LohilaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohilaatikko

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Kalalaatikko on arkiruokaa helpoimmillaan. Lohilaatikko on helppo tehdä lämminsavustetusta kirjolohesta ja valmiista perunaviipaleista.

    Ainekset

    4 annosta
    250 g
     
    lämminsavustettua kirjolohifileetä
    tai
    2 ps (à 500 g)
     
    tai
    1 (100 g)
     
    sipuli
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 dl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai
    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    1 (150 g)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    932 kJ / 223 kcal
    Rasva
    11,7 g
    josta tyydyttynyttä
    5,1 g
    Hiilihydraatit
    20 g
    josta sokereita
    3,6 g
    Proteiini
    10,6 g
    Suola
    1,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli paistinpannussa öljyssä.
    Kaada puolet perunaseoksesta uunivuokaan. Sekoita suolaa, pippuria ja sipulia joukkoon. Paloittele kala päälle, poista mahdolliset ruodot. Ripottele tilli pinnalle. Lisää loput perunat, suola, pippuri ja sipuli.
    Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja sekoita ruokakerman joukkoon. Kaada ruokakerma vuokaan. Viipaloi sitruuna koristeeksi.
    Kypsennä laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta saanut väriä.
    Vinkki! Voit korvata perunaviipaleet ja sipulin myös valmiilla peruna-sipulisuikaleilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka perunaviipaleet 500g pakaste
      Hinta 1,49/kpl
      2,98/kg
    • Sipuli Suomi
      Hinta n. 0,18/kpl
      1,79/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Järvikylä tilli ruukku Suomi
      Hinta 1,69/kpl
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
      Hinta 0,49/kpl
      2,45/l
    • Pirkka sitruuna
      Hinta n. 0,47/kpl
      2,49/kg
    • Pirkka suomalainen savustettu kirjolohifilee n.700g
      Hinta n. 16,07/kpl
      22,95/kg
    • Sipuli
      Hinta n. 0,13/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 0,89/kpl
      2,54/kg
    • Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,35/kpl
      4,70/l
    • Neito rypsiöljy 500ml
      Hinta 4,25/kpl
      8,50/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,19/kpl
      44,07/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,69/kpl
    • Pirkka tilli 50g
      Hinta 2,19/kpl
      43,80/kg
    • Plussa-etu −7 %
      Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,50/2 kpl
      5,83/l
      Ilman Plussa-korttia 1,89/kpl (6,30/l)
    • Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
      Hinta 1,29/kpl
      6,45/l
    • Sitruuna luomu
      Hinta n. 1,44/kpl
      8,49/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (157 arviota)

    • Muori tuvasta
      5 kuukautta sitten
      Helppo ja hyvää
    • Vesku
      3 vuotta sitten
      No ei ihan nopeeta. En ensin hommaat lohen, sit perkaat sen ja sen jälkeen suolaukseen pariksi tunniksi ja sit savustukseen noin 45min. Ja sitten uuniin 1,5 tuntia. Mut hyvää tulee...
    • Pikinokan muija
      4 vuotta sitten
      Ihan hyvää mutta perunan määrään suhteutettuna lohta on ohjeessa aivan liian vähän. Laitoin 450g eikä ollut yhtään liikaa.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Marie, perunaviipaleita ei tarvitse sulattaa, eli ne voi laittaa jäisinä laatikkoon. Yleensä resepteissä kehotetaan erikseen sulattamaan tuote jos se on tarpeen.
    • Marie
      4 vuotta sitten
      En ole vielä kokeillut reseptiä, mutta onko tarkoitus, että pakaste sulatetaan ensin vai ei? Jos sulatetaan, jääkaapissako vai huonelämpötilassa? Läheskään kaikissa resepteissä, missä on aineksina pakastetta, ei sanota tuota. Onko näissä resepteissä joku oletus, kummin päin tehdään, ellei sitä mainita?