Lohi-savusimpukkakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohi-savusimpukkakeitto

Lohi-savusimpukkakeitto on tomaattipohjainen ja hieman savunmakuinen keitto, joka lämmittää ihanasti. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Ainekset

5 annosta
    • 1(200 g)paprika
    • 1(120 g)sipuli
    • 1–2rklsavustettujen simpukoiden öljyä
    • n. 6dlvettä
    • 1–1 1/2tlsuolaa
    • 1/2–1tlsambal oelek chilitahnaa
    • 2laakerinlehteä
    • 8–10kokonaista mustapippuria
    • 5kokonaista maustepippuria
    • 300gkirjolohifileetä
    • 1tlk(200 g/115 g)savustettuja sinisimpukoita
    • Järvikylä korianteria tai persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja kuutioi perunat. Suikaloi paprika ja kuorittu sipuli.
  2. Kuullota perunat, paprika ja sipuli savusimpukoiden öljyssä. Kaada kattilaan vesi. Mausta suolalla, chilitahnalla, laakerinlehdillä ja pippureilla. Anna kiehua, kunnes perunat ovat lähes kypsiä, noin 10 minuuttia.
  3. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa noin 2 x 2 cm kuutioiksi. Ripottele lohipalat keiton pinnalle ja keitä kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja valutetut simpukat. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua korianteria tai persiljaa. Tarjoa lisäksi juustoleipiä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille7 arvostelua