Lohi-makaronilaatikko
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Makaronilaatikko on monien lempiruoka. Lohi-makaronilaatikko tuo tuttuun klassikkoon aivan uuden maun. Kokeile ja ihastu!
Ainekset
5 annosta
300 g (n. 6 dl) | tai |
1 pkt (300 g) | Pirkka suomalaista kirjolohifileepalaa, suolattu tai |
1 (120 g) | sipuli tai |
1/2 rkl | öljyä tai |
n. 2 rkl | kapriksia tai |
1 dl | tai |
1 1/4 tl | suolaa tai |
1/2–1 tl | timjamia tai |
n. 1/2 tl | mustapippuria tai |
Munamaito | |
---|---|
6 dl | tai |
2 | kananmunaa tai |
(juustoraastetta) tai |
Ravintosisältö
Energia | 505 kJ / 122 kcal |
Rasva | 3,9 g |
josta tyydyttynyttä | 0,9 g |
Hiilihydraatit | 13 g |
josta sokereita | 2 g |
Proteiini | 7,6 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia. Valuta makaronit ja kaada ne uunivuokaan.
Poista kalasta nahka ja paloittele se pieniksi paloiksi.
Hienonna sipuli ja kuullota se pannulla rasvassa. Lisää sipuli ja kaprikset vuokaan. Mausta tillillä, suolalla, timjamilla ja mustapippurilla. Lisää kalapalat.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia. (Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta kypsymisen puolivälissä.) Anna lohi-makaronilaatikon vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki! Lisää laatikkoon noin 100 g kylmä- tai lämminsavulohta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen tumma makaroni 400 gHinta 0,65/kpl1,63/kg
- Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35gHinta 1,19/kpl34,00/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka laktoositon kevytmaitojuoma 1lHinta 1,35/kpl1,35/l
- Plussa-etu −11 %Torino Kaura-Porkkana Täysjyvämakaroni 380 gPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl5,26/kgIlman Plussa-korttia 2,25/kpl (5,92/kg)
- Myllyn Paras Makaroni 400gHinta 0,49/kpl1,22/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 32,90/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pirkka kapris 50g/35gHinta 0,99/kpl28,29/kg
- Santa Maria Kapris 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Järvikylä timjami rkk FIEtuhinta 0,50/kplnorm. 1,99/kpl
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Valio Eila kevytmaitojuoma 5 dl laktoositonHinta 1,55/kpl3,10/l
- Valio Eila laktoositon kevytmaitojuoma 1lHinta 2,09/kpl2,09/l
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pysyvästi edullinenValio Hyvä suomalainen Arki e170g juustoraasteHinta 1,85/kpl10,88/kg
- K-Menu emmentaljuustoraaste 250gHinta 2,29/kpl9,16/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(76 arviota)
- yli 60 min4,5(106 arviota)
- yli 60 min4,4(73 arviota)
- yli 60 min3,9(87 arviota)
- yli 60 min3,9(98 arviota)
- yli 60 min3,8(87 arviota)
- 30 - 60 min3,8(256 arviota)
- yli 60 min3,6(28 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (60 arviota)
- Aada5 vuotta sittenSaako tätä säilyttää seuraavallekin päivälle jääkaapissa? Meillä on pieni perhe joten niin iso annos ei yhdellä päivälle ehditä syödä joten mietin tässä voinko seuraavanakin päivänä tarjota tätä:3 Ja saako tässä käyttää muita makaroneja kun just sarvimakaroneja?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenAada, lohi-makaronilaatikko säilyy oikein hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään. Mikäli valmistetun ruoan jäähdyttää nopeasti ja laittaa välittömästi jääkaappin, säilyy se käyttökelpoisena vähintään muutaman vuorokauden. Halutessasi voit käyttää reseptissä myös muita makaroneja.
- Ideaton9 vuotta sittenRuoka meni kuin kuumille kiville. Harvoin kaikki on samaa mieltä. Suosittelen