LohilaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohilaatikko

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Lohilaatikko on helppo tehdä lämminsavustetusta kirjolohesta ja valmiista perunaviipaleista.

    Ainekset

    4 annosta
    250 g
     
    lämminsavustettua kirjolohifileetä
    tai
    2 ps (à 500 g)
     
    tai
    1 (100 g)
     
    sipuli
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 dl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai
    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    1 (150 g)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    932 kJ / 223 kcal
    Rasva
    11,7 g
    josta tyydyttynyttä
    5,1 g
    Hiilihydraatit
    20 g
    josta sokereita
    3,6 g
    Proteiini
    10,6 g
    Suola
    1,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli paistinpannussa öljyssä.

    Kaada puolet perunaseoksesta uunivuokaan. Sekoita suolaa, pippuria ja sipulia joukkoon. Paloittele kala päälle, poista mahdolliset ruodot. Ripottele tilli pinnalle. Lisää loput perunat, suola, pippuri ja sipuli.

    Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja sekoita ruokakerman joukkoon. Kaada ruokakerma vuokaan. Viipaloi sitruuna koristeeksi.

    Kypsennä laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta saanut väriä.

    Vinkki! Voit korvata perunaviipaleet ja sipulin myös valmiilla peruna-sipulisuikaleilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka perunaviipaleet 500g pakaste
      Hinta 1,49/kpl
      2,98/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHT
      Hinta 0,49/kpl
      2,45/l
    • Eriksson lämminsavustettu savukirjolohifilee n700g vakuumipakattu
      Hinta n. 20,97/kpl
      29,95/kg
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
      Hinta 1,69/kpl
      1,69/kg
    • Pirkka rypsiöljy 900ml
      Hinta 3,99/kpl
      4,43/l
    • Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,15/kpl
      4,30/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
      Hinta 2,45/kpl
      40,83/kg
    • Pirkka tilli 50g
      Hinta 2,19/kpl
      43,80/kg
    • Arla lempi ruokakerma 15% 2dl laktoositon
      Hinta 1,19/kpl
      5,95/l
    • Valio Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
      Hinta 1,29/kpl
      6,45/l
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,68/kpl
      3,99/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (143 arviota)

    • Vesku
      3 vuotta sitten
      No ei ihan nopeeta. En ensin hommaat lohen, sit perkaat sen ja sen jälkeen suolaukseen pariksi tunniksi ja sit savustukseen noin 45min. Ja sitten uuniin 1,5 tuntia. Mut hyvää tulee...
    • Pikinokan muija
      4 vuotta sitten
      Ihan hyvää mutta perunan määrään suhteutettuna lohta on ohjeessa aivan liian vähän. Laitoin 450g eikä ollut yhtään liikaa.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Marie, perunaviipaleita ei tarvitse sulattaa, eli ne voi laittaa jäisinä laatikkoon. Yleensä resepteissä kehotetaan erikseen sulattamaan tuote jos se on tarpeen.
    • Marie
      4 vuotta sitten
      En ole vielä kokeillut reseptiä, mutta onko tarkoitus, että pakaste sulatetaan ensin vai ei? Jos sulatetaan, jääkaapissako vai huonelämpötilassa? Läheskään kaikissa resepteissä, missä on aineksina pakastetta, ei sanota tuota. Onko näissä resepteissä joku oletus, kummin päin tehdään, ellei sitä mainita?