• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohi-riisilaatikko

Lohi-riisilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 118 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Juustokastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Lisää riisi kiehuvaan, halutessasi suolalla maustettuun veteen.(Valitse iso kattila, jossa mahtuu sekoittamaan koko uuniin pantavan ruoan.) Keitä riisi muuten pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada joukkoon lohitölkin liemi.
  2. Juustokastiketta varten sulata rasva toisessa kattilassa, siirrä kattila pois levyltä ja lisää curry. Sekoita ja kaada joukkoon vehnäjauhot.
  3. Siirrä kastikekattila takaisin kuumalle levylle. Kaada joukkoon puolet maidosta. Sekoita, kunnes kastike alkaa saota. Lisää loppu maito, sekoita ja keitä pari minuuttia.
  4. Mausta kastike mustapippurilla, tillisilpulla ja juustoraasteella. Sekoita lohi ja juustokastike kypsän riisin joukkoon.
  5. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa värikkään salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 118 kcal493 kJ
  • Proteiinia6,35 g
  • Hiilihydraatteja11,9 g
  • Rasvaa4,96 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille16