Lohi-pinaattifrittata
Frittata eli uunimunakas kätkee sisäänsä pinaattia ja lohta. Lohessa on runsaasti terveellisiä rasvahappoja, joita esimerkiksi aivot ja sydän tarvitsevat.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1ps(n. 80 g)babypinaattia
- 1keltasipuli
- 1rkloliiviöljyä
- 300gmaustamattomia lohisuikaleita
- 8kananmunaa
- 2dlruokakermaa (15 %)
- 1tlsuolaa
- 4rouhaisuamustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Huuhtele pinaatti lävikössä ja kuivaa keittiöpyyhkeen päällä.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuullota pinaattia ja sipulia oliiviöljyssä paistinpannulla muutama minuutti, kunnes pinaatti on pehmennyt.
- Sekoita kulhossa kananmunat, kerma, suola ja mustapippuri.
- Voitele uunivuoka tilkalla öljyä (Ø n. 25-27 cm). Laita pohjalle pinaatti-sipuliseos ja lohisuikaleet. Kaada muna-kermaseos päälle.
- Paista uunin keskitasossa 20-25 minuuttia, kunnes frittata on hyytynyt ja pinta on saanut väriä. Mitä isompi vuoka, sen vähemmän aikaa frittatan paistamiseen menee. Syö lämpimänä tai kylmänä.
Tiesitkö että...
Resepti löytyy myös lasten kokkaussovelluksesta: Carrot Kitchen Appista, jonka voit ladata puhelimesi sovelluskaupasta!Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi