• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohilaatikko

Piparjuurinen lohilaatikko on helppo tehdä lämminsavulohesta ja valmiista peruna-sipulisekoituksesta.
Lohilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 300 kcal / annos (200g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista lohesta nahka ja tarvittaessa ruodot. Paloittele kala.
  2. Sekoita kulhossa piparjuuriraaste tai -tahna, suola ja pippuri peruna-sipulisekoituksen kanssa. Kaada puolet perunaseoksesta voideltuun uunivuokaan. Levitä sen päälle lohipalat ja hienonnettu tilli. Peitä lopulla perunaseoksella. Kaada päälle ruokakerma.
  3. Kypsennä laatikkoa 200-asteisen uunin alatasolla ensin noin 20 minuuttia. Ripottele laatikon pinnalle juustoraaste ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia.
  4. Ota piparjuurinen peruna-lohilaatikko uunista, kun neste on lähes imeytynyt. Tarjoa esimerkiksi maustekurkkujen ja mehevän porkkanaraasteen kanssa.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 300 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15