Limetti-sitruunapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Limetti-sitruunapiirakka

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Perinteinen sitruuna-marenkipiirakka saa uutta makua limetistä. Täysjyvädigestivellä saat pohjasta täyteläisen viljaisan.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    3/4 pkt (á 400 g)
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    voita sulatettuna
    tai

    Täyte

    4 dl
     
    vettä
    tai
    4
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    5 rkl
     
    maissitärkkelystä (Maizena)
    tai
    3
     
    limetin raastettu kuori ja mehu
    tai
    1
     
    sitruunan kuori ja mehu
    tai
    2 rkl
     
    voita
    tai

    Marenki

    4
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 291 kJ / 308 kcal
    Rasva
    17,2 g
    josta tyydyttynyttä
    7,8 g
    Hiilihydraatit
    31,5 g
    josta sokereita
    18,4 g
    Proteiini
    6,1 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Valmista ensin täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset pinnoitetussa kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Jäähdytä kiisseli.

    Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella hienoksi murskaten. Sekoita keksimurun joukkoon rasva. Painele seos tiiviisti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä kiisseli pohjan päälle.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä. Levitä marenki lusikalla muotoillen kiisselin pinnalle.

    Paista 180 asteessa 15–20 minuuttia eli kunnes marenki on kullan ruskeaa. Marengin kuuluu jäädä pehmeäksi ja ilmavaksi. Anna piirakan jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoamista.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Lime
      Hinta n. 0,40/kpl
      4,99/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      Hinta 3,09/kpl
      7,73/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka täysjyvädigestive 400g
      Hinta 1,79/kpl
      4,48/kg
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,45/kpl
      2,39/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Hinta 3,99/kpl
      7,98/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400g
      Hinta 2,69/kpl
      6,73/kg
    • McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400g
      Hinta 2,85/kpl
      7,13/kg
    • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      Hinta 3,49/kpl
      6,02/kg
    • Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438g
      Hinta 2,49/kpl
      5,68/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (36 arviota)

    • Kotileipuri
      1 vuosi sitten
      Kestosuosikki jo useamman vuoden ajan. Täydellinen raikas ja keväinen piirakka
    • raikas
      7 vuotta sitten
      Ihan hyvää tuli. Kiisseli pitää malttaa keittää riittävän kauan ja jäähdyttää kunnolla. Valmis piirakka oli yön yli jääkaapissa.
    • Soili-mamma
      7 vuotta sitten
      Huh, eka kerran elämässäni yritin blenderillä murustaa keksejä, olipa työlästä. Nyt piirakka uunissa, ja ainakin ulkoisesti näyttää mahtavalta. Pohja maistui hyvältä, samoin kiisseli ja valkuaisvaahto, joten eiköhän ne uunista ulos otettuakin ja vähän levättyään maistu edelleen makoisalta.
    • Soili-mamma
      7 vuotta sitten
      Huh, eka kerran elämässäni yritin blenderillä murustaa keksejä, olipa työlästä. Nyt piirakka uunissa, ja ainakin ulkoisesti näyttää mahtavalta. Pohja maistui hyvältä, samoin kiisseli ja valkuaisvaahto, joten eiköhän ne uunista ulos otettuakin ja vähän levättyään maistu edelleen makoisalta.
    • Kokenut leipuri
      7 vuotta sitten
      Hyvä,raikas kakku. Kiisseli juuri sopivan paksu ja ihanan raikas jonka kirpeän maun tasoitti sopivasti marenki ja makea pohja.
    • 15-vuotias leipuri
      7 vuotta sitten
      Itse käytin lidlin maissitärkkelystä ja laitoin sitä puolikkaan ruokalusikallisen enemmän kuin ohjeessa sanottiin. Täytettä piti keitellä usean minuutin ajan jotta se olis tarpeeksi paksua, itse taisin keitellä sitä 5-10 min. Annoin valmiin piirakan paiston jälkeen jäähtyä kunnolla , noin 5 tuntia, ennen kuin aloin maistelemaan sitä. Ja hyvää oli! Tykkäsin :) täyte ei valunu ollenkaan, oli just sopivan paksua.
    • 15-vuotias leipuri
      7 vuotta sitten
      Itse käytin lidlin maissitärkkelystä ja laitoin sitä puolikkaan ruokalusikallisen enemmän kuin ohjeessa sanottiin. Täytettä piti keitellä usean minuutin ajan jotta se olis tarpeeksi paksua, itse taisin keitellä sitä 5-10 min. Annoin valmiin piirakan paiston jälkeen jäähtyä kunnolla , noin 5 tuntia, ennen kuin aloin maistelemaan sitä. Ja hyvää oli! Tykkäsin :) täyte ei valunu ollenkaan, oli just sopivan paksua.
    • titti
      7 vuotta sitten
      Laitoin tåytteeseen 2dl vettä ja 2dl kermaa ja 2dl sokeria. Täyte oli liian löysää, mutta muuten maku oli raikas ja maukas.
    • lime
      7 vuotta sitten
      Kiisseliä liikaa ja liian vetelää. Maut eivät yhdisty.
    • Nimetön käyttäjä
      7 vuotta sitten
      Ei ollut hyvää.