• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohi-vihannespaistos

Lohi-vihannespaistos on herkulinen suolainen piirakka, jonka täytteenä on lohta, kukkavihanneksia ja kirsikkatomaatteja.
Lohi-vihannespaistos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 448 kcal / annos (225g)

Ainekset

6 annosta

Pohja

Täyte

Päälle

    • 2kananmunaa
    • 2tlk(à 2 dl)Pirkka Kevyt kermaviiliä
    • 1tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita vehnäjauhot ja perunasose- sekä leivinjauhe monitoimikoneen kulhossa. Paloittele kylmä rasva joukkoon ja aja seos leikkuuterällä ryynimäiseksi. Lisää vesi koneen käydessä ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  2. Leivo taikinasta jauhotetuin käsin sileä kakku ja taputtele se piirakkavuoan (halkaisija 30 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään kovettumaan.
  3. Kaada kukkavihannekset kasariin ja lisää päälle kylmää vettä niin, että ne juuri peittyvät. Kuumenna neste kiehuvaksi, siivilöi se pois ja jäähdytä vihannekset kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
  4. Paloittele valutettu lohi ja graavikala. Halkaise tomaatit.
  5. Asettele vihannekset ja kalapalat tasaisesti vuokaan. Levitä päälle tilli ja kirsikkatomaatit leikkauspinnat ylöspäin.
  6. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kermaviili, suola ja mustapippuri. Kaada seos vuokaan.
  7. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna paistoksen tasaantua 5-10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 225g100 g

  • 448 kcal1 870 kJ
  • Proteiinia18,7 g
  • Hiilihydraatteja26,3 g
  • Rasvaa29,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille