Parsa-broileripasta
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
Parsa ja broileri kohtaavat tässä keväisessä Kaikki äitini reseptit –blogin pastassa, jossa maistuu ihanasti sitruuna ja parmesaani. Muistathan jättää vihreän parsan rouskuvaksi!
- Laktoositon
Ainekset
4–6 annosta
1 nippu (á 500 g) | tuoretta vihreää parsaa tai |
1 | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
1 pkt (á 480 g) | broilerin ohutleikkeitä tai |
1 | sitruuna tai |
3 dl | tai |
350 g | tai |
suolaa tai | |
mustapippuria tai | |
1 ruukku | rucolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 766 kJ / 184 kcal |
Rasva | 5 g |
josta tyydyttynyttä | 1,5 g |
Hiilihydraatit | 19,6 g |
josta sokereita | 2 g |
Proteiini | 13,8 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Voit käyttää myös esimerkiksi penneä tai farfallea.
Katkaise parsoista puumaiset tyvet, noin 5 cm. Pätki parsa noin 2 cm:n paloiksi, nuput voit jättää pitemmiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, freesaa öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Paloittele broileri suupaloiksi ja lisää pannulle. Paista kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää parsa ja paista vielä muutama minuutti. Mausta raastetulla sitruunankuorella ja ½ sitruunan mehulla.
Pastan kypsyttyä ota talteen 3 dl keitinvettä. Valuta pasta ja sekoita se broilerin ja parsan joukkoon. Sekoita mukaan myös raastettu parmesaani ja keitinvesi ja sekoita niin kauan, että ne sulautuvat kastikkeeksi.
Tarkista maku ja sekoita mukaan rucola.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Parsa vihreä 500g 1lkEtuhinta 4,99/kpl9,98/kgnorm. 6,99/kpl (13,98/kg)
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Atria Kanan Ohut Fileeleike Naturel 480gHinta 7,99/kpl16,65/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Pirkka Parhaat Cavatelli 500gHinta 2,99/kpl5,98/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Suomalainen Rucola 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Parsa vihreä 450g 1lkHinta 8,49/kpl18,87/kg
- Parsa vihreä 250g luomu Espanja 1lkHinta 4,29/kpl17,16/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 6,69/kpl33,45/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 5,15/kpl20,60/l
- Pirkka Grillaa suomalainen kanan ohutleike 3-4 kpl/340 g maustamatonHinta 4,85/kpl14,26/kg
- Naapurin Maalaiskanan ohut fileeleike maustamaton 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Birkkalan Luomu speltticappelli 330gHinta 3,15/kpl9,55/kg
- Vihreä Härkä Härkäpapupasta 330gHinta 5,15/kpl15,61/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Mimi's Rucola verso 50g SuomiHinta 3,29/kpl65,80/kg
- Pirkka rucola 65gHinta 1,59/kpl24,46/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(24 arviota)
- alle 30 min4,3(121 arviota)
- alle 30 min3,4(305 arviota)
- alle 30 min3,7(2 013 arviota)
- alle 30 min3,8(14 arviota)
- 30 - 60 min3,7(13 arviota)
- alle 30 min4,0(157 arviota)
- alle 30 min3,7(101 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (105 arviota)
- ainoastrid1 vuosi sittenEikö parsaa keitetä ennen lisäämistä - pannaanko se raakana sekaan??? Olen tottunut keittämään parsan aina muutaman minuutin ennen risottoon lisäämistä??!!
- Maukkaan ruoan ystävä1 vuosi sittenErittäin maukas ja toimiva resepti. 😋 Valmistin ruoan kotimaisesta parsasta ja ohutleikkeen sijasta käytin paistileikettä. Sipuli oli jo kevään uutta satoa varsineen. Pastana käytin Alfierin pennepastaa, jota hyvä K-kauppiaani meille Turun keskustassa välittää kuuluisasta Gragnanon pastakaupungista. Reilusti luomusitruunan kuorta ja kierros myös chilimyllystä mustapippurin lisäksi maustoivat sopivasti. Kiitos ohjeesta!
- Narukarkki4 vuotta sittenReseptin mukaisena omaan makuun lattea ja mauton. Kokeilin uudestaan niin, että rucolan tilalle basilika ja lisäksi tuore ruohosipuli - heti paljon pirteämpi. Hyvä pohja omaan makuun muokattavaksi.
- EiJatkoon4 vuotta sitten"Tästä puuttuu herkullisuus", oli vaimoni kommentti. Parsa-broileripasta on ihan syötävää ja menee arkiruokana, mutta ainesosaset eivät anna ruoalle juuri makua. Pasta kaipaisi täyteläisiä ja vahvoja makuja. Ehkä mietous oli huomattukin reseptissä ja yritetty sitruunalla virittää, mutta kun en itse ole erityisesti sitruunalle maistuvien ruokien ystävä, niin sekään ei tilannetta korjannut. Parsan palaset olivat mukavan rapsakoita ja sehän on kyllä hyvää, mutta itsessään myös hyvin miedon makuinen. Mustapippuri- ja suolamyllyjä sai vääntää lautasen päällä ahkerasti.
- Heihei5 vuotta sittenTodella mautonta ja tylsää