Poro-kantarellipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Poro-kantarellipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Sienipiirakka on syksyisen kahvipöydän ehdoton suosikki. Entistä parempi sienipiirakka syntyy yhdistämällä kantarelli ja kylmäsavuporo.

    Ainekset

    8 annosta

    Pohja

    3 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1/2 dl
     
    kaurahiutaleita
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    1 1/4 dl
     
    rypsiöljyä
    tai
    1/2 dl
     
    kylmää vettä
    tai

    Täyte

    1 ps (25 g)
     
    kuivattuja kantarelleja
    tai
    2 dl
     
    vettä sienien liotukseen
    tai
    1 (100 g)
     
    sipuli
    tai
    1 pkt (100 g)
     
    tai
    1/2 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    1 dl
     
    Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    tai
    1 dl
     
    sienien liotusvettä
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    tai
     
    mustapippurirouhetta
    tai
    1 tl
     
    timjamia
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 287 kJ / 307 kcal
    Rasva
    18,9 g
    josta tyydyttynyttä
    4 g
    Hiilihydraatit
    22 g
    josta sokereita
    1,5 g
    Proteiini
    11,9 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Liota kantarelleja kylmässä vedessä noin 1/2 tuntia.

    Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, kaurahiutaleet ja suola. Lisää öljy ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna tarvittaessa. Siirrä vuoka jääkaappiin.

    Hienonna valutetut sienet ja sipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Sekoita joukkoon sienet ja kuumenna. Hienonna poronpaisti.

    Sekoita keskenään kerma, sienien liotusvettä, munat ja juustoraaste. Mausta seos mustapippurilla ja timjamilla.

    Levitä piirakkavuokaan sieniseos ja poronpaisti. Kaada päälle munaseos.

    Paista 175 asteessa uunin alimmalla 35 minuuttia ja lisäksi ylätasolla 5 minuuttia.

    Tarjoa piirakka lämpimänä tomaattisen vihersalaatin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • Pirkka laktoositon kevytkerma 2dl UHT
      Hinta 0,85/kpl
      4,25/l
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kg
      Hinta 1,35/kpl
      1,35/kg
    • Satomestarit kuivattu kantarelli 25 g
      Hinta 10,20/kpl
      408,00/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg