• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Linssikeitto

Maukas linssikeitto lämmittää kylmänä talvipäivänä. Keitosta syntyy herkullinen kasvisversio, kun jätät pekonin pois.
Linssikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 228 kcal / annos (300g)

Ainekset

5 annosta
    • 1isosipuli
    • 2porkkanaa
    • 1pienipurjo
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 1palsternakka
    • 1/2juuriselleriä
    • 2rklöljyä
    • n. 1 1/2lvettä
    • 3rklkasvis- tai lihafondia
    • 1/2dltomaattipyreetä
    • 1tltimjamia
    • 1tlmeiramia
    • 2laakerinlehteä
    • 3dl(n. 250 g)punaisia linssejä

Pinnalle

    • persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa pekoniviipaleet saksilla ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi kuorittu, halkaistu sipuli ja porkkanat. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja valkosipulinkynnet. Kuutioi kuorittu palsternakka ja selleri.
  2. Ruskista pekonisuikaleet kevyesti kattilassa. Kiehauta pekonista irronneessa rasvassa sipulit. Lisää kattilaan myös paloitellut juurekset, vesi ja kasvisfondi.
  3. Mausta keitto tomaattipyreellä, yrteillä ja laakerinlehdillä. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia.
  4. Lisää hyvin huuhdotut, valutetut linssit. Jatka hauduttamista vielä noin 10 minuuttia. Hienonna keiton pinnalle runsaasti persiljaa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 228 kcal954 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1