Rukiiset lohipalatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rukiiset lohipalat

  • Annosmäärä40 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
Rukiiset pikkupalat kätkevät sisällee kylmäsavulohisydämen. Lohipalat ovat oiva tarjottava illanistujaisiin.
  • Laktoositon

Ainekset

40 annosta
1 pkt (500 g)
 
ruistaikinaa (Myllyn Paras)
tai
2 pkt (à 150 g)
 
kylmäsavulohta
tai

Voiteluun

1 dl
 
vettä
tai
50 g
 
voita tai laktoositonta margariinia
tai

Valmistus

alle 30 min

Sulata taikina. Kauli taikinasta kaksi suorakaiteen muotoista (50 x 20 cm) levyä ruisjauhoja apuna käyttäen. Jaa levyt taikinapyörällä pituussuunnassa kahtia, jolloin saat neljä 50 x 10 cm palaa.

Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet noin kahden sentin levyisiksi suikaleiksi. Asettele lohisuikaleet taikinalevyille noin sentin päähän taikinalevyjen pitkästä reunasta siten, että lohta riittää jokaiselle taikinalevylle päästä päähän. Taita taikinalevy pitkittäin lohitäytteen peitoksi. Paina taitos umpeen sormin ja siisti reuna taikinapyörällä.

Leikkaa täytetyt lohilevyt kahtia. Ripottele uunipellille hieman ruisjauhoja ja nosta leivonnaiset pellille vieri viereen. Paista 275 asteessa 8–10 min.

Kiehauta vesi, lisää voi ja anna sen sulaa. Voitele leivonnaiset vesi-voiseoksella ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa ruislohilevyt vinottain n. 5 sentin levyisiksi viipaleiksi. Tarjoa rukiiset lohipalat kahvipöydän suolapalana.

Vinkki! Voit käyttää myös Pirkka rukiista piirakkataikinaa. Alenna tällöin paistoläpötilaa 250 asteeseen. Voitelun voit jättää pois.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (3 arviota)