Hyppää sisältöön
Poro-kantarellipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Poro-kantarellipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Sienipiirakka on syksyisen kahvipöydän ehdoton suosikki. Entistä parempi sienipiirakka syntyy yhdistämällä kantarelli ja kylmäsavuporo.

    Ainekset

    8 annosta

    Pohja

    • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1/2 dl kaurahiutaleita
    • ripaus suolaa
    • 1 1/4 dl rypsiöljyä
    • 1/2 dl kylmää vettä

    Täyte

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 286 kJ / 307 kcal
    • Rasva
      18,9 g
    • josta tyydyttynyttä
      4 g
    • Hiilihydraatit
      22 g
    • josta sokereita
      1,6 g
    • Proteiini
      11,9 g
    • Suola
      0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Liota kantarelleja kylmässä vedessä noin 1/2 tuntia.
    2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, kaurahiutaleet ja suola. Lisää öljy ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna tarvittaessa. Siirrä vuoka jääkaappiin.
    3. Hienonna valutetut sienet ja sipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Sekoita joukkoon sienet ja kuumenna. Hienonna poronpaisti.
    4. Sekoita keskenään kerma, sienien liotusvettä, munat ja juustoraaste. Mausta seos mustapippurilla ja timjamilla.
    5. Levitä piirakkavuokaan sieniseos ja poronpaisti. Kaada päälle munaseos.
    6. Paista 175 asteessa uunin alimmalla 35 minuuttia ja lisäksi ylätasolla 5 minuuttia.
    7. Tarjoa piirakka lämpimänä tomaattisen vihersalaatin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (32 arviota)

    • Kokki nelonen
      2 kuukautta sitten
      Helppo ja herkullinen piiras. Olen tehnyt useasti ja vieraatkin tykkäs.
    • Revontuli
      5 kuukautta sitten
      Hyvä resepti, helppo tehdä.