• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohi-tuorejuustopalat

Lohi-tuorejuustopalat ovat pieniä cocktailpaloja, jotka valmistuvat helposti. Tämäkin resepti vain n. 0,40€/annos*.
Lohi-tuorejuustopalat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 32 palaa
  • yli 60 min
  • 86,8 kcal / annos (30g)

Ainekset

32 palaa

Täyte

    • 1liivatelehti + 1 rkl maitoa tai vettä
    • 2rs(à 200 g)Crème Bonjour -tuorejuustoa, mustapippuri
    • tai savulohi & piparjuuri
    • n. 1/2dlPirkka tilliä hienonnettuna

Koristeeksi

    • tilliä

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna leipä monitoimikoneessa leikkuuterällä. Lisää pehmeä tai sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele pohjaseos tiiviiksi 30 x 20 cm kokoiseksi levyksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai tarjottimelle. Nosta pohja kylmään kovettumaan.
  2. Pane liivatelehti runsaaseen kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.
  3. Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita kylmäsavulohi, tuorejuusto ja tilli keskenään.
  4. Kuumenna maito tai vesitilkka kattilassa tai mikrossa. Liuota vedestä puristettu liivatelehti nestetilkkaan. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon.
  5. Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Leikkaa lohilevy terävällä veitsellä pieniksi suupaloiksi. Koristele tillillä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 86,8 kcal363 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja4,98 g
  • Rasvaa6,69 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua