K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Vaaleanpunainen överikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vaaleanpunainen överikakku

Kekseillä, leivoksilla, karamelleilla, marjoilla ja marengeilla koristeltu kakku kätkee sisäänsä suklaakakkupohjan ja tuorejuustotäytteen.

Ainekset

15 annosta

Leivitys

    • margariinia tai voita
    • korppujauhoja

Kostutus

Tuorejuustotäyte

Vaaleanpunainen voikreemi

Koristeluun

    • 3-5Pirkka Parhaat macaron mantelileivonnaista
    • 8-10pikkumarenkia
    • 5-7Fazer Carneval prinsessa -keksiä
    • 3-5tuoretta mansikkaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota pyöreä 18-20 cm:n irtopohjavuoka.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää jauhot erissä. Sekoita lopuksi joukkoon maito. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä seos vuokaan, tasoita pinta ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kypsän kakun jäähtyä hetken vuoassa. Kumoa se sitten ritilälle tai sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Pese irtopohjavuoka.
  4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Sekoita kostutusta varten maito ja vaniljasokeri keskenään.
  5. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustot ja hillo kermavaahdon joukkoon. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
  6. Vuoraa leivonnassa käyttämäsi irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
  7. Laita alin kakkulevy vuokaan. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä puolet täytteestä kakkulevyn päälle. Laita keskimmäinen kakkukerros täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta vielä. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä viileässä vähintään pari tuntia.
  8. Valmista voikreemi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkean vaaleaa. Mausta vaniljasokerilla. Värjää kuorrutus lisäämällä geeliväriä tipoittain, sekoita tasaiseksi.
  9. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Levitä kakun päälle ja reunoilla ensin ohut kerros voikreemiä Levitä lopuksi vielä paksumpi kerros kauttaaltaan, tasoita palettiveitsellä. Säilytä viileässä ennen tarjoilua.
  10. Koristele kakku macaron mantelileivonnaisilla, pikkumarengeilla, mansikkasuklaarakeilla, kekseillä ja tuoreilla mansikanpuolikkailla. Murenna päälle vielä pari marenkia.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -19 %
    2,49/kpl
    4,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl
    9,98/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    2,25/kpl
    1,12/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,49/kpl
    0,74/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    1,89/kpl
    9,45/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,79/kpl
    7,90/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,35/kpl
    8,44/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,60/kpl
    12,00/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl
    24,90/kg
  • Dansukker Vaniljasokeri 170g
    Dansukker Vaniljasokeri 170g
    1,69/kpl
    9,94/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl
    24,59/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,92/kpl
    0,92/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Pirkka kevytmaito 5dl
    0,69/kpl
    1,38/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,55/kpl
    1,03/l
  • Pirkka margariini 60% 400g
    Pirkka margariini 60% 400g
    0,99/kpl
    2,47/kg
  • Arla ingmariini vähärasvaisempi rasvaseos 60% 600g vähälaktoosinen
    Arla ingmariini vähärasvaisempi rasvaseos 60% 600g vähälaktoosinen
    3,59/kpl
    5,98/kg
  • Keiju normaalisuolainen margariini 60% 400g
    Keiju normaalisuolainen margariini 60% 400g
    1,89/kpl
    4,72/kg
  • Pirkka korppujauho 320g
    Pirkka korppujauho 320g
    0,99/kpl
    3,09/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Myllyn Paras Korppujauho 300g
    0,99/kpl
    3,30/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    1,85/kpl
    10,28/kg
  • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    2,09/kpl
    10,45/kg
  • Pirkka Parhaat vadelma-mustikkahillo 390g
    Pirkka Parhaat vadelma-mustikkahillo 390g
    4,29/kpl
    11,00/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,25/kpl
    73,53/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl
    67,50/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,25/kpl
    2,50/kg
  • Pirkka minttusuklaarae 200g RF
    Pirkka minttusuklaarae 200g RF
    2,25/kpl
    11,25/kg
  • Pirkka ranskalaisia pastilleja 90 g RF
    Pirkka ranskalaisia pastilleja 90 g RF
    1,19/kpl
    13,22/kg
  • Pirkka Raesekoitus 200g RF
    Pirkka Raesekoitus 200g RF
    2,19/kpl
    10,95/kg
  • Fazer Carneval Prinsessa 175g
    Fazer Carneval Prinsessa 175g
    2,99/kpl
    17,08/kg
  • Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen
    Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen
    2,49/kpl
    9,96/kg
  • Mansikka 400g
    Mansikka 400g
    3,49/kpl
    8,72/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille152 arvostelua
  • prinsessa8.3.2021

    Kakun teko oli mukavaa mutta kostuketta pitää laitta enemmän ja itse laitoin n. 4dl ja jouduin tekemään pohjan kahdesti. Muuten oikein hyvä resepti!

