Limetti-sitruunapiirakka
Perinteinen sitruuna-marenkipiirakka saa uutta makua limetistä. Täysjyvädigestivellä saat pohjasta täyteläisen viljaisan. Tämäkin resepti vain n. 0,50€/annos*.
10 annosta30 - 60 min311 kcal / annos (128g)
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 3/4pkt(á 400 g)Pirkka täysjyvädigestivekeksejä
- 1 1/2dlvoita sulatettuna
Täyte
- 4dlvettä
- 1dlsokeria
- 5rklmaissitärkkelystä (Maizena)
- 3limetin raastettu kuori ja mehu
- 1sitruunan kuori ja mehu
- 2rklvoita
Marenki
- 1dlsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset pinnoitetussa kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Jäähdytä kiisseli.
- Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella hienoksi murskaten. Sekoita keksimurun joukkoon rasva. Painele seos tiiviisti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä kiisseli pohjan päälle.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä. Levitä marenki lusikalla muotoillen kiisselin pinnalle.
- Paista 180 asteessa 15-20 minuuttia eli kunnes marenki on kullan ruskeaa. Marengin kuuluu jäädä pehmeäksi ja ilmavaksi. Anna piirakan jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoamista.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Ravintosisältö per annos 128g100 g
- 311 kcal1 300 kJ
- Proteiinia 4,17 g
- Hiilihydraatteja33,7 g
- Rasvaa17,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kestosuosikki jo useamman vuoden ajan. Täydellinen raikas ja keväinen piirakka
Ihan hyvää tuli. Kiisseli pitää malttaa keittää riittävän kauan ja jäähdyttää kunnolla. Valmis piirakka oli yön yli jääkaapissa.
Huh, eka kerran elämässäni yritin blenderillä murustaa keksejä, olipa työlästä. Nyt piirakka uunissa, ja ainakin ulkoisesti näyttää mahtavalta. Pohja maistui hyvältä, samoin kiisseli ja valkuaisvaahto, joten eiköhän ne uunista ulos otettuakin ja vähän levättyään maistu edelleen makoisalta.
Huh, eka kerran elämässäni yritin blenderillä murustaa keksejä, olipa työlästä. Nyt piirakka uunissa, ja ainakin ulkoisesti näyttää mahtavalta. Pohja maistui hyvältä, samoin kiisseli ja valkuaisvaahto, joten eiköhän ne uunista ulos otettuakin ja vähän levättyään maistu edelleen makoisalta.
Hyvä,raikas kakku. Kiisseli juuri sopivan paksu ja ihanan raikas jonka kirpeän maun tasoitti sopivasti marenki ja makea pohja.
Itse käytin lidlin maissitärkkelystä ja laitoin sitä puolikkaan ruokalusikallisen enemmän kuin ohjeessa sanottiin. Täytettä piti keitellä usean minuutin ajan jotta se olis tarpeeksi paksua, itse taisin keitellä sitä 5-10 min. Annoin valmiin piirakan paiston jälkeen jäähtyä kunnolla , noin 5 tuntia, ennen kuin aloin maistelemaan sitä. Ja hyvää oli! Tykkäsin :) täyte ei valunu ollenkaan, oli just sopivan paksua.
Itse käytin lidlin maissitärkkelystä ja laitoin sitä puolikkaan ruokalusikallisen enemmän kuin ohjeessa sanottiin. Täytettä piti keitellä usean minuutin ajan jotta se olis tarpeeksi paksua, itse taisin keitellä sitä 5-10 min. Annoin valmiin piirakan paiston jälkeen jäähtyä kunnolla , noin 5 tuntia, ennen kuin aloin maistelemaan sitä. Ja hyvää oli! Tykkäsin :) täyte ei valunu ollenkaan, oli just sopivan paksua.
Laitoin tåytteeseen 2dl vettä ja 2dl kermaa ja 2dl sokeria. Täyte oli liian löysää, mutta muuten maku oli raikas ja maukas.
Kiisseliä liikaa ja liian vetelää. Maut eivät yhdisty.
Ei ollut hyvää.