Lohipelti Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohipelti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Kauniin oranssi-vihreä lohipelti valmistuu nopeasti. Mausta lohi vaihteeksi keltaisella currytahnalla ja raikasta kasviksilla ja turkkilaisella jogurtilla.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 800 g
 
kirjolohi- tai lohifileetä
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
n. 1 1/2 rkl
 
tai
1 (650 g)
 
bataatti
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
3 (35 g)
 
tai
1 ps (65 g)
 
tai
1–2
 
limettiä lohkoina
tai
1 prk (200 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
575 kJ / 138 kcal
Rasva
7,1 g
josta tyydyttynyttä
1,9 g
Hiilihydraatit
7,8 g
josta sokereita
2,6 g
Proteiini
9,8 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori ja leikkaa bataatti lohkoiksi tai paksuiksi tikuiksi. Sekoita suola ja öljy bataattien joukkoon. Levitä bataatit leivinpaperin päälle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Huuhtele kala ja pyyhi pinta talouspaperilla. Leikkaa kala annospaloiksi ja ripottele suolaa pinnalle. Anna maustua hetki. Levitä tämän jälkeen currytahna kalapalojen pinnalle. Nosta kalat pellille bataattien väleihin. Jatka kypsennystä noin 10 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.

Leikkaa kevätsipulit paloiksi. Poista halutessasi pinaatista paksuimmat varret. Levitä kevätsipulit, pinaatit ja limettilohkot lohipellin pinnalle. Tarjoa kala turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Lime
    Hinta n. 0,40/kpl
    4,99/kg
  • Luomu Bataatti
    Hinta n. 2,68/kpl
    5,95/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,29/kpl
    5,09/l
  • Plussa-etu −12 %
    Pirkka keltainen currytahna 114g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,50/2 kpl
    15,35/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,99/kpl
  • Pirkka kevätsipuli 100g Suomi
    Hinta 2,49/kpl
    24,90/kg
  • Pirkka Luomu babypinaatti 65g Roosa nauha
    Hinta 2,19/kpl
    33,69/kg
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/kg
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Hinta 29,99/kg
  • Bataatti
    Etuhinta n. 1,00/kpl
    1,99/kg
    norm. n. 1,48/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
  • Spice Up! KeltainenThai currytahna 100g
    Hinta 2,79/kpl
    27,90/kg
  • Pirkka lehtipinaatti 200g pakaste
    Hinta 0,95/kpl
    4,75/kg
  • Pinaatti 70g 1lk
    Hinta 1,59/kpl
    22,71/kg
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositon
    Hinta 4,49/kpl
    4,49/kg
  • Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositon
    Hinta 1,85/kpl
    4,63/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (109 arviota)

  • Maidoton, soijaton, kauraton, ohraton
    2 vuotta sitten
    Erittäin maukas maidoton soosi syntyy, kun sekoittaa Pirkka kevyt majoneesiin makeaa chilikastiketta esim. 1 dl majoneesia ja 1- 1,5 dl makeaa chilikastiketta. Sipulin ystävä silppuaa kastikkeen joukkoon myös reilusti kelta- ja valkosipulia.
  • Maidoton, soijaton, kauraton, ohraton
    2 vuotta sitten
    Aivan mielettömän hyvä ohje, josta lapset ja vanhuksetkin tykkäsivät. Maukas maidoton ohje ja turkkilaisen jogutin sijasta tarjoilin Pirkka herkkusienisalaatin kanssa ehkä myös joku maidoton majoneesipohjainen kastike sopisi lisukkeeksi.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Hulda, limetit laitetaan pellille vasta kun kala on tullut uunista. Mehun voi sitten puristaa lohen päälle oman maun mukaan juuri ennen syöntiä.