• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohisalaatti Thaimaalaisittain

Lohisalaatti Thaimaalaisittain
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 180 kcal / annos (195g)

Ainekset

6 annosta

Kastike

    • 2tllimetinkuorta raastettuna
    • 3-4rkllimetinmehua
    • 1rklöljyä
    • 1/2-1rklsoijakastiketta
    • 1tlsokeria
    • 1/2dltuoretta korianteria hienonnettuna

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista kastike. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Halkaise chilit, poista siemenet, kalvot ja hienonna. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Pyöräytä kalat ruusukkeiksi ja aseta erilliseen astiaan. Kaada päälle puolet kastikkeesta. Anna maustua kylmässä.
  2. Paahda pähkinät kuivassa ja kuumassa pannussa. Lisää hunaja. Kääntele hetki ja levitä pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään.
  3. Revi huuhdotut ja kuivatut salaatinlehdet laakealle vadillle. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Lohko tomaatit. Levitä purjot ja tomaatit vadille. Leikkaa kurkusta juustohöylällä pitkittäin pitkiä suikaleita ja pyöritä ruusukkeiksi aseta vadille. Nosta maustunet lohiruusukkeet salaatin pinnalle.
  4. Pirskottele loppukastike salaatille. Viimeistele pähkinöillä.

Ravintosisältö perannos 195g100 g

  • 180 kcal753 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille