• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohi-savusimpukkapata

Pirkka-koekeittiön testaama lohi-savusimpukkapata on tomaattinen ja maittava merellinen ruoka.
Lohi-savusimpukkapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • alle 30 min
  • 109 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista lohesta nahka ja tarvittaessa ruodot. Mausta naturel kirjolohi suolalla. Ripottele fileen pinnalle pippuria ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
  2. Suikaloi paprikat ja sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota paprikoita, sipulia ja valkosipulia savusimpukoiden öljyssä paistokasarissa noin 5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi. Mausta suolalla, timjamilla, laakerinlehdellä ja mustapippurilla. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 5 minuuttia.
  3. Nosta kalapalat paistokasariin ja keitä vielä 5 minuuttia kannen alla, kunnes kala on kypsää.
  4. Valuta simpukat, suikaloi kinkku ja kuutioi tomaatit. Lisää kasariin. Kuumenna, mutta älä keitä. Ripottele pinnalle hienonnettua tilliä tai persiljaa. Tarjoa lohi-savusimpukkapata esimerkiksi Pirkka mustan tagliatellen tai riisin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 109 kcal455 kJ
  • Proteiinia9,59 g
  • Hiilihydraatteja2,45 g
  • Rasvaa6,74 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille