LohicevichesalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohicevichesalaatti

Etelä-Amerikkalainen kalaherkku ceviche syntyy sitruksien hapon avulla tehtävällä raakakypsytysmenetelmällä. Lohicevichesalaatti on herkullinen alkupalasalaatti.

  • 4-6 annosta
  • yli 60 min
  • 99,4 kcal / 100 g

Ainekset

4-6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista lohesta ruodot. Leikkaa lohi hyvin ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet laakealle vadille vierekkäin. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Kaada päälle sitrusmehut. Anna kalan maustua jääkaapissa hyvin peitettynä vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli, kunnes liha on muuttunut läpikuultamattomaksi.
  2. Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise avokado. Poista kivi, kuori ja paloittele avokado. Hienonna kuorittu sipuli. Revi salaatti ja levitä se vadille. Nosta salaattipedille marinoituneet lohiviipaleet. Ripottele päälle tomaatit, avokadot ja sipulit. Tarjoa alkuruokana tai iltapalana leivän kanssa.

Katso video

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 99,4 kcal416 kJ
  • Proteiinia 8,47 g
  • Hiilihydraatteja1,85 g
  • Rasvaa6,46 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
    0,65/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl
    4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl
    26,00/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    7,29/kpl
    20,25/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,89/kpl
    32,96/kg
  • Lime
    Lime
    0,30/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka appelsiini
    Pirkka appelsiini
    0,43/kpl
    1,59/kg
  • Appelsiini
    Appelsiini
    0,81/kpl
    2,95/kg
  • Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    3,19/kpl
    12,76/kg
  • Pirkka kirsikkatomaatti 250g 1lk ulkomainen
    Pirkka kirsikkatomaatti 250g 1lk ulkomainen
    1,35/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    5,99/kpl
    23,96/kg
  • Pirkka syöntikypsä avokado 1lk
    Pirkka syöntikypsä avokado 1lk
    1,60/kpl
    7,99/kg
  • Avocado luomu
    Avocado luomu
    2,19/kpl
    9,95/kg
  • Punasipuli Suomi
    Punasipuli Suomi
    0,19/kpl
    1,89/kg
  • Pirkka suomalainen punasipuli 350 g 2 lk
    Pirkka suomalainen punasipuli 350 g 2 lk
    0,85/kpl
    2,43/kg
  • Pirkka suomalainen jääsalaatti 100g 1lk
    Pirkka suomalainen jääsalaatti 100g 1lk
    1,39/kpl
    13,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua
  • SH10.7.2017

    Lohikaloissa ei ole heisimadon munia, se opetettiin kouluissa jo 1940-luvulla ja 1950-luvulla kun opiskelin lääketiedettä. Norjan lohi tulee lisäksi Atlantista, jossa ei tätä ongelmaa ole ollut. Heisimato on nykyään harvinainen Suomessakin. Sen voi saada järvikaloista, mutta parantunut vessahygienia estää aika tehokkaasti heisimadon elämänkierron.

  • K-Kuluttajapalvelu8.9.2016

    "Syö hyvin elä terveenä", kiitos kommentistasi! Evira suosittelee kuumentamatta valmistettavien järvikalan ja makeanveden kalojen sekä niiden mädin pakastamista ennen käyttöä. Lohta, kirjolohta tai niiden mätiä ei ole tarpeen pakastaa.

  • Nimimerkki syö hyvin elä terveenä.5.9.2016

    Tuoreena syötävä kalahan pitäis pakastaa ennen valmmistamista.Miksi sitä ei koskaan mainita ohjeissa. Tietääkseni juuri lohessa voi olla runsaasti heisimadon munia.