• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rukiiset lohipalat

Rukiiset lohipalat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 40 annosta
  • alle 30 min
  • 244 kcal / 100 g

Ainekset

40 annosta

Voiteluun

    • 1dlvettä
    • 50gvoita tai laktoositonta margariinia

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata taikina. Kauli taikinasta kaksi suorakaiteen muotoista (50 x 20 cm) levyä ruisjauhoja apuna käyttäen. Jaa levyt taikinapyörällä pituussuunnassa kahtia, jolloin saat neljä 50 x 10 cm palaa.
  2. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet noin kahden sentin levyisiksi suikaleiksi. Asettele lohisuikaleet taikinalevyille noin sentin päähän taikinalevyjen pitkästä reunasta siten, että lohta riittää jokaiselle taikinalevylle päästä päähän. Taita taikinalevy pitkittäin lohitäytteen peitoksi. Paina taitos umpeen sormin ja siisti reuna taikinapyörällä.
  3. Leikkaa täytetyt lohilevyt kahtia. Ripottele uunipellille hieman ruisjauhoja ja nosta leivonnaiset pellille vieri viereen. Paista 275 asteessa 8-10 min.
  4. Kiehauta vesi, lisää voi ja anna sen sulaa. Voitele leivonnaiset vesi-voiseoksella ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa ruislohilevyt vinottain n. 5 sentin levyisiksi viipaleiksi. Tarjoa rukiiset lohipalat kahvipöydän suolapalana.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää myös Pirkka rukiista piirakkataikinaa. Alenna tällöin paistoläpötilaa 250 asteeseen. Voitelun voit jättää pois.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 244 kcal1 020 kJ
  • Proteiinia8,48 g
  • Hiilihydraatteja16,6 g
  • Rasvaa8,56 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua