LohicevichesalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohicevichesalaatti

Etelä-Amerikkalainen kalaherkku ceviche syntyy sitruksien hapon avulla tehtävällä raakakypsytysmenetelmällä. Lohicevichesalaatti on herkullinen alkupalasalaatti.

  • 4-6 annosta
  • yli 60 min
  • 99,4 kcal / 100 g

Ainekset

4-6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista lohesta ruodot. Leikkaa lohi hyvin ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet laakealle vadille vierekkäin. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Kaada päälle sitrusmehut. Anna kalan maustua jääkaapissa hyvin peitettynä vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli, kunnes liha on muuttunut läpikuultamattomaksi.
  2. Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise avokado. Poista kivi, kuori ja paloittele avokado. Hienonna kuorittu sipuli. Revi salaatti ja levitä se vadille. Nosta salaattipedille marinoituneet lohiviipaleet. Ripottele päälle tomaatit, avokadot ja sipulit. Tarjoa alkuruokana tai iltapalana leivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 99,4 kcal416 kJ
  • Proteiinia 8,47 g
  • Hiilihydraatteja1,85 g
  • Rasvaa6,46 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    8,29/kpl29,61/kpl
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,79/kpl29,26/kg
  • Lime
    Lime
    0,11/kpl1,49/kg
  • Appelsiini
    Appelsiini
  • Pirkka appelsiini
    Pirkka appelsiini
    0,46/kpl1,69/kg
  • Pirkka Luomu appelsiini
    Pirkka Luomu appelsiini
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    0,52/kpl2,59/kg
  • Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    2,79/kpl11,16/kg
  • Pirkka kirsikkatomaatti 250g 1lk ulkomainen
    Pirkka kirsikkatomaatti 250g 1lk ulkomainen
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    1,15/kpl4,60/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    6,49/kpl25,96/kg
  • Pirkka syöntikypsä avokado 1lk
    Pirkka syöntikypsä avokado 1lk
    1,50/kpl7,49/kg
  • Avokado
    Avokado
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    0,73/kpl3,99/kg
  • Avokado luomu
    Avokado luomu
    2,19/kpl9,95/kg
  • Punasipuli Suomi
    Punasipuli Suomi
    0,19/kpl1,89/kg
  • Punasipuli ulkomainen
    Punasipuli ulkomainen
  • Punasipulinippu
    Punasipulinippu
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    2,95/kpl
  • Pirkka suomalainen jääsalaatti 100 g 1 lk
    Pirkka suomalainen jääsalaatti 100 g 1 lk
    1,29/kpl12,90/kg
  • Jääsalaatti 100g pussi Suomi 1lk
    Jääsalaatti 100g pussi Suomi 1lk
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    0,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua
  • SH10.7.2017

    Lohikaloissa ei ole heisimadon munia, se opetettiin kouluissa jo 1940-luvulla ja 1950-luvulla kun opiskelin lääketiedettä. Norjan lohi tulee lisäksi Atlantista, jossa ei tätä ongelmaa ole ollut. Heisimato on nykyään harvinainen Suomessakin. Sen voi saada järvikaloista, mutta parantunut vessahygienia estää aika tehokkaasti heisimadon elämänkierron.

  • K-Kuluttajapalvelu8.9.2016

    "Syö hyvin elä terveenä", kiitos kommentistasi! Evira suosittelee kuumentamatta valmistettavien järvikalan ja makeanveden kalojen sekä niiden mädin pakastamista ennen käyttöä. Lohta, kirjolohta tai niiden mätiä ei ole tarpeen pakastaa.

  • Nimimerkki syö hyvin elä terveenä.5.9.2016

    Tuoreena syötävä kalahan pitäis pakastaa ennen valmmistamista.Miksi sitä ei koskaan mainita ohjeissa. Tietääkseni juuri lohessa voi olla runsaasti heisimadon munia.