Tabbouleh-salaatti
Tabbouleh eli libanonilainen persiljasalaatti on tehty bulgurista.
6 annostayli 60 min233 kcal / annos (160g)
Ainekset
6 annosta
- 2dl(n. 260 g)bulguria (gogreen)
- 2-3(250 g)tomaattia
- 1(150 g)kurkku
- (1/2punasipulia)
- 1 1/2dl(lehti)persiljaa hienonnettuna
- 1dlminttua hienonnettuna
- n. 1/2tlkuivattua minttua
- 1tlsitruunan raastettua kuorta
- 2-3rklsitruunanmehua
- n. 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kypsä bulgur kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
- Hienonna tomaatit ja kurkku sekä halutessasi punasipuli. Sekoita ne bulgurin joukkoon. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita. Anna maustua hetki ennen tarjoamista. Tarjoa kala- tai broileriruokien lisäkkeenä.
Kategoriat
Sesongit Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 160g100 g
- 233 kcal975 kJ
- Proteiinia 6,56 g
- Hiilihydraatteja34,5 g
- Rasvaa6,86 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Toivoisin että K Ruoka reseptit olisivat aina mahdollisimman autenttisia. Tabbouleh on ennen kaikkea kostea persilja-tomaattisalaatti, jossa on hieman bulguria mukana. Suomalaiset versiot ovat toisin päin ja yleensä kuivia.
Pilke, kiitos palautteestasi. Välitämme palautteesi reseptien tekijöille.