• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Poro-kantarellipiirakka

Sienipiirakka on syksyisen kahvipöydän ehdoton suosikki. Entistä parempi sienipiirakka syntyy yhdistämällä kantarelli ja kylmäsavuporo.
Poro-kantarellipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 435 kcal / annos (120g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

    • 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1/2dlkaurahiutaleita
    • ripaussuolaa
    • 1 1/4dlrypsiöljyä
    • 1/2dlkylmää vettä

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota kantarelleja kylmässä vedessä noin 1/2 tuntia.
  2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, kaurahiutaleet ja suola. Lisää öljy ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna tarvittaessa. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  3. Hienonna valutetut sienet ja sipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Sekoita joukkoon sienet ja kuumenna. Hienonna poronpaisti.
  4. Sekoita keskenään kerma, sienien liotusvettä, munat ja juustoraaste. Mausta seos mustapippurilla ja timjamilla.
  5. Levitä piirakkavuokaan sieniseos ja poronpaisti. Kaada päälle munaseos.
  6. Paista 175 asteessa uunin alimmalla 35 minuuttia ja lisäksi ylätasolla 5 minuuttia.
  7. Tarjoa piirakka lämpimänä tomaattisen vihersalaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 435 kcal1 820 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa32 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua