden pinnalle limetinmehua juuri ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta