Lohi-tuorejuustopalat
Lohi-tuorejuustopalat ovat pieniä cocktailpaloja, jotka valmistuvat helposti. Tämäkin resepti vain n. 0,40€/annos*.
32 palaayli 60 min86,8 kcal / annos (30g)
Ainekset
32 palaa
- 100gK-Menu voi+kasviöljylevitettä tai voita
Täyte
- 1liivatelehti + 1 rkl maitoa tai vettä
- 1pkt(150 g)kylmäsavulohta
- 2rs(à 200 g)Crème Bonjour -tuorejuustoa, mustapippuri
- tai savulohi & piparjuuri
- n. 1/2dlPirkka tilliä hienonnettuna
Koristeeksi
- tilliä
Valmistus
yli 60 min- Hienonna leipä monitoimikoneessa leikkuuterällä. Lisää pehmeä tai sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele pohjaseos tiiviiksi 30 x 20 cm kokoiseksi levyksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai tarjottimelle. Nosta pohja kylmään kovettumaan.
- Pane liivatelehti runsaaseen kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.
- Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita kylmäsavulohi, tuorejuusto ja tilli keskenään.
- Kuumenna maito tai vesitilkka kattilassa tai mikrossa. Liuota vedestä puristettu liivatelehti nestetilkkaan. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon.
- Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Leikkaa lohilevy terävällä veitsellä pieniksi suupaloiksi. Koristele tillillä.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 30g100 g
- 86,8 kcal363 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja4,98 g
- Rasvaa6,69 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Herkkua!!!!