BlinipeltiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Blinipelti

Blinipelti on kätevä, sillä voit paistaa blinit etukäteen, jotta vieraat välttyvät käryltä keittiössä. Lämmitä blinipelti ja koristele juuri ennen tarjoamista. Noin 2,15 €/annos*

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 2 1/2dlmaitoa
    • 15ghiivaa
    • 2dltattarijauhoja
    • 1 3/4dlvehnäjauhoja
    • 2 1/2dlolutta
    • 1/4tlsuolaa
    • 2kananmunaa

Paistamiseen

    • 1-1 1/2dlArla Lempi kirkastettua voita

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito 37-asteiseksi. Murenna hiiva ja liuota se maidon joukkoon. Sekoita jauhot keskenään ja sekoita puolet jauhoista maidon joukkoon. Sekoita joukkoon myös olut. Peitä kulho kelmulla ja anna juuren hapantua huoneenlämmössä yön yli.
  2. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Lisää taikinajuureen suola, keltuaiset ja loput jauhot.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen taikinaan.
  4. Paista blinit kirkastetussa voissa ohukaispannulla (n. 32 kpl) kullankeltaisiksi. Kääntele blinejä paistamisen aikana muutaman kerran. Nosta blinit paistamisen jälkeen limittäin leivinpaperin päälle uunipellille.
  5. Lämmitä blinit uunissa ennen tarjoamista. Valuta päälle hieman voisulaa ja lämmitä 225 asteessa noin 5 minuuttia.
  6. Leikkaa kylmäsavulohi pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Asettele täytteet rennosti blineille ja viimeistele tuoreella tillillä ja mustapippurilla. Nosta pelti heti tarjolle. Tarjoa halutessasi loput täytteet erillisistä tarjoilukulhoista.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua
  • ReiPan15.2.2019

    Voisitteko opettaa noille "huippukokeillenne" perusasioita raaka-aineista, joita käyttävät. Voissa EI ole heraa. Voiheraa ei ole olemassa! Takaisin koulun penkille jos ei perustiedot ole tuota paremmin hallussa