Lohi-riisilaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohi-riisilaatikko

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Lohi-riisilaatikko maistuu koko perheelle! Helppoa ja herkullista ruokaa vaikkapa viikonloppuun.
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
2 dl
 
tai
5 dl
 
vettä
tai
(1 tl
 
suolaa)
tai
 
lohitölkin liemi
tai
1 tlk (150 g)
 
tai

Juustokastike

30 g
 
voita
tai
1 tl
 
Pirkka currya
tai
1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
5 dl
 
maitoa
tai
 
mustapippurirouhetta
tai
 
tilliä
tai
2 dl (100 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
523 kJ / 125 kcal
Rasva
5,8 g
josta tyydyttynyttä
3,1 g
Hiilihydraatit
12 g
josta sokereita
1,8 g
Proteiini
5,6 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Lisää riisi kiehuvaan, halutessasi suolalla maustettuun veteen.(Valitse iso kattila, jossa mahtuu sekoittamaan koko uuniin pantavan ruoan.) Keitä riisi muuten pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada joukkoon lohitölkin liemi.
Juustokastiketta varten sulata rasva toisessa kattilassa, siirrä kattila pois levyltä ja lisää curry. Sekoita ja kaada joukkoon vehnäjauhot.
Siirrä kastikekattila takaisin kuumalle levylle. Kaada joukkoon puolet maidosta. Sekoita, kunnes kastike alkaa saota. Lisää loppu maito, sekoita ja keitä pari minuuttia.
Mausta kastike mustapippurilla, tillisilpulla ja juustoraasteella. Sekoita lohi ja juustokastike kypsän riisin joukkoon.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa värikkään salaatin kanssa.