• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vaaleanpunainen överikakku

Kekseillä, leivoksilla, karamelleilla, marjoilla ja marengeilla koristeltu kakku kätkee sisäänsä suklaakakkupohjan ja tuorejuustotäytteen.
Vaaleanpunainen överikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

15 annosta

Leivitys

    • margariinia tai voita
    • korppujauhoja

Kostutus

    • 1dlmaitoa
    • 1tlvaniljasokeria

Tuorejuustotäyte

    • 2rs(a 200 g)Creme Bonjour tuorejuusto granaattiomena
    • tai
    • 2rs(à 200 g)Creme Bonjour tuorejuusto kuningatar
    • 3liivatelehteä
    • 1 1/2rklkiehuvaa vettä

Vaaleanpunainen voikreemi

    • 200gvoita
    • 200g(noin 3 dl)mansikanmakuista tomusokeria
    • 1tlvaniljasokeria

Koristeluun

    • 3-5Pirkka Parhaat macaron mantelileivonnaista
    • 8-10pikkumarenkia
    • n. 1/2dlPirkka mansikkasuklaarakeita
    • 5-7Fazer Carneval prinsessa -keksiä
    • 3-5tuoretta mansikkaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota pyöreä 18-20 cm:n irtopohjavuoka.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää jauhot erissä. Sekoita lopuksi joukkoon maito. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä seos vuokaan, tasoita pinta ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kypsän kakun jäähtyä hetken vuoassa. Kumoa se sitten ritilälle tai sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Pese irtopohjavuoka.
  4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Sekoita kostutusta varten maito ja vaniljasokeri keskenään.
  5. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto kermavaahdon joukkoon. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
  6. Vuoraa leivonnassa käyttämäsi irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
  7. Laita alin kakkulevy vuokaan. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä puolet täytteestä kakkulevyn päälle. Laita keskimmäinen kakkukerros täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta vielä. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä viileässä vähintään pari tuntia.
  8. Valmista voikreemi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkean vaaleaa. Mausta vaniljasokerilla.
  9. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Levitä kakun päälle ja reunoilla ensin ohut kerros voikreemiä Levitä lopuksi vielä paksumpi kerros kauttaaltaan, tasoita palettiveitsellä. Säilytä viileässä ennen tarjoilua.
  10. Koristele kakku macaron mantelileivonnaisilla, pikkumarengeilla, mansikkasuklaarakeilla, kekseillä ja tuoreilla mansikanpuolikkailla. Murenna päälle vielä pari marenkia.

Kommentoi

Arvosana reseptille 51 arvostelua