• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohinigiri

Lohinigiri
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 kpl
  • 30 - 60 min
  • 40 kcal / annos (30g)

Ainekset

24 kpl

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele riisiä runsaalla kylmällä vedellä useaan otteeseen, kunnes vesi on kirkasta. Kumoa riisi paksupohjaiseen kattilaan. Mittaa joukkoon vesi ja peitä kannella. Kiehauta ja käännä lämpö minimiin. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. (Jos riisi kiehuu liian kovalla, vedä kattila vähäksi aikaa sivuun. Älä avaa kantta välillä.)
  2. Kytke lämpö pois. Jätä riisi kannen alle hautumaan vielä 10-15 minuutiksi. Kiehauta pienessä kattilassa etikka, sokeri ja suola. Sekoita seos riisin joukkoon ja jäähdytä mahdollisimman nopeasti, esimerkiksi kylmävesihauteessa.
  3. Muotoile kylmällä vedellä kostutetuin käsin riisistä tanko. Jaa riisi 24 osaan ja muotoile pieniksi soikeiksi paloiksi. Sipaise riisin päälle hyvin ohuelti wasabitahnaa.
  4. Leikkaa lohiviipaleet 24 palaan ja asettele palat riisipalojen päälle. Koristele tillillä. Asettele nigirit kauniisti tarjolle. Tarjoa alkupalana tai illanistujaissyötävänä wasabitahnan, soijakastikkeen ja halutessasi säilöttyjen inkiväärilastujen kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 40 kcal167 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille