
Lohicevichesalaatti
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Etelä-Amerikkalainen kalaherkku ceviche syntyy sitruksien hapon avulla tehtävällä raakakypsytysmenetelmällä. Lohicevichesalaatti on herkullinen alkupalasalaatti.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4–6 annosta
- n. 600 g Pirkka lohifileetä
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 limetin mehu (1 dl)
- 1/2 appelsiinin mehu (1/2 dl)
- 1 rs (250 g) Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1 (200 g) avokado
- 1 (100 g) punasipuli
- 1 ps (100 g) Pirkka jääsalaattia
Ravintosisältö
- Energia441 kJ / 106 kcal
- Rasva7,1 g
- josta tyydyttynyttä1,3 g
- Hiilihydraatit1,8 g
- josta sokereita1,6 g
- Proteiini7,8 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Poista lohesta ruodot. Leikkaa lohi hyvin ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet laakealle vadille vierekkäin. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Kaada päälle sitrusmehut. Anna kalan maustua jääkaapissa hyvin peitettynä vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli, kunnes liha on muuttunut läpikuultamattomaksi.
- Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise avokado. Poista kivi, kuori ja paloittele avokado. Hienonna kuorittu sipuli. Revi salaatti ja levitä se vadille. Nosta salaattipedille marinoituneet lohiviipaleet. Ripottele päälle tomaatit, avokadot ja sipulit. Tarjoa alkuruokana tai iltapalana leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(155 arviota)
- alle 15 min3,4(14 arviota)
- alle 30 min4,0(5 arviota)
- 30 - 60 min4,9(14 arviota)
- alle 15 min3,8(16 arviota)
- yli 60 min4,1(31 arviota)
- alle 15 min3,0(26 arviota)
- yli 60 min4,0(61 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (9 arviota)
- SH7 vuotta sittenLohikaloissa ei ole heisimadon munia, se opetettiin kouluissa jo 1940-luvulla ja 1950-luvulla kun opiskelin lääketiedettä. Norjan lohi tulee lisäksi Atlantista, jossa ei tätä ongelmaa ole ollut. Heisimato on nykyään harvinainen Suomessakin. Sen voi saada järvikaloista, mutta parantunut vessahygienia estää aika tehokkaasti heisimadon elämänkierron.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sitten"Syö hyvin elä terveenä", kiitos kommentistasi! Evira suosittelee kuumentamatta valmistettavien järvikalan ja makeanveden kalojen sekä niiden mädin pakastamista ennen käyttöä. Lohta, kirjolohta tai niiden mätiä ei ole tarpeen pakastaa.
- Nimimerkki syö hyvin elä terveenä.8 vuotta sittenTuoreena syötävä kalahan pitäis pakastaa ennen valmmistamista.Miksi sitä ei koskaan mainita ohjeissa. Tietääkseni juuri lohessa voi olla runsaasti heisimadon munia.