Lohicevichesalaatti Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohicevichesalaatti

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Etelä-Amerikkalainen kalaherkku ceviche syntyy sitruksien hapon avulla tehtävällä raakakypsytysmenetelmällä. Lohicevichesalaatti on herkullinen alkupalasalaatti.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–6 annosta
n. 600 g
 
Pirkka lohifileetä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
2
 
limetin mehu (1 dl)
tai
1/2
 
appelsiinin mehu (1/2 dl)
tai
1 rs (250 g)
 
tai
1 (200 g)
 
avokado
tai
1 (100 g)
 
punasipuli
tai
1 ps (100 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
441 kJ / 106 kcal
Rasva
7,1 g
josta tyydyttynyttä
1,3 g
Hiilihydraatit
1,8 g
josta sokereita
1,6 g
Proteiini
7,8 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Poista lohesta ruodot. Leikkaa lohi hyvin ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet laakealle vadille vierekkäin. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Kaada päälle sitrusmehut. Anna kalan maustua jääkaapissa hyvin peitettynä vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli, kunnes liha on muuttunut läpikuultamattomaksi.

Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise avokado. Poista kivi, kuori ja paloittele avokado. Hienonna kuorittu sipuli. Revi salaatti ja levitä se vadille. Nosta salaattipedille marinoituneet lohiviipaleet. Ripottele päälle tomaatit, avokadot ja sipulit. Tarjoa alkuruokana tai iltapalana leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Hinta 2,69/kpl
    10,76/kg
  • Pirkka syöntikypsä avokado 1lk
    Hinta n. 1,70/kpl
    8,49/kg
  • Pirkka suomalainen jääsalaatti 100g 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,92/kpl
    34,07/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,15/kpl (42,59/kg)
  • Lime
    Hinta n. 0,44/kpl
    5,49/kg
  • Pirkka Luomu appelsiini
    Hinta n. 1,50/kpl
    5,99/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Hinta 5,49/kpl
    21,96/kg
  • Avokado luomu
    Hinta n. 2,33/kpl
    12,95/kg
  • Avokado 300g luomu PE/ KE 1lk
    Hinta 3,89/kpl
    12,97/kg
  • Punasipuli Suomi
    Hinta n. 0,20/kpl
    1,95/kg
  • Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,15/kpl
    3,29/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (8 arviota)

  • SH
    7 vuotta sitten
    Lohikaloissa ei ole heisimadon munia, se opetettiin kouluissa jo 1940-luvulla ja 1950-luvulla kun opiskelin lääketiedettä. Norjan lohi tulee lisäksi Atlantista, jossa ei tätä ongelmaa ole ollut. Heisimato on nykyään harvinainen Suomessakin. Sen voi saada järvikaloista, mutta parantunut vessahygienia estää aika tehokkaasti heisimadon elämänkierron.
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    "Syö hyvin elä terveenä", kiitos kommentistasi! Evira suosittelee kuumentamatta valmistettavien järvikalan ja makeanveden kalojen sekä niiden mädin pakastamista ennen käyttöä. Lohta, kirjolohta tai niiden mätiä ei ole tarpeen pakastaa.
  • Nimimerkki syö hyvin elä terveenä.
    8 vuotta sitten
    Tuoreena syötävä kalahan pitäis pakastaa ennen valmmistamista.Miksi sitä ei koskaan mainita ohjeissa. Tietääkseni juuri lohessa voi olla runsaasti heisimadon munia.