• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punainen ahvenpata

Punainen ahvenpata sopii jokaiseen vuodenaikaan. Voit käyttää pakastekalaa tai hyödyntää lähivesistöjen antimia.
Punainen ahvenpata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 230 kcal / annos (320g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata ahvenet pakkauksen ohjeen mukaan. Poista ahvenista ruodot leikkaamalla pois ohut kiilamainen pala selkäruodon suuntaisesti. Kuivaa ja paloittele ahvenfileet.
  2. Suikaloi kuoritut porkkanat, fenkoli ja huuhdottu, halkaistu purjo.
  3. Kuullota vihannekset kattilassa öljyssä ja lisää tomaattipyree. Sekoita ja kaada joukkoon vesi. Lisää kalaliemikuutio, laakerinlehti, pippurit ja timjami. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  4. Lisää kalapalat, sitruunanmehu ja jäiset katkaravut. Kiehauta. Kuutioi tomaatit. Lisää tomaatit ja hienonnettua tilliä. Tarjoa punainen ahvenpata esimerkiksi kokojyväpikariisin tai perunoiden ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 320g100 g

  • 230 kcal950 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille