Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
MustikkapannacottaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikkapannacotta

Tee raikkaan jogurttinen pannacotta leipävuokaan ja saat viipaloitua kätevästi jälkiruoan monelle kerralla! Kaveriksi sopii makean rapea muru ja mustikkakastike. Noin 1,10€/annos.*

Ainekset

12 annosta

Mustikkakastike

Kaura-kanelimuru

    • 1 1/2dl(isoja) kaurahiutaleita
    • 1dlfariinisokeria
    • ripaus suolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele leipävuoka (1 l) huolellisesti rypsiöljyllä. Vuoraa vuoka muovikelmulla. Painele muovikelmu sileäksi vuoan reunoille ja pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
  3. Kuumenna kerma, sokeri ja vaniljatanko pinnoitetussa kattilassa matalla lämmöllä, kunnes sokeri on täysin sulanut ja kerma on kuumaa, noin 5 minuuttia. Siirrä kattila pois levyltä ja anna maustua muutama minuutti. Ota vaniljatanko pois.
  4. Purista liivatelehdet kuiviksi vedestä ja sekoita kerman joukkoon. Anna kerman jäähtyä 5 minuuttia ja lisää jogurtti kahdessa erässä sekoittaen.
  5. Siivilöi kermaseos kannuun ja kaada vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja nosta jääkaappiin. Hyydytä jääkaapissa vähintään 7 tuntia tai yön yli.
  6. Valmista mustikkakastike. Laita mustikkamehu, sokeri ja kanelitanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää jäiset mustikat ja siirrä kattila levyltä. Anna jäähtyä.
  7. Paahda kaurahiutaleita kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää fariinisokeri, kaneli ja suola. Paista sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut ja kaurahiutaleet ovat paahtuneita.
  8. Kumoa pannacotta vuoasta tarjoiluvadille, poista muovikelmu.
  9. Leikkaa pannacotta annospaloiksi ja tarjoa mustikkakastikkeen ja kaura-kanelimurun kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille17 arvostelua