Hyppää sisältöön
Parsa-broileripastaReseptin takana bloggaaja

Parsa-broileripasta

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
Parsa ja broileri kohtaavat tässä keväisessä Kaikki äitini reseptit –blogin pastassa, jossa maistuu ihanasti sitruuna ja parmesaani. Muistathan jättää vihreän parsan rouskuvaksi!
  • Laktoositon

Ainekset

4–6 annosta
1 nippu (á 500 g)
 
tuoretta vihreää parsaa
tai
1
 
sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 pkt (á 480 g)
 
broilerin ohutleikkeitä
tai
1
 
sitruuna
tai
3 dl
 
tai
350 g
 
tai
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai
1 ruukku
 
rucolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
766 kJ / 184 kcal
Rasva
5 g
josta tyydyttynyttä
1,5 g
Hiilihydraatit
19,6 g
josta sokereita
2 g
Proteiini
13,8 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Voit käyttää myös esimerkiksi penneä tai farfallea.
Katkaise parsoista puumaiset tyvet, noin 5 cm. Pätki parsa noin 2 cm:n paloiksi, nuput voit jättää pitemmiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, freesaa öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Paloittele broileri suupaloiksi ja lisää pannulle. Paista kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää parsa ja paista vielä muutama minuutti. Mausta raastetulla sitruunankuorella ja ½ sitruunan mehulla.
Pastan kypsyttyä ota talteen 3 dl keitinvettä. Valuta pasta ja sekoita se broilerin ja parsan joukkoon. Sekoita mukaan myös raastettu parmesaani ja keitinvesi ja sekoita niin kauan, että ne sulautuvat kastikkeeksi.
Tarkista maku ja sekoita mukaan rucola.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Parsa vihreä 500g 1lk
    Etuhinta 4,99/kpl
    9,98/kg
    norm. 6,99/kpl (13,98/kg)
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Atria Kanan Ohut Fileeleike Naturel 480g
    Hinta 7,99/kpl
    16,65/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 7,29/kpl
    36,45/kg
  • Pirkka Parhaat Cavatelli 500g
    Hinta 2,99/kpl
    5,98/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Suomalainen Rucola 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Parsa vihreä 450g 1lk
    Hinta 8,49/kpl
    18,87/kg
  • Parsa vihreä 250g luomu Espanja 1lk
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,99/kpl
    2,83/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,57/kpl
    11,49/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 6,69/kpl
    33,45/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 5,15/kpl
    20,60/l
  • Pirkka Grillaa suomalainen kanan ohutleike 3-4 kpl/340 g maustamaton
    Hinta 4,85/kpl
    14,26/kg
  • Naapurin Maalaiskanan ohut fileeleike maustamaton 250g
    Hinta 4,15/kpl
    16,60/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,89/kpl
    36,13/kg
  • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    Hinta 5,69/kpl
    45,52/kg
  • Birkkalan Luomu speltticappelli 330g
    Hinta 3,15/kpl
    9,55/kg
  • Vihreä Härkä Härkäpapupasta 330g
    Hinta 5,15/kpl
    15,61/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Mimi's Rucola verso 50g Suomi
    Hinta 3,29/kpl
    65,80/kg
  • Pirkka rucola 65g
    Hinta 1,59/kpl
    24,46/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (105 arviota)

  • ainoastrid
    1 vuosi sitten
    Eikö parsaa keitetä ennen lisäämistä - pannaanko se raakana sekaan??? Olen tottunut keittämään parsan aina muutaman minuutin ennen risottoon lisäämistä??!!
  • Maukkaan ruoan ystävä
    1 vuosi sitten
    Erittäin maukas ja toimiva resepti. 😋 Valmistin ruoan kotimaisesta parsasta ja ohutleikkeen sijasta käytin paistileikettä. Sipuli oli jo kevään uutta satoa varsineen. Pastana käytin Alfierin pennepastaa, jota hyvä K-kauppiaani meille Turun keskustassa välittää kuuluisasta Gragnanon pastakaupungista. Reilusti luomusitruunan kuorta ja kierros myös chilimyllystä mustapippurin lisäksi maustoivat sopivasti. Kiitos ohjeesta!
  • Narukarkki
    4 vuotta sitten
    Reseptin mukaisena omaan makuun lattea ja mauton. Kokeilin uudestaan niin, että rucolan tilalle basilika ja lisäksi tuore ruohosipuli - heti paljon pirteämpi. Hyvä pohja omaan makuun muokattavaksi.
  • EiJatkoon
    4 vuotta sitten
    "Tästä puuttuu herkullisuus", oli vaimoni kommentti. Parsa-broileripasta on ihan syötävää ja menee arkiruokana, mutta ainesosaset eivät anna ruoalle juuri makua. Pasta kaipaisi täyteläisiä ja vahvoja makuja. Ehkä mietous oli huomattukin reseptissä ja yritetty sitruunalla virittää, mutta kun en itse ole erityisesti sitruunalle maistuvien ruokien ystävä, niin sekään ei tilannetta korjannut. Parsan palaset olivat mukavan rapsakoita ja sehän on kyllä hyvää, mutta itsessään myös hyvin miedon makuinen. Mustapippuri- ja suolamyllyjä sai vääntää lautasen päällä ahkerasti.
  • Heihei
    5 vuotta sitten
    Todella mautonta ja tylsää