Lohilaatikko
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Kalalaatikko on arkiruokaa helpoimmillaan. Lohilaatikko on helppo tehdä lämminsavustetusta kirjolohesta ja valmiista perunaviipaleista.
Ainekset
4 annosta
250 g | lämminsavustettua kirjolohifileetä tai |
2 ps (à 500 g) | tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
1 (150 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 932 kJ / 223 kcal |
Rasva | 11,7 g |
josta tyydyttynyttä | 5,1 g |
Hiilihydraatit | 20 g |
josta sokereita | 3,6 g |
Proteiini | 10,6 g |
Suola | 1,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli paistinpannussa öljyssä.
Kaada puolet perunaseoksesta uunivuokaan. Sekoita suolaa, pippuria ja sipulia joukkoon. Paloittele kala päälle, poista mahdolliset ruodot. Ripottele tilli pinnalle. Lisää loput perunat, suola, pippuri ja sipuli.
Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja sekoita ruokakerman joukkoon. Kaada ruokakerma vuokaan. Viipaloi sitruuna koristeeksi.
Kypsennä laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta saanut väriä.
Vinkki! Voit korvata perunaviipaleet ja sipulin myös valmiilla peruna-sipulisuikaleilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka perunaviipaleet 500g pakasteHinta 1,49/kpl2,98/kg
- Sipuli SuomiHinta n. 0,18/kpl1,79/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pirkka suomalainen savustettu kirjolohifilee n.700gHinta n. 16,07/kpl22,95/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Plussa-etu −7 %Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl5,83/lIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (6,30/l)
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Sitruuna luomuHinta n. 1,44/kpl8,49/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,8(384 arviota)
- 30 - 60 min3,9(189 arviota)
- yli 60 min4,0(20 arviota)
- 30 - 60 min3,4(30 arviota)
- alle 15 min2,8(23 arviota)
- 30 - 60 min3,9(60 arviota)
- 30 - 60 min3,8(25 arviota)
- yli 60 min4,5(82 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (157 arviota)
- Muori tuvasta5 kuukautta sittenHelppo ja hyvää
- Vesku3 vuotta sittenNo ei ihan nopeeta. En ensin hommaat lohen, sit perkaat sen ja sen jälkeen suolaukseen pariksi tunniksi ja sit savustukseen noin 45min. Ja sitten uuniin 1,5 tuntia. Mut hyvää tulee...
- Pikinokan muija4 vuotta sittenIhan hyvää mutta perunan määrään suhteutettuna lohta on ohjeessa aivan liian vähän. Laitoin 450g eikä ollut yhtään liikaa.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMarie, perunaviipaleita ei tarvitse sulattaa, eli ne voi laittaa jäisinä laatikkoon. Yleensä resepteissä kehotetaan erikseen sulattamaan tuote jos se on tarpeen.
- Marie4 vuotta sittenEn ole vielä kokeillut reseptiä, mutta onko tarkoitus, että pakaste sulatetaan ensin vai ei? Jos sulatetaan, jääkaapissako vai huonelämpötilassa? Läheskään kaikissa resepteissä, missä on aineksina pakastetta, ei sanota tuota. Onko näissä resepteissä joku oletus, kummin päin tehdään, ellei sitä mainita?