Mausteiset grillivartaat
Mausteiset grillivartaat herkkusienistä ja porsaasta kuuluvat monen grillikesään. Tulinen grillauskastike ja pinnalle puristettu limetinmehu kruunaavat ruoan.
- 4-5 annosta
- 30 - 60 min
- 370 kcal / annos (240g)
Ainekset
4-5 annosta
- 1pieni (300 g)munakoiso
- 1(150 g)punainen paprika
- 1(150 g)keltainen paprika
- 1(200 g)maissintähkä
- 4salottisipulia
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
Lisäksi
- 8pitkää varrastikkua
Tulinen grillauskastike
- 1dlrypsi- tai oliiviöljyä
- 1/2-1rklsambal oelek chilitahnaa
- 1/2limetin kuori raastettuna
- 1rklsoijakastiketta
- 1rkltuoretta rosmariinia tai timjamia hienonnettuna
- 1tlhunajaa
Pinnalle
- 1/2limettiä
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita grillauskastikkeen ainekset keskenään.
- Leikkaa liha kuutioiksi ja mausta grillauskastikkeella. Upota varrastikut veteen likoamaan, jotta ne eivät pala grillissä.
- Leikkaa munakoiso ja paprikat noin 3 x 3 cm:n paloiksi ja maissi paksuiksi viipaleiksi. Kiehauta kuorittuja sipuleita vedessä noin 1 minuutti ja leikkaa ne puoliksi tai lohkoiksi. Puhdista herkkusienet.
- Pujota kaikki ainekset vuorotellen vartaisiin. Valele vartaita grillauksen aikana grillauskastikkeella. Grillaa noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes lihasneste on kirkasta. Purista vartaiden pinnalle limetinmehua juuri ennen tarjoilua.
Kategoriat
Pääraaka-aineet
Ravintosisältö perannos 240g100 g
- 370 kcal1 550 kJ
- Proteiinia28 g
- Hiilihydraatteja12 g
- Rasvaa24 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi