Blinipelti
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Blinipelti on kätevä, sillä voit paistaa blinit etukäteen, jotta vieraat välttyvät käryltä keittiössä. Lämmitä blinipelti ja koristele juuri ennen tarjoamista.
Ainekset
8 annosta
2 1/2 dl | maitoa tai |
15 g | hiivaa tai |
2 dl | tattarijauhoja tai |
1 3/4 dl | vehnäjauhoja tai |
2 1/2 dl | olutta tai |
1/4 tl | suolaa tai |
2 | kananmunaa tai |
Paistamiseen | |
---|---|
1–1 1/2 dl | kirkastettua voita tai |
Lisäksi | |
1 prk (200 g) | Arla Lempi smetanaa tai |
1/2–1 pkt (150 g) | kylmäsavulohta tai |
1 (50 g) | pieni punasipuli tai |
50 g | kirjolohen mätiä tai |
n. 2 rkl | tai |
tilliä tai | |
mustapippuria tai |
Valmistus
yli 60 min
Lämmitä maito 37-asteiseksi. Murenna hiiva ja liuota se maidon joukkoon. Sekoita jauhot keskenään ja sekoita puolet jauhoista maidon joukkoon. Sekoita joukkoon myös olut. Peitä kulho kelmulla ja anna juuren hapantua huoneenlämmössä yön yli.
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Lisää taikinajuureen suola, keltuaiset ja loput jauhot.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen taikinaan.
Paista blinit kirkastetussa voissa ohukaispannulla (n. 32 kpl) kullankeltaisiksi. Kääntele blinejä paistamisen aikana muutaman kerran. Nosta blinit paistamisen jälkeen limittäin leivinpaperin päälle uunipellille.
Lämmitä blinit uunissa ennen tarjoamista. Valuta päälle hieman voisulaa ja lämmitä 225 asteessa noin 5 minuuttia.
Leikkaa kylmäsavulohi pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Asettele täytteet rennosti blineille ja viimeistele tuoreella tillillä ja mustapippurilla. Nosta pelti heti tarjolle. Tarjoa halutessasi loput täytteet erillisistä tarjoilukulhoista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min2,7(3 arviota)
- 30 - 60 min4,4(28 arviota)
- yli 60 min3,8(122 arviota)
- 30 - 60 min4,1(88 arviota)
- yli 60 min3,8(118 arviota)
- yli 60 min4,3(31 arviota)
- 30 - 60 min2,6(5 arviota)
- yli 60 min3,9(7 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (26 arviota)
- Maijuli2 vuotta sittenMillainen on pelti, missä uuniblinejä voi paistaa
- ReiPan4 vuotta sittenVoisitteko opettaa noille "huippukokeillenne" perusasioita raaka-aineista, joita käyttävät. Voissa EI ole heraa. Voiheraa ei ole olemassa! Takaisin koulun penkille jos ei perustiedot ole tuota paremmin hallussa