Kalaa ja vihanneksia espanjalaisittain Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kalaa ja vihanneksia espanjalaisittain

  • Annosmäärän. 10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Syö sekä edullisesti että hyvin.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 10 annosta
600 g
 
kirjolohifileetä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Marinadi

2
 
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1
 
tai
1
 
keltainen paprika
tai
1 tl
 
fenkolinsiemeniä
tai
1/2 dl
 
oliiviöljyä
tai
1 tl
 
timjamia
tai
3
 
tai
2 dl
 
valkoviiniä (tai vettä)
tai
3/4 dl
 
valkoviinietikkaa
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Lisäksi

2 (200 g)
 
tomaattia
tai
1/2 (150 g)
 
kurkkua
tai
1 nippu
 
kevätsipulia
tai
1 1/2 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai

Pinnalle

1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
440 kJ / 105 kcal
Rasva
7,2 g
josta tyydyttynyttä
1,2 g
Hiilihydraatit
2,2 g
josta sokereita
2,1 g
Proteiini
7,2 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Mausta kalan pinta suolalla. Pane kirjolohifilee nahkapuoli ylöspäin laakeaan voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa 15–20 minuuttia. Irrota fileestä nahka ja leikkaa kala pieniksi paloiksi vuoassa.

Hienonna kuoritut salottisipulit, valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Kuutioi paprika. Murskaa fenkolinsiemeniä morttelissa.

Kuullota sipulit pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon chili, fenkolinsiemenet, timjami ja laakerinlehdet. Hauduta muutama minuutti. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta marinadi. Nosta marinadi liedeltä ja lisää valkoviinietikka. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Lisää marinadiin paprikakuutiot.

Kaada marinadi kalapalojen päälle. Anna kalan maustua kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli seuraavaan päivään. Poista laakerinlehdet.

Leikkaa tomaatit ja kurkku kuutioiksi. Hienonna kevätsipulit ja persilja. Sekoita vihannekset kalapalojen ja marinadin joukkoon. Ripottele pinnalle (halkaistut) oliivit. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,49/kpl
    4,26/kg
  • Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    29,80/kg
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lk
    Hinta 3,29/kpl
    16,45/kg
  • Pirkka mustat oliivit 320g/160g
    Hinta 1,75/kpl
    10,94/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Jacobs Creek UnVined Riesling 0,5% 0,75l
    Hinta 7,79/kpl
    10,25/l
  • Tomaatti San Marzano 350g Suomi 1lk
    Hinta 4,49/kpl
    12,83/kg
  • Persilja ruukku luomu Suomi
    Hinta 2,99/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti