Vaaleanpunainen överikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vaaleanpunainen överikakku

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kekseillä, leivoksilla, karamelleilla, marjoilla ja marengeilla koristeltu kakku kätkee sisäänsä suklaakakkupohjan ja tuorejuustotäytteen.

    Ainekset

    15 annosta
    250 g
     
    voita
    tai
    2 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    3
     
    munaa
    tai
    4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    3/4 dl
     
    tai
    2 tl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 dl
     
    maitoa
    tai

    Leivitys

     
    margariinia tai voita
    tai
     
    korppujauhoja
    tai

    Kostutus

    1 dl
     
    maitoa
    tai
    1 tl
     
    tai

    Tuorejuustotäyte

    2 dl
     
    tai
    2 rs (à 200 g)
     
    Valio Viola vaniljatuorejuustoa
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    3
     
    liivatelehteä
    tai
    1 1/2 rkl
     
    kiehuvaa vettä
    tai

    Vaaleanpunainen voikreemi

    200 g
     
    voita
    tai
    200 g (n. 3 dl)
     
    tomusokeria
    tai
    1 tl
     
    tai
     
    Dr. Oetker pinkkiä geeliväriä
    tai

    Koristeluun

    3–5
     
    Pirkka Parhaat macaron mantelileivonnaista
    tai
    8–10
     
    pikkumarenkia
    tai
    n. 1/2 dl
     
    tai
    5–7
     
    Fazer Carneval prinsessa -keksiä
    tai
    3–5
     
    tuoretta mansikkaa
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Voitele ja korppujauhota pyöreä 18–20 cm:n irtopohjavuoka.
    Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää jauhot erissä. Sekoita lopuksi joukkoon maito. Sekoita tasaiseksi.
    Levitä seos vuokaan, tasoita pinta ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kypsän kakun jäähtyä hetken vuoassa. Kumoa se sitten ritilälle tai sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Pese irtopohjavuoka.
    Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Sekoita kostutusta varten maito ja vaniljasokeri keskenään.
    Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustot ja hillo kermavaahdon joukkoon. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
    Vuoraa leivonnassa käyttämäsi irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
    Laita alin kakkulevy vuokaan. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä puolet täytteestä kakkulevyn päälle. Laita keskimmäinen kakkukerros täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta vielä. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä viileässä vähintään pari tuntia.
    Valmista voikreemi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkean vaaleaa. Mausta vaniljasokerilla. Värjää kuorrutus lisäämällä geeliväriä tipoittain, sekoita tasaiseksi.
    Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Levitä kakun päälle ja reunoilla ensin ohut kerros voikreemiä Levitä lopuksi vielä paksumpi kerros kauttaaltaan, tasoita palettiveitsellä. Säilytä viileässä ennen tarjoilua.
    Koristele kakku macaron mantelileivonnaisilla, pikkumarengeilla, mansikkasuklaarakeilla, kekseillä ja tuoreilla mansikanpuolikkailla. Murenna päälle vielä pari marenkia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,59/kpl
      25,90/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,29/kpl
      6,45/l
    • Pirkka minttusuklaarae 200g RFA
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Hinta 2,25/kpl
      3,88/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Hinta 3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      Hinta 1,89/kpl
      3,26/kg
    • Pirkka korppujauho 320g
      Hinta 1,19/kpl
      3,72/kg
    • Myllyn Paras Korppujauho 300g
      Hinta 1,29/kpl
      4,30/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Hinta 1,59/kpl
      9,94/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Plussa-etu −8 %
      Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,30/2 kpl
      67,65/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,25/kpl
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,35/kpl
      67,50/kg
    • Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen
      Hinta 3,29/kpl
      13,16/kg
    • Mansikka 250g Suomi 1lk
      Hinta 5,95/kpl
      23,80/kg
    • Pirkka margariini 60% 400g
      Hinta 1,39/kpl
      3,47/kg
    • Keiju normaalisuolainen margariini 60% 400g
      Hinta 1,99/kpl
      4,98/kg
    • Keiju normaalisuolainen margariini 60% 600g
      Hinta 2,89/kpl
      4,82/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,59/kpl
      3,18/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 2,19/kpl
      12,17/kg
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Hinta 2,39/kpl
      11,95/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,29/kpl
      26,94/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,49/kpl
      15,56/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 2,79/kpl
      2,79/kg
    • Plussa-etu −24 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,69/kpl
      0,85/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,25/kpl
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Hinta 3,99/kpl
      7,98/kg
    • Valio voi 500g voimakassuolainen
      Hinta 4,75/kpl
      9,50/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/l
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,75/kpl
      1,50/l
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
      Hinta 1,79/kpl
      1,19/l
    • Pirkka ranskalaisia pastilleja 90 g RFA
      Hinta 1,29/kpl
      14,33/kg
    • Pirkka Raesekoitus 200g RFA
      Hinta 2,39/kpl
      11,95/kg
    • Pirkka Parhaat vadelma-mustikkahillo 390g
      Hinta 3,79/kpl
      9,72/kg
    • Fazer Carneval Prinsessa 175g
      Hinta 3,95/kpl
      22,57/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Hinta 2,29/kpl
      18,32/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (157 arviota)

    • Rippijuhlat
      1 vuosi sitten
      Kyllä tuli murenevaista. Tein kakun 24cm vuuassa ja sain leikattua kolmeen osaan, mutta kun kerroksia piti kasata niin murenivat palasiksi. Voiko johtua siitä, että käytin hedelmäsokeria vai liian ison vuoan vuoksi? Harmi sinänsä, koska suunnittelin tekeväni rippijuhliin. Voiko kakun pakastaa täytettynä ilman kuorrutetta?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Rippijuhlat, hedelmäsokeri käyttäytyy leivonnassa hyvin eri tavalla kuin tavallinen sokeri, joten tämä voi olla syynä kakun murenemiseen. Emme ole testanneet kakun pakastamista. Suosittelemme mielummin pakastamaan pelkän kakkupohjan.
    • prinsessa
      2 vuotta sitten
      Kakun teko oli mukavaa mutta kostuketta pitää laitta enemmän ja itse laitoin n. 4dl ja jouduin tekemään pohjan kahdesti. Muuten oikein hyvä resepti!
    • Tuija
      2 vuotta sitten
      Kakusta tuli todella kuiva. Vaikka laitoin kuorrutukseen rahka-kermavaahdon. Aika pettymys. Suosittelen kostuttamaan ohjetta reilummin. Ja harkitsemaan vähemmän liivatetta.
    • Maria
      3 vuotta sitten
      Kun ohjeessa sanotaan että tässä menee noin tunti mut kakkua pitää ennen kuorrutusta pitää jääkaapissa 2 tuntia niin siinä menee paljon pitempään ja pitämisessä melkein tuntti
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Maria, reseptin valmistusajaksi on merkitty yli 60 min. Valmistusajalla tarkoitetaan aktiivista valmistuaikaa, jossa ei olla huomioitu kakun tekeytymiseen tai hyytymiseen kuluvaa aikaa.
    • Mietiskelijä
      3 vuotta sitten
      Sulaako noi marengit jääkaapissa tai jos ne on kuorrutuksen kanssa kosketuksessa
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Mietiskelijä, marengit ovat lähinnä sokeria ja valitettavasti sokeri kostuessaan sulaa herkästi. Suosittelen koristelemaan kakun marengeilla vasta juuri ennen tajroilua, jotta ne eivät olisi kosteassa jääkaapissa ja alkaisi sulaa.
    • Liina
      3 vuotta sitten
      Ohjeessa sanotaan lisää munat erissä niin mihin pitää lisätä ja mihin pitää jauhot lisätä erissä ja pitääkö sekoittaa vai vaahdottaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Liina, munat lisätään yksitellen vaahdotettuun voi-sokeriseokseen. Tämän jälkeen jauhot lisätään erissä tähän seokseen. Taikinaa ei tässä vaiheessa tarvitse vaahdottaa.
    • Jenni
      3 vuotta sitten
      Onnistuuko kakun kerrostaminen niin että teen kaksi kakkupohjaa ja kerrostan niitä täytteet välissä niin että saan korkean kakun? Pysyykö pystyssä? Joku sanoi täällä että kakusta tuli liian mureneva onko totta jos tekee kaiken ohjeen mukaisesti?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Jenni, ohjeen toimivuutta ei valitettavasti ole testattu kahdella kakkupohjalla.
    • Epätoivoinen
      3 vuotta sitten
      Haluaisin tehdä kyseisen kakun mutta omistan vain 24cm vuoan miten toimin?😣
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Epätoivoinen, kakun voi halutessaan myös tehdä isommalla vuoalla. Tällöin kakusta tulee kuitenkin matalampi, koska isompi vuoka on myös laakeampi. Kun vuoka on laakeampi, paistoaika todennäköisesti lyhenee jonkin verran, joten kannattaa tarkkailla kakkua paistamisen aikana.
    • manta
      4 vuotta sitten
      ihana kaakku
    • leipuri
      4 vuotta sitten
      Säilyyköhän kakku hyvänä jos sen tekee valmiiksi tarjoilua edellisenä päivänä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Leipuri, kakun voi hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, mutta koristeet kannattaa laittaa vasta hiukan ennen tarjoilua.
    • manta
      4 vuotta sitten
      Ihana Överikakku,Voi kun olis joku joka tekisi minulle tuollaisen,olen itse siihen kykenemätön,eikä ole läheisiä jotka auttais.. Voi kun arpaonni edes joskus osuis kahdalle,mut ei auta vaikka K kaupan tilauspalvelua käytän,järvenpäässä toimii erittäin hyvin ja on vanhalle ja vammaiselle suuri apu.Kiitos vaan ...
    • Maritta
      4 vuotta sitten
      Vaaleanpunainen överikakku minun mieleinen !!!!!!! <3
    • Bucky
      5 vuotta sitten
      Oikein hyvä ja riittoisa kakku! Aika makea tosin. Koristelu oli hauskinta! Pohjan maku aivan mahtava, pohjaresepti kannattaa ottaa talteen vaikkei tekisikään kakusta aivan överiä.
    • Synttärit pilalla
      6 vuotta sitten
      Kakkupohja meni liian murenevaksi. Huono juttu
    • larissa
      6 vuotta sitten
      Eiköhän noi macaronsit ole aikansa eläneet, joten vois kernaasti jättää pois kakun päältä!
    • Mags
      6 vuotta sitten
      Koristeeksihan vois laittaa lisäksi/jonkun sijasta myös minivaahtokarkkeja. :)