Lohipiirakka venäläiseen tapaan
Lohipiirakka venäläiseen tapaan syntyy, kun yhdistelet muun muassa riisiä, lohta ja kovaksi keitettyä kananmunaa. Piiraaseen makua tuovat mm. kaprikset.
yli 60 min0 kcal / 100 g
Ainekset
- 2dlpuuroriisiä
- 5dlvettä
- 1kala- tai kasvisliemikuutio
- 15cm:n palapurjoa
- 2tlk(à 170 g)säilykelohta
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- 3kananmunaa koviksi keitettyinä
- 2-3rklPirkka kapriksia
Voiteluun
- kananmunaa
Valmistus
yli 60 min- Ota voitaikina sulamaan huoneenlämpöön pari tuntia ennen leivontaa.
- Keitä riisit kypsäksi kalaliemessä. Kauli voitaikina suorakaiteen muotoiseksi ja nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä vähän jäähtyneet riisit toiselle puolelle taikinalevyä. Paloittele pesty, halkaistu purjo ja levitä riisien päälle. Valuta lohi liemestään. Asettele lohipalat tasaisesti purjojen päälle. Lisää vielä tilli, viipaloidut kananmunat ja kaprikset.
- Nosta taikina kerrosten yli ja ummista saumat huolellisesti vedellä. Koristele halutessasi ylimääräisillä taikinapaloilla, voitele munalla ja ripottele halutessasi pinnalle unikonsiemeniä.
- Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Ruokalajit
Ravintosisältö per 100 g
- 0 kcalNaN kJ
- Proteiinia NaN g
- HiilihydraattejaNaN g
- RasvaaNaN g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi