Hyppää sisältöön
BlinipeltiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Blinipelti

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Blinipelti on kätevä, sillä voit paistaa blinit etukäteen, jotta vieraat välttyvät käryltä keittiössä. Lämmitä blinipelti ja koristele juuri ennen tarjoamista.

    Ainekset

    8 annosta
    • 2 1/2 dl maitoa
    • 15 g hiivaa
    • 2 dl tattarijauhoja
    • 1 3/4 dl vehnäjauhoja
    • 2 1/2 dl olutta
    • 1/4 tl suolaa
    • 2 kananmunaa

    Paistamiseen

    • 1–1 1/2 dl kirkastettua voita

    Lisäksi

    • 1 prk (200 g) Arla Lempi smetanaa
    • 1/2–1 pkt (150 g) kylmäsavulohta
    • 1 (50 g) pieni punasipuli
    • 50 g kirjolohen mätiä
    • n. 2 rkl Pirkka kapriksia
    • tilliä
    • mustapippuria

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 966 kJ / 470 kcal
    • Rasva
      31,1 g
    • josta tyydyttynyttä
      18 g
    • Hiilihydraatit
      29,3 g
    • josta sokereita
      4,6 g
    • Proteiini
      15,2 g
    • Suola
      1,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Lämmitä maito 37-asteiseksi. Murenna hiiva ja liuota se maidon joukkoon. Sekoita jauhot keskenään ja sekoita puolet jauhoista maidon joukkoon. Sekoita joukkoon myös olut. Peitä kulho kelmulla ja anna juuren hapantua huoneenlämmössä yön yli.
    2. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Lisää taikinajuureen suola, keltuaiset ja loput jauhot.
    3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen taikinaan.
    4. Paista blinit kirkastetussa voissa ohukaispannulla (n. 32 kpl) kullankeltaisiksi. Kääntele blinejä paistamisen aikana muutaman kerran. Nosta blinit paistamisen jälkeen limittäin leivinpaperin päälle uunipellille.
    5. Lämmitä blinit uunissa ennen tarjoamista. Valuta päälle hieman voisulaa ja lämmitä 225 asteessa noin 5 minuuttia.
    6. Leikkaa kylmäsavulohi pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Asettele täytteet rennosti blineille ja viimeistele tuoreella tillillä ja mustapippurilla. Nosta pelti heti tarjolle. Tarjoa halutessasi loput täytteet erillisistä tarjoilukulhoista.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (29 arviota)

    • Maijuli
      4 vuotta sitten
      Millainen on pelti, missä uuniblinejä voi paistaa
    • ReiPan
      6 vuotta sitten
      Voisitteko opettaa noille "huippukokeillenne" perusasioita raaka-aineista, joita käyttävät. Voissa EI ole heraa. Voiheraa ei ole olemassa! Takaisin koulun penkille jos ei perustiedot ole tuota paremmin hallussa