Punainen lihakeitto
Mausta perinteinen lihakeitto vaihteeksi tulisella chilitahnalla ja tomaattipyreellä.
- 6 annosta
- yli 60 min
- 175 kcal / annos (370g)
Ainekset
6 annosta
- 1rs(n. 800 g)Pirkka keittolihakuutioita
- 1 1/2lvettä
- 1 1/2tlsuolaa
- 10kokonaista maustepippuria
- 10kokonaista mustapippuria
- 1(100 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1pkt(300 g)Pirkka keittojuureksia (tuoreita)
- 5-6(600 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
- n. 1tlsambal oelek chilitahnaa
Valmistus
yli 60 min- Pane lihapalat kattilaan, kaada päälle kylmä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois tarkasti esimerkiksi reikäkauhan avulla.
- Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja suikaloitu sipuli. Keitä liha kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 1/2 tuntia.
- Paloittele keittojuurekset. Lisää juurekset kattilaan ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
- Paloittele perunat ja lisää ne keittoon. Keitä vielä 10-15 minuuttia, kunnes juurekset ja perunat ovat kypsiä. Mausta keitto tomaattipyreellä ja chilitahnalla. Lisää chilitahna vähän kerrallaan, tarkista maku ja lisää tarvittaessa. Hienonna pinnalle keittojuuresten persilja. Tarjoa kuuman keiton kanssa Pirkka ruispaloja.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 370g100 g
- 175 kcal735 kJ
- Proteiinia 22 g
- Hiilihydraatteja11 g
- Rasvaa5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi