• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pekonipihvit

Pekonipihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 293 kcal / annos (140g)

Ainekset

5 annosta
    • 400gnaudan jauhelihaa
    • 1dlkorppujauhoja
    • 2dlvettä
    • 100gsipulikuutioita
    • 1/2rklöljyä
    • 1kananmuna
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1tloreganoa
    • 1pkt(170 g)amerikanpekonia

Kastike

    • 1prk(200 g)kermaviiliä
    • 1/2dlhienonnettua maustekurkkua
    • 1/2dlhienonnettua ruohosipulia
    • 1-2rklsinappia
    • ripaussuolaa ja pippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita korppujauhot nesteeseen ja anna turvota noin 10 minuuttia. Kiehauta sipulit pannulla rasvassa tai kypsennä mikroaaltouunissa (600 W) pari minuuttia. Kun korppujauhot ovat turvonneet lisää sipuli, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi. Vältä turhaa vaivaamista, jotta taikina ei sitkisty ja jotta pihveistä ei tulisi kuivia.
  2. Kostuta kätesi vedellä tai öljyllä ja muotoile mureketaikinasta 9-10 tasakokoista, 2-3 cm:n korkuista pihviä. Kiedo pekoniviipale jokaisen pihvin ympärille. Nosta pihvit uunipannulle leivinpaperin päälle ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
  3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa pekonipihvit kermaviilikastikkeen, kesäkurpitsagratiinin ja salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 293 kcal1 230 kJ
  • Proteiinia23,2 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa17,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua