Lohi-riisilaatikko
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Lohi-riisilaatikko maistuu koko perheelle! Helppoa ja herkullista ruokaa vaikkapa viikonloppuun.
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
2 dl | tai |
5 dl | vettä tai |
(1 tl | suolaa) tai |
lohitölkin liemi tai | |
1 tlk (150 g) | tai |
Juustokastike | |
---|---|
30 g | voita tai |
1 tl | Pirkka currya tai |
1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
5 dl | maitoa tai |
mustapippurirouhetta tai | |
tilliä tai | |
2 dl (100 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 523 kJ / 125 kcal |
Rasva | 5,8 g |
josta tyydyttynyttä | 3,1 g |
Hiilihydraatit | 12 g |
josta sokereita | 1,8 g |
Proteiini | 5,6 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Lisää riisi kiehuvaan, halutessasi suolalla maustettuun veteen.(Valitse iso kattila, jossa mahtuu sekoittamaan koko uuniin pantavan ruoan.) Keitä riisi muuten pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada joukkoon lohitölkin liemi.
Juustokastiketta varten sulata rasva toisessa kattilassa, siirrä kattila pois levyltä ja lisää curry. Sekoita ja kaada joukkoon vehnäjauhot.
Siirrä kastikekattila takaisin kuumalle levylle. Kaada joukkoon puolet maidosta. Sekoita, kunnes kastike alkaa saota. Lisää loppu maito, sekoita ja keitä pari minuuttia.
Mausta kastike mustapippurilla, tillisilpulla ja juustoraasteella. Sekoita lohi ja juustokastike kypsän riisin joukkoon.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa värikkään salaatin kanssa.