Munakokkeli ja ilmakuivattua kinkkua
Munakokkeli eli scrambled eggs on monien suosikki hotelliaamiaisella. Sitä kannattaa myös kokeilla tehdä itse. Munakokkelin kruunaa ilmakuivattu kinkku. Resepti: HK
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 10kananmunaa
- 2dlkuohukermaa
- 4kevätsipulin vartta hienonnettuna
- 1tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 50gvoita paistamiseen
- 1rskirsikkatomaatteja
- oliiviöljyä paistamiseen
Lisäksi
- 2pkt(80 g)HK Rypsiporsas Gourmet ilmakuivattua kinkkua
Valmistus
alle 30 min- Vatkaa kananmunat, kerma, 1/2 tl suolaa ja hieman rouhittua mustapippuria kulhossa.
- Sulata 25 g voita paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää pannulle munamassa ja kypsennä se hitaasti koko ajan lastalla pohjaa myöten sekoittaen. Ota pannu pois liedeltä munamassan alkaessa hyytyä ja sekoita joukkoon 25 grammaa kylmää voita sekä viipaloitu kevätsipuli. Kaada munakokkeli tarjoiluastiaan ja peitä kelmulla.
- Kuumenna toinen pannu kuumaksi. Paista tomaatit nopeasti oliiviöljyssä kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Tarjoa munakokkelin ja tomaattien kanssa HK Rypsiporsas Gourmet ilmakuivattua kinkkua sekä tuoretta patonkia ja voita.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi