• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kalaa ja vihanneksia espanjalaisittain

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 1,55 €/annos.
Kalaa ja vihanneksia espanjalaisittain
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 10 annosta
  • yli 60 min
  • 180 kcal / annos (150g)

Ainekset

n. 10 annosta

Marinadi

Lisäksi

    • 2(200 g)tomaattia
    • 1/2(150 g)kurkkua
    • 1nippukevätsipulia
    • 1 1/2dlpersiljaa hienonnettuna

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane kirjolohifilee nahkapuoli ylöspäin laakeaan voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia. Irrota fileestä nahka ja leikkaa kala pieniksi paloiksi vuoassa.
  2. Hienonna kuoritut salottisipulit, valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Kuutioi paprika. Murskaa fenkolinsiemeniä morttelissa.
  3. Kuullota sipulit pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon chili, fenkolinsiemenet, timjami ja laakerinlehdet. Hauduta muutama minuutti. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta marinadi. Nosta marinadi liedeltä ja lisää valkoviinietikka. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Lisää marinadiin paprikakuutiot.
  4. Kaada marinadi kalapalojen päälle. Anna kalan maustua kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli seuraavaan päivään. Poista laakerinlehdet.
  5. Leikkaa tomaatit ja kurkku kuutioiksi. Hienonna kevätsipulit ja persilja. Sekoita vihannekset kalapalojen ja marinadin joukkoon. Ripottele pinnalle (halkaistut) oliivit. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 180 kcal754 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille