Vaaleanpunainen överikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vaaleanpunainen överikakku

Kekseillä, leivoksilla, karamelleilla, marjoilla ja marengeilla koristeltu kakku kätkee sisäänsä suklaakakkupohjan ja tuorejuustotäytteen.

  • 15 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

15 annosta

Leivitys

    • margariinia tai voita
    • korppujauhoja

Kostutus

Tuorejuustotäyte

Vaaleanpunainen voikreemi

Koristeluun

    • 3-5Pirkka Parhaat macaron mantelileivonnaista
    • 8-10pikkumarenkia
    • 5-7Fazer Carneval prinsessa -keksiä
    • 3-5tuoretta mansikkaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota pyöreä 18-20 cm:n irtopohjavuoka.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää jauhot erissä. Sekoita lopuksi joukkoon maito. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä seos vuokaan, tasoita pinta ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kypsän kakun jäähtyä hetken vuoassa. Kumoa se sitten ritilälle tai sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Pese irtopohjavuoka.
  4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Sekoita kostutusta varten maito ja vaniljasokeri keskenään.
  5. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustot ja hillo kermavaahdon joukkoon. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
  6. Vuoraa leivonnassa käyttämäsi irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
  7. Laita alin kakkulevy vuokaan. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä puolet täytteestä kakkulevyn päälle. Laita keskimmäinen kakkukerros täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta vielä. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä viileässä vähintään pari tuntia.
  8. Valmista voikreemi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkean vaaleaa. Mausta vaniljasokerilla. Värjää kuorrutus lisäämällä geeliväriä tipoittain, sekoita tasaiseksi.
  9. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Levitä kakun päälle ja reunoilla ensin ohut kerros voikreemiä Levitä lopuksi vielä paksumpi kerros kauttaaltaan, tasoita palettiveitsellä. Säilytä viileässä ennen tarjoilua.
  10. Koristele kakku macaron mantelileivonnaisilla, pikkumarengeilla, mansikkasuklaarakeilla, kekseillä ja tuoreilla mansikanpuolikkailla. Murenna päälle vielä pari marenkia.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Jokilaakson Juusto 200g Jokipoika Ghee kirkastettu voi
    Jokilaakson Juusto 200g Jokipoika Ghee kirkastettu voi
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    2,89/kpl14,45/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    2,65/kpl2,60/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,69/kpl2,64/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,45/kpl
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    1,69/kpl0,85/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,39/kpl0,70/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 125 g UTZ
    Pirkka kaakaojauhe 125 g UTZ
    1,59/kpl12,72/kg
  • Van Houten Kaakaojauhe 250g
    Van Houten Kaakaojauhe 250g
    4,55/kpl18,20/kg
  • Fazer kaakaojauhe 200g
    Fazer kaakaojauhe 200g
    2,59/kpl12,95/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Sallinen Leivinjauhe 630g
    Sallinen Leivinjauhe 630g
    5,55/kpl8,81/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    2,09/kpl20,90/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl24,59/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    0,62/kpl1,24/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,79/kpl
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,20/kpl0,80/l
  • Pirkka margariini 60% 400g
    Pirkka margariini 60% 400g
    0,89/kpl2,23/kg
  • Arla ingmariini vähärasvaisempi rasvaseos 60% 600g vähälaktoosinen
    Arla ingmariini vähärasvaisempi rasvaseos 60% 600g vähälaktoosinen
    3,25/kpl5,42/kg
  • Keiju normaalisuolainen margariini 60% 400g
    Keiju normaalisuolainen margariini 60% 400g
    1,55/kpl3,88/kg
  • Pirkka korppujauho 400g
    Pirkka korppujauho 400g
    1,09/kpl2,73/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Myllyn Paras Korppujauho 300g
    0,99/kpl3,30/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,39/kpl6,95/l
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    1,69/kpl9,39/kg
  • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    1,90/kpl9,50/kg
  • Pirkka Parhaat vadelma-mustikkahillo 390g
    Pirkka Parhaat vadelma-mustikkahillo 390g
    2,89/kpl7,41/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl67,50/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Laitilan Leipä Prinsessa marenki 80g
    Laitilan Leipä Prinsessa marenki 80g
  • Tasangon marenki 60g
    Tasangon marenki 60g
    1,59/kpl26,50/kg
  • Pirkka minttusuklaarae 200g UTZ
    Pirkka minttusuklaarae 200g UTZ
    2,09/kpl10,45/kg
  • Pirkka ranskalaisia pastilleja 90 g UTZ
    Pirkka ranskalaisia pastilleja 90 g UTZ
    1,09/kpl12,11/kg
  • Pirkka Raesekoitus 200 g
    Pirkka Raesekoitus 200 g
    1,99/kpl9,95/kg
  • Fazer Carneval Prinsessa 175g
    Fazer Carneval Prinsessa 175g
    2,79/kpl15,94/kg
  • Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen Roosa nauha
    Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen Roosa nauha
    3,99/kpl15,96/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 123 arvostelua
  • Maria9.5.2020

    Kun ohjeessa sanotaan että tässä menee noin tunti mut kakkua pitää ennen kuorrutusta pitää jääkaapissa 2 tuntia niin siinä menee paljon pitempään ja pitämisessä melkein tuntti

  • K-Kuluttajapalvelu9.5.2020

    Maria, reseptin valmistusajaksi on merkitty yli 60 min. Valmistusajalla tarkoitetaan aktiivista valmistuaikaa, jossa ei olla huomioitu kakun tekeytymiseen tai hyytymiseen kuluvaa aikaa.

  • Mietiskelijä27.4.2020

    Sulaako noi marengit jääkaapissa tai jos ne on kuorrutuksen kanssa kosketuksessa

  • K-Kuluttajapalvelu27.4.2020

    Mietiskelijä, marengit ovat lähinnä sokeria ja valitettavasti sokeri kostuessaan sulaa herkästi. Suosittelen koristelemaan kakun marengeilla vasta juuri ennen tajroilua, jotta ne eivät olisi kosteassa jääkaapissa ja alkaisi sulaa.

  • Liina16.7.2019

    Ohjeessa sanotaan lisää munat erissä niin mihin pitää lisätä ja mihin pitää jauhot lisätä erissä ja pitääkö sekoittaa vai vaahdottaa?

  • K-Kuluttajapalvelu16.7.2019

    Liina, munat lisätään yksitellen vaahdotettuun voi-sokeriseokseen. Tämän jälkeen jauhot lisätään erissä tähän seokseen. Taikinaa ei tässä vaiheessa tarvitse vaahdottaa.

  • Jenni15.7.2019

    Onnistuuko kakun kerrostaminen niin että teen kaksi kakkupohjaa ja kerrostan niitä täytteet välissä niin että saan korkean kakun? Pysyykö pystyssä? Joku sanoi täällä että kakusta tuli liian mureneva onko totta jos tekee kaiken ohjeen mukaisesti?

  • K-Kuluttajapalvelu15.7.2019

    Jenni, ohjeen toimivuutta ei valitettavasti ole testattu kahdella kakkupohjalla.

  • Epätoivoinen9.7.2019

    Haluaisin tehdä kyseisen kakun mutta omistan vain 24cm vuoan miten toimin?😣

  • K-Kuluttajapalvelu9.7.2019

    Epätoivoinen, kakun voi halutessaan myös tehdä isommalla vuoalla. Tällöin kakusta tulee kuitenkin matalampi, koska isompi vuoka on myös laakeampi. Kun vuoka on laakeampi, paistoaika todennäköisesti lyhenee jonkin verran, joten kannattaa tarkkailla kakkua paistamisen aikana.

  • manta2.6.2019

    ihana kaakku

  • leipuri31.5.2019

    Säilyyköhän kakku hyvänä jos sen tekee valmiiksi tarjoilua edellisenä päivänä?

  • K-Kuluttajapalvelu31.5.2019

    Leipuri, kakun voi hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, mutta koristeet kannattaa laittaa vasta hiukan ennen tarjoilua.

  • manta30.5.2019

    Ihana Överikakku,Voi kun olis joku joka tekisi minulle tuollaisen,olen itse siihen kykenemätön,eikä ole läheisiä jotka auttais.. Voi kun arpaonni edes joskus osuis kahdalle,mut ei auta vaikka K kaupan tilauspalvelua käytän,järvenpäässä toimii erittäin hyvin ja on vanhalle ja vammaiselle suuri apu.Kiitos vaan ...

  • Maritta30.5.2019

    Vaaleanpunainen överikakku minun mieleinen !!!!!!! <3

  • Bucky11.7.2017

    Oikein hyvä ja riittoisa kakku! Aika makea tosin. Koristelu oli hauskinta! Pohjan maku aivan mahtava, pohjaresepti kannattaa ottaa talteen vaikkei tekisikään kakusta aivan överiä.

  • Synttärit pilalla 9.6.2017

    Kakkupohja meni liian murenevaksi. Huono juttu

  • larissa8.6.2017

    Eiköhän noi macaronsit ole aikansa eläneet, joten vois kernaasti jättää pois kakun päältä!

  • Mags23.5.2017

    Koristeeksihan vois laittaa lisäksi/jonkun sijasta myös minivaahtokarkkeja. :)