BlinipeltiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Blinipelti

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Blinipelti on kätevä, sillä voit paistaa blinit etukäteen, jotta vieraat välttyvät käryltä keittiössä. Lämmitä blinipelti ja koristele juuri ennen tarjoamista.

    Ainekset

    8 annosta
    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    15 g
     
    hiivaa
    tai
    2 dl
     
    tattarijauhoja
    tai
    1 3/4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 1/2 dl
     
    olutta
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai

    Paistamiseen

    1–1 1/2 dl
     
    kirkastettua voita
    tai

    Lisäksi

    1 prk (200 g)
     
    Arla Lempi smetanaa
    tai
    1/2–1 pkt (150 g)
     
    kylmäsavulohta
    tai
    1 (50 g)
     
    pieni punasipuli
    tai
    50 g
     
    kirjolohen mätiä
    tai
    n. 2 rkl
     
    tai
     
    tilliä
    tai
     
    mustapippuria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 966 kJ / 470 kcal
    Rasva
    31,1 g
    josta tyydyttynyttä
    18 g
    Hiilihydraatit
    29,3 g
    josta sokereita
    4,6 g
    Proteiini
    15,2 g
    Suola
    1,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Lämmitä maito 37-asteiseksi. Murenna hiiva ja liuota se maidon joukkoon. Sekoita jauhot keskenään ja sekoita puolet jauhoista maidon joukkoon. Sekoita joukkoon myös olut. Peitä kulho kelmulla ja anna juuren hapantua huoneenlämmössä yön yli.

    Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Lisää taikinajuureen suola, keltuaiset ja loput jauhot.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen taikinaan.

    Paista blinit kirkastetussa voissa ohukaispannulla (n. 32 kpl) kullankeltaisiksi. Kääntele blinejä paistamisen aikana muutaman kerran. Nosta blinit paistamisen jälkeen limittäin leivinpaperin päälle uunipellille.

    Lämmitä blinit uunissa ennen tarjoamista. Valuta päälle hieman voisulaa ja lämmitä 225 asteessa noin 5 minuuttia.

    Leikkaa kylmäsavulohi pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Asettele täytteet rennosti blineille ja viimeistele tuoreella tillillä ja mustapippurilla. Nosta pelti heti tarjolle. Tarjoa halutessasi loput täytteet erillisistä tarjoilukulhoista.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Arla kevytmaito 1l luomu
      Hinta 1,20/kpl
      1,20/l
    • Pirkka kapris 50g/35g
      Hinta 0,99/kpl
      28,29/kg
    • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (29 arviota)

    • Maijuli
      3 vuotta sitten
      Millainen on pelti, missä uuniblinejä voi paistaa
    • ReiPan
      5 vuotta sitten
      Voisitteko opettaa noille "huippukokeillenne" perusasioita raaka-aineista, joita käyttävät. Voissa EI ole heraa. Voiheraa ei ole olemassa! Takaisin koulun penkille jos ei perustiedot ole tuota paremmin hallussa