Limetti-sitruunapiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Perinteinen sitruuna-marenkipiirakka saa uutta makua limetistä. Täysjyvädigestivellä saat pohjasta täyteläisen viljaisan.
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
3/4 pkt (á 400 g) | tai |
1 1/2 dl | voita sulatettuna tai |
Täyte | |
4 dl | vettä tai |
4 | tai |
1 dl | sokeria tai |
5 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
3 | limetin raastettu kuori ja mehu tai |
1 | sitruunan kuori ja mehu tai |
2 rkl | voita tai |
Marenki | |
4 | kananmunan valkuaista tai |
1 dl | sokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 291 kJ / 308 kcal |
Rasva | 17,2 g |
josta tyydyttynyttä | 7,8 g |
Hiilihydraatit | 31,5 g |
josta sokereita | 18,4 g |
Proteiini | 6,1 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Valmista ensin täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset pinnoitetussa kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Jäähdytä kiisseli.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella hienoksi murskaten. Sekoita keksimurun joukkoon rasva. Painele seos tiiviisti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä kiisseli pohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä. Levitä marenki lusikalla muotoillen kiisselin pinnalle.
Paista 180 asteessa 15–20 minuuttia eli kunnes marenki on kullan ruskeaa. Marengin kuuluu jäädä pehmeäksi ja ilmavaksi. Anna piirakan jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- LimeHinta n. 0,40/kpl4,99/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 3,09/kpl7,73/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka täysjyvädigestive 400gHinta 1,79/kpl4,48/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400gHinta 2,69/kpl6,73/kg
- McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400gHinta 2,85/kpl7,13/kg
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(51 arviota)
- yli 60 min3,7(121 arviota)
- yli 60 min4,3(92 arviota)
- yli 60 min3,9(268 arviota)
- 30 - 60 min4,4(71 arviota)
- 30 - 60 min4,1(113 arviota)
- yli 60 min4,7(172 arviota)
- yli 60 min3,3(62 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (36 arviota)
- Kotileipuri1 vuosi sittenKestosuosikki jo useamman vuoden ajan. Täydellinen raikas ja keväinen piirakka
- raikas7 vuotta sittenIhan hyvää tuli. Kiisseli pitää malttaa keittää riittävän kauan ja jäähdyttää kunnolla. Valmis piirakka oli yön yli jääkaapissa.
- Soili-mamma7 vuotta sittenHuh, eka kerran elämässäni yritin blenderillä murustaa keksejä, olipa työlästä. Nyt piirakka uunissa, ja ainakin ulkoisesti näyttää mahtavalta. Pohja maistui hyvältä, samoin kiisseli ja valkuaisvaahto, joten eiköhän ne uunista ulos otettuakin ja vähän levättyään maistu edelleen makoisalta.
- Soili-mamma7 vuotta sittenHuh, eka kerran elämässäni yritin blenderillä murustaa keksejä, olipa työlästä. Nyt piirakka uunissa, ja ainakin ulkoisesti näyttää mahtavalta. Pohja maistui hyvältä, samoin kiisseli ja valkuaisvaahto, joten eiköhän ne uunista ulos otettuakin ja vähän levättyään maistu edelleen makoisalta.
- Kokenut leipuri7 vuotta sittenHyvä,raikas kakku. Kiisseli juuri sopivan paksu ja ihanan raikas jonka kirpeän maun tasoitti sopivasti marenki ja makea pohja.
- 15-vuotias leipuri7 vuotta sittenItse käytin lidlin maissitärkkelystä ja laitoin sitä puolikkaan ruokalusikallisen enemmän kuin ohjeessa sanottiin. Täytettä piti keitellä usean minuutin ajan jotta se olis tarpeeksi paksua, itse taisin keitellä sitä 5-10 min. Annoin valmiin piirakan paiston jälkeen jäähtyä kunnolla , noin 5 tuntia, ennen kuin aloin maistelemaan sitä. Ja hyvää oli! Tykkäsin :) täyte ei valunu ollenkaan, oli just sopivan paksua.
- 15-vuotias leipuri7 vuotta sittenItse käytin lidlin maissitärkkelystä ja laitoin sitä puolikkaan ruokalusikallisen enemmän kuin ohjeessa sanottiin. Täytettä piti keitellä usean minuutin ajan jotta se olis tarpeeksi paksua, itse taisin keitellä sitä 5-10 min. Annoin valmiin piirakan paiston jälkeen jäähtyä kunnolla , noin 5 tuntia, ennen kuin aloin maistelemaan sitä. Ja hyvää oli! Tykkäsin :) täyte ei valunu ollenkaan, oli just sopivan paksua.
- titti7 vuotta sittenLaitoin tåytteeseen 2dl vettä ja 2dl kermaa ja 2dl sokeria. Täyte oli liian löysää, mutta muuten maku oli raikas ja maukas.
- lime7 vuotta sittenKiisseliä liikaa ja liian vetelää. Maut eivät yhdisty.
- Nimetön käyttäjä7 vuotta sittenEi ollut hyvää.