Savulohipasta

Savulohipasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • alle 15 min
  • 605 kcal / annos (300g)

Ainekset

3 annosta
    • 1pkt(n. 200 g)Pirkka lämminsavustettua kirjolohta palana
    • 1(70 g)pieni sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklöljyä
    • 1tlk(2 dl)ruokakermaa
    • 1 1/2rklsitruunanmehua
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • (vettä)
    • 1/2-1dltilliä hienonnettuna

Päälle

    • 1/4(n. 80 g)tuoretta kurkkua

Valmistus

alle 15 min
  1. Kuumenna tilavassa kattilassa noin 1 1/2 l vettä ja lisää 1 tl suolaa. Poista lohesta nahka ja leikkaa kala pieniksi paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita pari minuuttia rasvassa, kunnes ne pehmenevät. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi pasta ja kaada takaisin kattilaan.
  4. Lisää savulohipalat kastikkeeseen, ohenna tarvittaessa tilkalla vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää puolet tillistä kastikkeeseen.
  5. Halkaise pala kurkkua pitkittäin ja poista keskeltä siemenet. Höylää kurkku juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Kaada kastike pastan joukkoon. Levitä kurkkusuikaleet ja loput tillistä pastan päälle. Tarjoa savulohipasta heti.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 605 kcal2 530 kJ
  • Proteiinia33 g
  • Hiilihydraatteja60 g
  • Rasvaa26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

6