• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Parsakaali-lohipiirakka

Parsakaali-lohipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 311 kcal / annos (140g)

Ainekset

8 annosta
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 3/4dlkauraleseitä
    • 125gleivontamargariinia tai voita
    • 1kananmuna

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele parsakaali. Viipaloi varret ja paloittele kukinnot pieniksi kimpuiksi. Lisää parsakaalit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä pari minuuttia. Valuta vesi pois. Parsakaalit saavat jäähtyä.
  2. Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kauraleseet. Lisää rasva ja nypi jauhojen joukkoon. Sekoita joukkoon muna. Taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Levitä pohjalle parsakaalit. Puolita huuhdotut tomaatit. Suikaloi lohi. Sekoita ruokakerman joukkoon muna, suola, mustapippurirouhe, timjami ja runsaasti hienonnettua tuoretta tilliä.
  4. Aseta lohisuikaleet parsakaalien päälle ruuduiksi. Asettele ruutuihin tomaatit ja kaada pinnalle kermaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  5. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 311 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9