• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohi-savusimpukkakeitto

Lohi-savusimpukkakeitto on tomaattipohjainen ja hieman savunmakuinen keitto, joka lämmittää ihanasti. Tarjoa tuoreen leivän kanssa. Tämäkin resepti vain n. 2,55€/annos*.
Lohi-savusimpukkakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 238 kcal / annos (410g)

Ainekset

5 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja kuutioi perunat. Suikaloi paprika ja kuorittu sipuli.
  2. Kuullota perunat, paprika ja sipuli savusimpukoiden öljyssä. Kaada kattilaan vesi. Mausta suolalla, chilitahnalla, laakerinlehdillä ja pippureilla. Anna kiehua, kunnes perunat ovat lähes kypsiä, noin 10 minuuttia.
  3. Leikkaa lohipalat noin 2 x 2 cm kuutioiksi. Ripottele ne keiton pinnalle ja keitä kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja valutetut simpukat. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua korianteria tai persiljaa. Tarjoa lisäksi juustoleipiä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 410g100 g

  • 238 kcal997 kJ
  • Proteiinia15,2 g
  • Hiilihydraatteja18,2 g
  • Rasvaa11,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua