• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punainen lihakeitto

Mausta perinteinen lihakeitto vaihteeksi tulisella chilitahnalla ja tomaattipyreellä.
Punainen lihakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 175 kcal / annos (370g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane lihapalat kattilaan, kaada päälle kylmä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois tarkasti esimerkiksi reikäkauhan avulla.
  2. Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja suikaloitu sipuli. Keitä liha kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 1/2 tuntia.
  3. Paloittele keittojuurekset. Lisää juurekset kattilaan ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
  4. Paloittele perunat ja lisää ne keittoon. Keitä vielä 10-15 minuuttia, kunnes juurekset ja perunat ovat kypsiä. Mausta keitto tomaattipyreellä ja chilitahnalla. Lisää chilitahna vähän kerrallaan, tarkista maku ja lisää tarvittaessa. Hienonna pinnalle keittojuuresten persilja. Tarjoa kuuman keiton kanssa Pirkka ruispaloja.

Ravintosisältö perannos 370g100 g

  • 175 kcal735 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1