• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Lohi-makaronilaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohi-makaronilaatikko

Makaronilaatikko on monien lempiruoka. Valmista se tällä kertaa kalasta. Tilli kuuluu ehdottomasti tähän ruokaan.

  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 520 kcal / annos (330g)

Ainekset

5 annosta
    • 1rs(300 g)kirjolohisuikaleita (sis. suolaa 1 %)
    • 1(120 g)sipuli
    • 1/2rklöljyä
    • n. 2rklkapriksia
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1 1/4tlsuolaa
    • 1/2-1tltimjamia
    • n. 1/2tlmustapippuria

Munamaito

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia. Valuta makaronit. Kaada ne uunivuokaan.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota se pannulla rasvassa. Lisää sipuli ja kaprikset vuokaan. Mausta tillillä, suolalla, timjamilla ja mustapippurilla.
  3. Paloittele kalasuikaleita hieman pienemmiksi ja lisää ne makaronien joukkoon.
  4. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia. (Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta kypsymisen puolessa välissä.) Anna makaronilaatikon vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lisää laatikkoon noin 100 g kylmä- tai lämminsavulohta.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 520 kcal2 180 kJ
  • Proteiinia28,9 g
  • Hiilihydraatteja52,1 g
  • Rasvaa20,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua