Hyppää sisältöön
Lohicevichesalaatti Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohicevichesalaatti

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Etelä-Amerikkalainen kalaherkku ceviche syntyy sitruksien hapon avulla tehtävällä raakakypsytysmenetelmällä. Lohicevichesalaatti on herkullinen alkupalasalaatti.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–6 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    441 kJ / 106 kcal
  • Rasva
    7,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,3 g
  • Hiilihydraatit
    1,8 g
  • josta sokereita
    1,6 g
  • Proteiini
    7,8 g
  • Suola
    0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista lohesta ruodot. Leikkaa lohi hyvin ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet laakealle vadille vierekkäin. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Kaada päälle sitrusmehut. Anna kalan maustua jääkaapissa hyvin peitettynä vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli, kunnes liha on muuttunut läpikuultamattomaksi.
  2. Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise avokado. Poista kivi, kuori ja paloittele avokado. Hienonna kuorittu sipuli. Revi salaatti ja levitä se vadille. Nosta salaattipedille marinoituneet lohiviipaleet. Ripottele päälle tomaatit, avokadot ja sipulit. Tarjoa alkuruokana tai iltapalana leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (9 arviota)

  • SH
    7 vuotta sitten
    Lohikaloissa ei ole heisimadon munia, se opetettiin kouluissa jo 1940-luvulla ja 1950-luvulla kun opiskelin lääketiedettä. Norjan lohi tulee lisäksi Atlantista, jossa ei tätä ongelmaa ole ollut. Heisimato on nykyään harvinainen Suomessakin. Sen voi saada järvikaloista, mutta parantunut vessahygienia estää aika tehokkaasti heisimadon elämänkierron.
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    "Syö hyvin elä terveenä", kiitos kommentistasi! Evira suosittelee kuumentamatta valmistettavien järvikalan ja makeanveden kalojen sekä niiden mädin pakastamista ennen käyttöä. Lohta, kirjolohta tai niiden mätiä ei ole tarpeen pakastaa.
  • Nimimerkki syö hyvin elä terveenä.
    8 vuotta sitten
    Tuoreena syötävä kalahan pitäis pakastaa ennen valmmistamista.Miksi sitä ei koskaan mainita ohjeissa. Tietääkseni juuri lohessa voi olla runsaasti heisimadon munia.