
Lohicevichesalaatti
Etelä-Amerikkalainen kalaherkku ceviche syntyy sitruksien hapon avulla tehtävällä raakakypsytysmenetelmällä. Lohicevichesalaatti on herkullinen alkupalasalaatti.
4-6 annostayli 60 min99,4 kcal / 100 g
Ainekset
4-6 annosta
- n. 600gPirkka lohifileetä
- 1tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 2limetin mehu (1 dl)
- 1/2appelsiinin mehu (1/2 dl)
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1(200 g)avokado
- 1(100 g)punasipuli
- 1ruukkuPirkka jääsalaattia
Valmistus
yli 60 min- Poista lohesta ruodot. Leikkaa lohi hyvin ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet laakealle vadille vierekkäin. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Kaada päälle sitrusmehut. Anna kalan maustua jääkaapissa hyvin peitettynä vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli, kunnes liha on muuttunut läpikuultamattomaksi.
- Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise avokado. Poista kivi, kuori ja paloittele avokado. Hienonna kuorittu sipuli. Revi salaatti ja levitä se vadille. Nosta salaattipedille marinoituneet lohiviipaleet. Ripottele päälle tomaatit, avokadot ja sipulit. Tarjoa alkuruokana tai iltapalana leivän kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 99,4 kcal416 kJ
- Proteiinia 8,47 g
- Hiilihydraatteja1,85 g
- Rasvaa6,46 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Lohikaloissa ei ole heisimadon munia, se opetettiin kouluissa jo 1940-luvulla ja 1950-luvulla kun opiskelin lääketiedettä. Norjan lohi tulee lisäksi Atlantista, jossa ei tätä ongelmaa ole ollut. Heisimato on nykyään harvinainen Suomessakin. Sen voi saada järvikaloista, mutta parantunut vessahygienia estää aika tehokkaasti heisimadon elämänkierron.
"Syö hyvin elä terveenä", kiitos kommentistasi! Evira suosittelee kuumentamatta valmistettavien järvikalan ja makeanveden kalojen sekä niiden mädin pakastamista ennen käyttöä. Lohta, kirjolohta tai niiden mätiä ei ole tarpeen pakastaa.
Tuoreena syötävä kalahan pitäis pakastaa ennen valmmistamista.Miksi sitä ei koskaan mainita ohjeissa. Tietääkseni juuri lohessa voi olla runsaasti heisimadon munia.