  • Tuija16.1.2021

    Kakusta tuli todella kuiva. Vaikka laitoin kuorrutukseen rahka-kermavaahdon. Aika pettymys. Suosittelen kostuttamaan ohjetta reilummin. Ja harkitsemaan vähemmän liivatetta.

  • Maria9.5.2020

    Kun ohjeessa sanotaan että tässä menee noin tunti mut kakkua pitää ennen kuorrutusta pitää jääkaapissa 2 tuntia niin siinä menee paljon pitempään ja pitämisessä melkein tuntti

  • K-Kuluttajapalvelu9.5.2020

    Maria, reseptin valmistusajaksi on merkitty yli 60 min. Valmistusajalla tarkoitetaan aktiivista valmistuaikaa, jossa ei olla huomioitu kakun tekeytymiseen tai hyytymiseen kuluvaa aikaa.

  • Mietiskelijä27.4.2020

    Sulaako noi marengit jääkaapissa tai jos ne on kuorrutuksen kanssa kosketuksessa

  • K-Kuluttajapalvelu27.4.2020

    Mietiskelijä, marengit ovat lähinnä sokeria ja valitettavasti sokeri kostuessaan sulaa herkästi. Suosittelen koristelemaan kakun marengeilla vasta juuri ennen tajroilua, jotta ne eivät olisi kosteassa jääkaapissa ja alkaisi sulaa.

  • Liina16.7.2019

    Ohjeessa sanotaan lisää munat erissä niin mihin pitää lisätä ja mihin pitää jauhot lisätä erissä ja pitääkö sekoittaa vai vaahdottaa?

  • K-Kuluttajapalvelu16.7.2019

    Liina, munat lisätään yksitellen vaahdotettuun voi-sokeriseokseen. Tämän jälkeen jauhot lisätään erissä tähän seokseen. Taikinaa ei tässä vaiheessa tarvitse vaahdottaa.

  • Jenni15.7.2019

    Onnistuuko kakun kerrostaminen niin että teen kaksi kakkupohjaa ja kerrostan niitä täytteet välissä niin että saan korkean kakun? Pysyykö pystyssä? Joku sanoi täällä että kakusta tuli liian mureneva onko totta jos tekee kaiken ohjeen mukaisesti?

  • K-Kuluttajapalvelu15.7.2019

    Jenni, ohjeen toimivuutta ei valitettavasti ole testattu kahdella kakkupohjalla.

  • Epätoivoinen9.7.2019

    Haluaisin tehdä kyseisen kakun mutta omistan vain 24cm vuoan miten toimin?😣

  • K-Kuluttajapalvelu9.7.2019

    Epätoivoinen, kakun voi halutessaan myös tehdä isommalla vuoalla. Tällöin kakusta tulee kuitenkin matalampi, koska isompi vuoka on myös laakeampi. Kun vuoka on laakeampi, paistoaika todennäköisesti lyhenee jonkin verran, joten kannattaa tarkkailla kakkua paistamisen aikana.

  • manta2.6.2019

    ihana kaakku

  • leipuri31.5.2019

    Säilyyköhän kakku hyvänä jos sen tekee valmiiksi tarjoilua edellisenä päivänä?

  • K-Kuluttajapalvelu31.5.2019

    Leipuri, kakun voi hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, mutta koristeet kannattaa laittaa vasta hiukan ennen tarjoilua.

  • manta30.5.2019

    Ihana Överikakku,Voi kun olis joku joka tekisi minulle tuollaisen,olen itse siihen kykenemätön,eikä ole läheisiä jotka auttais.. Voi kun arpaonni edes joskus osuis kahdalle,mut ei auta vaikka K kaupan tilauspalvelua käytän,järvenpäässä toimii erittäin hyvin ja on vanhalle ja vammaiselle suuri apu.Kiitos vaan ...

  • Maritta30.5.2019

    Vaaleanpunainen överikakku minun mieleinen !!!!!!! <3

  • Bucky11.7.2017

    Oikein hyvä ja riittoisa kakku! Aika makea tosin. Koristelu oli hauskinta! Pohjan maku aivan mahtava, pohjaresepti kannattaa ottaa talteen vaikkei tekisikään kakusta aivan överiä.

  • Synttärit pilalla 9.6.2017

    Kakkupohja meni liian murenevaksi. Huono juttu

  • larissa8.6.2017

    Eiköhän noi macaronsit ole aikansa eläneet, joten vois kernaasti jättää pois kakun päältä!

  • Mags23.5.2017

    Koristeeksihan vois laittaa lisäksi/jonkun sijasta myös minivaahtokarkkeja. :)