• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tabbouleh-salaatti

Tabbouleh eli libanonilainen persiljasalaatti on tehty bulgurista.
Tabbouleh-salaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 233 kcal / annos (160g)

Ainekset

6 annosta
    • 2dl(n. 260 g)bulguria (gogreen)
    • 2-3(250 g)tomaattia
    • 1(150 g)kurkku
    • (1/2punasipulia)
    • 1 1/2dl(lehti)persiljaa hienonnettuna
    • 1dlminttua hienonnettuna
    • n. 1/2tlkuivattua minttua
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta
    • 2-3rklsitruunanmehua
    • n. 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kypsä bulgur kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
  2. Hienonna tomaatit ja kurkku sekä halutessasi punasipuli. Sekoita ne bulgurin joukkoon. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita. Anna maustua hetki ennen tarjoamista. Tarjoa kala- tai broileriruokien lisäkkeenä.

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 233 kcal975 kJ
  • Proteiinia6,56 g
  • Hiilihydraatteja34,5 g
  • Rasvaa6,86 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3