Vaaleanpunainen överikakku
- Annosmäärä15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kekseillä, leivoksilla, karamelleilla, marjoilla ja marengeilla koristeltu kakku kätkee sisäänsä suklaakakkupohjan ja tuorejuustotäytteen.
Ainekset
15 annosta
250 g | voita tai |
2 1/2 dl | sokeria tai |
3 | munaa tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
3/4 dl | tai |
2 tl | tai |
1 tl | tai |
1 dl | maitoa tai |
Leivitys | |
---|---|
margariinia tai voita tai | |
korppujauhoja tai | |
Kostutus | |
1 dl | maitoa tai |
1 tl | tai |
Tuorejuustotäyte | |
2 dl | tai |
2 rs (à 200 g) | Valio Viola vaniljatuorejuustoa tai |
1/2 dl | tai |
3 | liivatelehteä tai |
1 1/2 rkl | kiehuvaa vettä tai |
Vaaleanpunainen voikreemi | |
200 g | voita tai |
200 g (n. 3 dl) | tomusokeria tai |
1 tl | tai |
Dr. Oetker pinkkiä geeliväriä tai | |
Koristeluun | |
3–5 | Pirkka Parhaat macaron mantelileivonnaista tai |
8–10 | pikkumarenkia tai |
n. 1/2 dl | tai |
5–7 | Fazer Carneval prinsessa -keksiä tai |
3–5 | tuoretta mansikkaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota pyöreä 18–20 cm:n irtopohjavuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää jauhot erissä. Sekoita lopuksi joukkoon maito. Sekoita tasaiseksi.
Levitä seos vuokaan, tasoita pinta ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kypsän kakun jäähtyä hetken vuoassa. Kumoa se sitten ritilälle tai sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Pese irtopohjavuoka.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Sekoita kostutusta varten maito ja vaniljasokeri keskenään.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustot ja hillo kermavaahdon joukkoon. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
Vuoraa leivonnassa käyttämäsi irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
Laita alin kakkulevy vuokaan. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä puolet täytteestä kakkulevyn päälle. Laita keskimmäinen kakkukerros täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta vielä. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä viileässä vähintään pari tuntia.
Valmista voikreemi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkean vaaleaa. Mausta vaniljasokerilla. Värjää kuorrutus lisäämällä geeliväriä tipoittain, sekoita tasaiseksi.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Levitä kakun päälle ja reunoilla ensin ohut kerros voikreemiä Levitä lopuksi vielä paksumpi kerros kauttaaltaan, tasoita palettiveitsellä. Säilytä viileässä ennen tarjoilua.
Koristele kakku macaron mantelileivonnaisilla, pikkumarengeilla, mansikkasuklaarakeilla, kekseillä ja tuoreilla mansikanpuolikkailla. Murenna päälle vielä pari marenkia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(125 arviota)
- yli 60 min4,0(73 arviota)
- 30 - 60 min4,8(29 arviota)
- yli 60 min4,7(153 arviota)
- yli 60 min4,0(131 arviota)
- 30 - 60 min4,1(53 arviota)
- yli 60 min4,0(49 arviota)
- yli 60 min3,4(42 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (157 arviota)
- Rippijuhlat1 vuosi sittenKyllä tuli murenevaista. Tein kakun 24cm vuuassa ja sain leikattua kolmeen osaan, mutta kun kerroksia piti kasata niin murenivat palasiksi. Voiko johtua siitä, että käytin hedelmäsokeria vai liian ison vuoan vuoksi? Harmi sinänsä, koska suunnittelin tekeväni rippijuhliin. Voiko kakun pakastaa täytettynä ilman kuorrutetta?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenRippijuhlat, hedelmäsokeri käyttäytyy leivonnassa hyvin eri tavalla kuin tavallinen sokeri, joten tämä voi olla syynä kakun murenemiseen. Emme ole testanneet kakun pakastamista. Suosittelemme mielummin pakastamaan pelkän kakkupohjan.
- prinsessa2 vuotta sittenKakun teko oli mukavaa mutta kostuketta pitää laitta enemmän ja itse laitoin n. 4dl ja jouduin tekemään pohjan kahdesti. Muuten oikein hyvä resepti!
- Tuija2 vuotta sittenKakusta tuli todella kuiva. Vaikka laitoin kuorrutukseen rahka-kermavaahdon. Aika pettymys. Suosittelen kostuttamaan ohjetta reilummin. Ja harkitsemaan vähemmän liivatetta.
- Maria3 vuotta sittenKun ohjeessa sanotaan että tässä menee noin tunti mut kakkua pitää ennen kuorrutusta pitää jääkaapissa 2 tuntia niin siinä menee paljon pitempään ja pitämisessä melkein tuntti
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMaria, reseptin valmistusajaksi on merkitty yli 60 min. Valmistusajalla tarkoitetaan aktiivista valmistuaikaa, jossa ei olla huomioitu kakun tekeytymiseen tai hyytymiseen kuluvaa aikaa.
- Mietiskelijä3 vuotta sittenSulaako noi marengit jääkaapissa tai jos ne on kuorrutuksen kanssa kosketuksessa
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMietiskelijä, marengit ovat lähinnä sokeria ja valitettavasti sokeri kostuessaan sulaa herkästi. Suosittelen koristelemaan kakun marengeilla vasta juuri ennen tajroilua, jotta ne eivät olisi kosteassa jääkaapissa ja alkaisi sulaa.
- Liina3 vuotta sittenOhjeessa sanotaan lisää munat erissä niin mihin pitää lisätä ja mihin pitää jauhot lisätä erissä ja pitääkö sekoittaa vai vaahdottaa?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenLiina, munat lisätään yksitellen vaahdotettuun voi-sokeriseokseen. Tämän jälkeen jauhot lisätään erissä tähän seokseen. Taikinaa ei tässä vaiheessa tarvitse vaahdottaa.
- Jenni3 vuotta sittenOnnistuuko kakun kerrostaminen niin että teen kaksi kakkupohjaa ja kerrostan niitä täytteet välissä niin että saan korkean kakun? Pysyykö pystyssä? Joku sanoi täällä että kakusta tuli liian mureneva onko totta jos tekee kaiken ohjeen mukaisesti?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJenni, ohjeen toimivuutta ei valitettavasti ole testattu kahdella kakkupohjalla.
- Epätoivoinen3 vuotta sittenHaluaisin tehdä kyseisen kakun mutta omistan vain 24cm vuoan miten toimin?😣
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenEpätoivoinen, kakun voi halutessaan myös tehdä isommalla vuoalla. Tällöin kakusta tulee kuitenkin matalampi, koska isompi vuoka on myös laakeampi. Kun vuoka on laakeampi, paistoaika todennäköisesti lyhenee jonkin verran, joten kannattaa tarkkailla kakkua paistamisen aikana.
- manta4 vuotta sittenihana kaakku
- leipuri4 vuotta sittenSäilyyköhän kakku hyvänä jos sen tekee valmiiksi tarjoilua edellisenä päivänä?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenLeipuri, kakun voi hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, mutta koristeet kannattaa laittaa vasta hiukan ennen tarjoilua.
- manta4 vuotta sittenIhana Överikakku,Voi kun olis joku joka tekisi minulle tuollaisen,olen itse siihen kykenemätön,eikä ole läheisiä jotka auttais.. Voi kun arpaonni edes joskus osuis kahdalle,mut ei auta vaikka K kaupan tilauspalvelua käytän,järvenpäässä toimii erittäin hyvin ja on vanhalle ja vammaiselle suuri apu.Kiitos vaan ...
- Maritta4 vuotta sittenVaaleanpunainen överikakku minun mieleinen !!!!!!! <3
- Bucky5 vuotta sittenOikein hyvä ja riittoisa kakku! Aika makea tosin. Koristelu oli hauskinta! Pohjan maku aivan mahtava, pohjaresepti kannattaa ottaa talteen vaikkei tekisikään kakusta aivan överiä.
- Synttärit pilalla6 vuotta sittenKakkupohja meni liian murenevaksi. Huono juttu
- larissa6 vuotta sittenEiköhän noi macaronsit ole aikansa eläneet, joten vois kernaasti jättää pois kakun päältä!
- Mags6 vuotta sittenKoristeeksihan vois laittaa lisäksi/jonkun sijasta myös minivaahtokarkkeja. :)